Kuit Oefeningen - De Beste Oefeningen voor Gespierde Kuiten!
Your address will show here +12 34 56 78

Kuit oefeningen

De kuitspier is een spiergroep die vaak wordt overgeslagen. Het is natuurlijk niet de eerste spiergroep waar men naar kijkt of die gelijk opvalt. Toch zijn gespierde en ontwikkelde kuitspieren belangrijk bij het behalen van een symmetrisch gespierd lichaam. Het trianen van de kuiten kan gedaan worden tijdens elke workout en hoeft je niet veel tijd te kosten. Sla ze dus niet over!
  • Text Hover
  • Text Hover

Hoe kan ik het beste mijn kuiten trainen?

De meeste oefeningen om je kuiten te trainen worden in de vorm van een “raise” gedaan. Hierbij til je eigenlijk je hele lichaam op door vanuit je kuiten naar boven te duwen. Er zijn verschillende machines en varianten om deze zogenaamde calf raises uit te voeren.

Beschikt je sportschool of fitnessfaciliteit over fitnessmachines? Dan is er een grote kans dat er een standing calf raise of een seated calf raise te vinden is. Misschien wel beide. Bij deze oefeningen kan je door gewicht op je schouders of op je bovenbenen te plaatsen het gewicht naar bovenduwen vanuit de kuiten.

Is het nodig om mijn kuiten apart te trainen?

Hier kunnen we kort en duidelijk over zijn; ja, absoluut! Natuurlijk kan het zo zijn dat je allerlei zware oefeningen voor je benen en onderlichaam doet, zoals squats en deadlifts. Tijdens deze oefeningen worden de kuiten minimaal belast. Wil je graag dat je kuitspieren zich verder ontwikkelen, dan is het van belang dat er één of meerdere varianten van een calf raise in je trainingsprogramma wordt opgenomen. Alleen deze oefeningen zorgen ervoor dat je kuitspieren direct belast worden.

Natuurlijk zijn er uitzondering wanneer we iemand wel zouden afraden om kuiten apart te trainen. Ben je iemand die regelmatig lange afstanden hardloopt, dan zullen je kuiten waarschijnlijk al meer dan voldoende belast worden. De vuistregel hier is: luister naar je lichaam en geef je spieren voldoende rust wanneer het nodig is.