Hamstring Oefeningen - Wat je Moet Doen voor Gespierde Hamstrings!
Your address will show here +12 34 56 78

Hamstring oefeningen

De hamstring is de spier aan de achterkant van het bovenbeen. Het is een spiergroep die vaak gevoellig is voor blessures bij sporters en atleten. Een verrekking of scheurtje in de hamstring kan zomaar ontstaan bij explosieve bewegingen. De beste bescherming tegen blessures is het trainen en versterken van de spieren. Hieronder hebben we de beste hamstring oefeningen verzameld.
  • Text Hover
  • Text Hover

Waarom moet ik mijn hamstrings trainen?

Afhankelijk van je doelen is het belangrijk om de hamstrings te trainen. Wil je een volledig symmetrisch gespierd lichaam hebben? Je bovenbenen bestaan voor een groot gedeelte uit je hamstrings. Het is dus onmogelijk om gespierde en sterke benen te creëren zonder dat je gericht de hamstrings traint.

Wat te doen bij een hamstring blessure?

Zoals bij alle blessures is het belangrijk om te bepalen wat voor blessure het precies is. Vaak is het verstandig om een fysiotherapeut hier naar te laten kijken. Wanneer het vastgesteld is dat het een spierblessure is, kan je hier aan gaan werken.
Natuurlijk is het belangrijk om de spier eerst voldoende te laten herstellen voordat je hem gaat belasten. Wanneer de blessure voldoende is herstelt kan je de hamstring weer langzaam gaan versterken met de daarvoor geschikte oefeningen.
Probeer deze oefeningen niet alleen te doen na de blessure, maar blijf ze doen. Wanneer je de hamstrings regelmatig blijft trainen door middel van fitness oefeningen met gewichten en andere type weerstand zullen ze minder gevoelig zijn voor blessures.