Quadriceps Oefeningen
Your address will show here +12 34 56 78

Quadriceps oefeningen

Quadriceps zijn spieren die langs de voorkant van je bovenbeen lopen. Omdat de quadriceps één van de grootste spier is in het lichaam, is het belangrijk dat we hem genoeg aandacht geven. Het trainen van de benen is iets wat je absoluut niet wilt overslaan. Het zorgt voor een complete en estetische fysiek. Op deze pagina hebben we een aantal effectieve oefeningen voor je verzameld bij het trainen van de quadriceps
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover

Belangrijk om zwaar te trainen

Wanneer je als doel hebt om serieuze spiermassa in de bovenbeenspieren te creëren, dan is het trainen met een relatief zwaar gewicht belangrijk. De quadricep is een erg grote spiergroep die vraagt om veel belasting om de spier te laten groeien.
Bij kleinere spiergroepen is het vaak effectiever om het gewicht relatief laag te houden, maar bij grotere spiergroepen werkt dit juist andersom. Het is daarom ook niet voor niets dat zware oefeningen zoals de barbell squat en leg press zo effectief zijn als het gaat om het bouwen van spiermassa in de quadriceps.

Welke oefeningen kan ik het beste kiezen?

Het is belangrijk om een juiste verdeling te houden als het gaat om oefeningen voor de quadriceps. Zoals net besproken, zwaar trainen is belangrijk. Oefeningen zoals de squat, front squat, legpress zijn dus essentieel. Met deze oefeningen heb je de mogelijkheid om de spieren met relatief veel gewicht te belasten, waarbij de quadriceps het meeste werk moeten verrichten.
Zoals bij alle compound oefeningen het geval is: je gebruikt veel meer spieren dan alleen de spiergroep die je probeert te belasten. Om deze redenen zijn isolatie oefeningen erg effectief. Ze kunnen afsluitend van je training ingezet worden om de spier zo volledig te isoleren. De leg extension is hier een zeer geschikte oefening voor.