Ons Redactioneel proces - InfoFitness
Your address will show here +12 34 56 78

Redactioneel Proces

Hoe wij voorzien in betrouwbare, toegankelijke en nauwkeurige informatie.   

Het is onze plicht en verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je wetenschappelijk onderbouwde feiten krijgt met duidelijke, uitvoerbare stappen die zijn afgestemd op jouw behoeften.

We werken er hard aan om ingewikkelde onderwerpen op een laagdrempelige manier uit te leggen, het laatste onderzoek en nieuwe inzichten te delen en de meest nauwkeurige informatie te presenteren op een manier die motiveert om goed bezig te zijn met je dieet en conditie.  

Deskundige redactie

Op InfoFitness publiceren we enkel content van schrijvers met opmerkelijke stemmen in hun respectieve disciplines, van geregistreerde diëtisten tot gecertificeerde personal trainers tot voedingsdeskundigen.

Deze toonaangevende experts in hun vakgebied zijn bewust geselecteerd vanwege hun uitgebreide kennis over specifieke onderwerpen en praktijkervaring binnen het vakgebied, evenals hun denkvermogen om complexe informatie op een duidelijke en laagdrempelige manier over te brengen.

Fact checks

Ons team van gekwalificeerde en ervaren redacteurs fungeren ook als factcheckers en dit is een cruciaal onderdeel als het gaat om de integriteit van de content op InfoFitness.nl. We checken en beoordelen medische verklaringen, claims en aanbevelingen op juistheid en tijdigheid.

We gebruiken alleen de meest actuele en gerenommeerde primaire referenties, waaronder peer-reviewed medische tijdschriften, overheidsorganisaties, en academische instellingen. Bronnen worden zowel in de content als onderaan de artikelen vermeld.

Referenties, bronnen en citaten

We controleren alle medische verklaringen, beweringen en suggesties op waarheid en verwijzen hiervoor naar de meest actuele primaire referenties, waaronder peer-reviewed medische tijdschriften, overheidsorganisaties en academische instellingen.

Bronnen worden in de content en aan het eind van artikelen vermeld. InfoFitness.nl is voorstander van menselijke onderzoeken, proeven en bewezen behandelingen.

Toch kunnen relevant dieronderzoek en alternatieve onderoeken gebruikt worden als dat het enige is wat beschikbaar is om een ​​beter beeld en uitleg over het onderwerp te kunnen geven.

Actuele en up-to-date informatie

Tijden veranderen en dat geldt ook voor informatie. Met de hulp van onze experts en redacteuren evalueert ons team regelmatig de bestaande content, om ervoor te zorgen dat alle informatie up-to-date blijft en het overeenkomt met het meest recente onderzoek.

Als het nodig is wordt de inhoud aangepast, aangevuld of weggehaald zodat het vervolgens op nieuw gecheckt kan worden door het team. Mocht je inconsistenties, fouten of verouderde content tegenkomen, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Productselectie en -testen

Bij InfoFitness.nl is de productselectie en beoordeling grondig, onpartijdig en transparant. We verzamelen en analyseren een breed scala aan producten die beschikbaar zijn in Nederland bij betrouwbare merken en webshops.

Elk product wordt zorgvuldig geëvalueerd en gerangschikt op verschillende criteria zoals prijs en klantbeoordelingen. We streven ernaar om de beste producten aan te bevelen die volledig gebaseerd zijn op onze onderzoeksresultaten, waarbij we eerlijke vergelijkingen maken.

Adverteren op InfoFitness.nl is niet mogelijk, wat verzekert dat al onze inhoud redactioneel en vrij van commerciële invloeden is.

Ons redactionele proces, speciaal voor de lezer   

Bij InfoFitness staat de bezoeker centraal. We willen graag partner zijn in uw reis naar fysieke en mentale gezondheid en welzijn. Ons redactionele proces zorgt ervoor dat we de meest nauwkeurige, relevante en toegankelijke informatie kunnen geven.

We werken constant aan het verbeteren van onze processen, dus we horen graag of we het beter kunnen doen.

Wanneer je vragen of opmerkingen hebt over de accuraatheid of bruikbaarheid van onze content of als je denkt dat een artikel niet meer up-to-date is, kan je ons dit gemakkelijk laten weten door contact met ons op te nemen via info@infofitness.nl.