Your address will show here +12 34 56 78

Eiwitshakes kopen en vergelijken

Met alle verschillende soorten eiwitten en verschillende merken is het moeilijk een keuze te maken. Om de keuze voor de beste eiwitshake en eiwitpoeder makkelijker te maken is deze eiwitshakes vergelijker opgesteld.

We hebben de beste eiwitshakes van de betrouwbare en erkende aanbieders met elkaar vergeleken op een aantal verschillende criteria.

Eiwitshake header icon

Beste eiwitshakes (top 3)

Voor de sporter die geen zin heeft om alle eiwitshakes en eiwitpoeders van Nederland met elkaar te vergelijken hebben wij door de experts van InfoFitness een top 3 laten opstellen.

Deze drie eiwitshakes zijn van weergaloze kwaliteit en worden aangeboden door erkende en betrouwbare bedrijven binnen de supplementenbranche. In onze vergelijkingstabel kunnen alle eiwitshakes van Nederland met elkaar vergeleken worden!

Zie hieronder de top 3 beste eiwitshakes van Nederland in 2021!


 1. Whey Perfection – Body & Fit

 2. Impact Whey – MyProtein

 3. Whey Isolate – XXL Nutrition

1. Whey Perfection van Body & Fit

De Whey Perfection van Body & Fit heeft met een 9,3 uit 10 de hoogste klantenwaardering in Europa. Dit is ook de reden dat dit product terugkomt in onze top 3.

Naast dat het product bestaat uit hoogwaardige whey eiwitten bevat het ook nog eens 5g BCAA per serving. Dit betekent dat je bij gebruik van de Whey Perfection geen apart aminozuren supplement hoeft te gebruiken. Whey Perfection is verkrijgbaar in 20 verschillende smaken.

Whey Perfection van Body & Fit
€16.90 voor 896g

 • 23g Eiwitten

 • 3.6g Glutamine

 • 5g BCAA aminozuren

 • Volle smaak

2. Impact Whey Protein van MyProtein

De Impact Whey van Myprotein heeft het grootste aanbod aan smaken wat het product al uniek maakt. De zuivere whey proteïne zijn goed opneembaar en er is 4.5g BCAA toegevoegd.

Met 103 calorieën per serving is het duidelijk dat er geen suikers zijn toegevoegd aan de Impact Whey. Naast BCAA bevat het product 3,6g glutamine dat het spierherstel proces ondersteund.

Impact Whey van MyProtein
€21.99 voor 1kg

 • 25g Eiwitten

 • 4.5g BCAA aminozuren

 • 40 Smaken

 • 400+ Reviews

3. Whey Isolate van XXL Nutrition

De Whey Isolate van XXL Nutrition is de shake die wij aanraden wanneer je opzoek bent naar een isolaat whey. Bij een serving van 25 gram krijg je máár 91 calorieën binnen!

Het product is onafhankelijk getest en heeft een hoog eiwitpercentage van 86.2%. Wil je zeker zijn van een kwalitatief hoogstaande whey isolaat dan is de isolaat van XXL Nutrition je beste keus. De eiwitshake bevat ook nog eens veel aminozuren en glutamine.

Whey Isolate van XXL Nutrition
€28.90 voor 1kg

 • 25g Eiwitten

 • Laag in calorieën

 • BCAA aminozuren en Glutamine

 • 86.2% Eiwitgehalte

Afvallen met eiwitshakes

Het hebben van een negatieve energiebalans is de sleutel naar het verliezen van lichaamsgewicht. Het hebben van een negatieve energiebalans houdt in dat het lichaam minder calorieën binnenkrijgt dan dat het verbruikt.

Weet je niet hoeveel calorieën jij dagelijks maximaal mag binnenkrijgen om optimaal af te vallen? Bereken het met onze handige caloriebehoefte calculator.

Whey isolaat

Wanneer je voornaamste doel het verliezen van lichaamsgewicht en het verbranden van vet is zijn de whey isolaat shakes de beste eiwitshakes voor jou.

De whey isolaat shakes hebben een hoog eiwitgehalte en een sterke voedingswaarden. De meeste isolaat shakes bestaan volledig uit proteïne en hebben een extreem lage hoeveelheid aan vet en koolhydraten.

Een nadeel voor sommige is dat de whey isolaat shakes niet altijd dezelfde volle en romige smaak heeft als dat sommige whey concentraat shakes dat hebben.

Zie hieronder de top 3 beste whey isolaat eiwitshakes om af te vallen!

1. Hydrowhey van Optimum Nutrition

De Hydrowhey van Optimum Nutrition bestaat uit geavanceerde whey hydrolisate. Elke serving bevat 8,8g aan BCAA, een hoeveelheid die we tot nu toe in bijna geen enkel ander whey product hebben zien terugkomen.

Per serving van 30g bevat de shake 102 calorieën, lager dan dit zijn wij ze tot op heden niet tegengekomen. De Hydrowhey is perfect voor de sporter die enkel alleen eiwitten wil binnenkrijgen zonder toevoegde suikers en vetten.

De Hydrowhey bevat geen lactose.

Hydrowhey van Optimum Nutrition

 
102 Calorieën (30g)

 • 30g Eiwitten per serving

 • 8,8g BCAA

 • 100 mg Enzyme Blend

 • 0g Lactose

2. Isopure van Nature's Best

De Isopure van Nature’s Best bestaat uit 100% whey isolaat. De snel opneembare eiwitten helpen bij het herstel van de spieren.

Met 14,9g BCAA per serving is het de eiwitshakes met verreweg de hoogste hoeveelheid aan BCAA aminozuren in het product. De whey isolaat bevat maar 108 calorieën per serving van 30 gram waardoor de shake uitermate geschikt is voor de sporter die graag wil afvallen maar toch zijn of haar eiwittendoel wil behalen. De isopure is vrij van aspartaam en de eiwitten worden snel opgenomen in het lichaam.

Isopure van Nature

 
108 Calorieën (30g)

 • 25g Eiwitten per serving

 • 14,9g BCAA

 • Ultra snelle opname

 • Vrij van aspartaam

3. Impact Whey Isolate van MyProtein

De Impact Whey Isolate van MyProtein is één van de meest bekende en verkochte whey isolaat producten van Europa. Het hoge eiwitgehalte en goede prijzen maken het product razend populair. Het is daarom geen wonder dat in alle onze top 3’s een product uit de Impact Whey lijn van MyProtein terugkomt.

Met 111 calorieën per serving van 30g en het gigantische aanbood aan  smaken is de Impact Whey Isolate onverslaanbaar voor de prijs.

Impact Whey Isolate van MyProtein

 
111 Calorieën (30g)

 • 23g Eiwitten per serving

 • 20 Smaken

 • 30% Korting

 • Glutenvrij

Goedkope eiwitshakes

Eiwitshakes kunnen veel verschillen in prijs. Vaak zijn de verschillen in kwaliteit klein maar vraagt het ene merk gewoon meer geld voor een product dan het andere merk dat doet.

Wil je graag een kostenbewuste keuze maken en toch de beste kwalitieit ontvangen? Dan zit je bij ons goed! We hebben een overzicht opgesteld met alle eiwitshakes van Nederland in combinatie met de meest recente prijs. Alle producten die in de overzicht staan zijn van erkende supplementenaanbieders en hoogstaande kwaliteit.

Hieronder hebben we de top 3 goedkoopste eiwitshakes van 2020 voor je op een rij gezet!

1. Mutant Whey van PVL

De Mutant Whey is momenteel de goedkoopste whey op de markt. Ben jij iemand die geen waarde hecht aan een mooie verpakking met een luxe design? Dan is Mutant Whey waarschijnlijk een goede keus voor jou.

De eiwitshake kost €15.37 per kilogram wat het de goedkoopste eiwitshake maakt van dit moment. Hiernaast bevat het product gewoon 22g eiwitten en 5g BCAA per serving en gaat er dus niks aan kwaliteit verloren. Voor de sporter die kostenbewust is, is Mutant Whey onze absolute nummer 1!

Bestaat uit 4-stage proteïne met DCC.

Mutant Whey van PVL

 

Prijs per KG €14.29

 • 22g Eiwitten per serving

 • 5g BCAA

 • 4-stage whey proteïne met DCC™

 • MCT poeder

2. Impact Whey Protein

De Impact Whey van MyProtein kost omgerekend €18 per kilogram. Het eiwitproduct is momenteel alleen te halen in een verpakking van 2.5kg. Hierdoor lijkt de whey elite duurder, maar wanneer je dit omrekent is hij goedkoper dan vrijwel alle andere eiwitshakes.

Naast de kwalitatief hoogstaande eiwitten bevat het proteïne supplement 3,6g glutamine en 4,5g BCAA, waardoor het eigenlijk een eiwitshake en BCAA supplement in één is. De eiwitshake is verkrijgbaar in 40 verschillende smaken.

Diet Whey van MyProtein

 

Prijs per KG €15.60

 • 25g Eiwitten per serving

 • 4.5g BCAA

 • 40 Smaken

 • 400+ Reviews

3. Tasty Whey van ESN

De Tasty Whey van ESN is een eiwitpoeder met een eiwitgehalte tussen de 75 en 80%. Ondanks dat de eiwitshake uit ultra gefilterde whey eiwit concentraat (CFM Whey) bestaat is dit niet terug te zien in de prijs. Met een prijs van omgerekend €16.90 per kilo neemt het plek nummer 2 in als het gaat om de goedkoopste eiwitshakes op de markt.

Naast BCAA en glutamine bevat de eiwitshake bijna geen toegevoegde suikers waardoor je maar 117 calorieën per serving binnenkrijgt. De eiwitshake is verkrijgbaar in smaken banaan en aardbei. 

Tasty Whey van ESN

 

Prijs per KG 16.90

 • 23g Eiwitten per serving

 • 5g BCAA en glutamine rijk

 • CFM whey

 • Laag in vet en suiker

Alle eiwitshakes van Nederland

Ben je opzoek naar een goede eiwitshake? Er is absoluut genoeg keuze, misschien zelfs te veel. Om het kiezen van de juiste eiwitshake wat makkelijker te maken hebben wij de beste eiwitshakes in Nederland van 2020 verzameld en geven wij per supplement onze mening over het product.

Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een eiwitshake. Sommige van de shakes hebben een hele lekkere smaak, maar dit gaat vaak hand in hand met hogere hoeveelheid koolhydraten en vetten. Daarnaast bevatten sommige van de eiwitshakes naast een flinke hoeveelheid eiwitten, ook nog eens een goede dosis glutamine en BCAA’s.

Benieuwd naar wat er precies in het supplement zit? Klik op de foto en bekijk onze review. Je ziet gelijk de voedingswaarde van de eiwitshake en kan zo bepalen of het de juiste keus voor jou is!

Wat zijn de voordelen?

Een groot deel van succesvolle atleten en voedingscoaches staan volledig achter het nemen van proteïne shakes. We leggen uit waarom dit zo is en welke soorten eiwitshakes het beste past per trainingsdoel.

Eiwitten zijn de bouwblokken van het lichaam en spelen een essentiële rol binnen ieder voedingspatroon. Iemand met regelmatige lichaamsbeweging heeft een hogere eiwitbehoefte van ongeveer 1.8 tot 2.0 gram eiwitten per kilogram aan lichaamsgewicht. Het is van belang dat je eiwitbehoefte gedekt wordt door je huidige dieet.

Het nemen van een eiwitshake is één de makkelijkste en handigste manieren om je eiwitbehoefte te behalen. Eén shake per dag zorgt voor een extra 20 gram aan proteïne dat het lichaam ondersteunt bij het opbouwen van spiermassa maar ook bij het herstelproces.

 • Helpt tegen plotselinge eetbuien

 • Snelle toevoer van essentiële aminozuren

 • Ondersteunt opbouw van spiermassa

 • Caloriearme snack

Hoeveel eiwitshakes moet ik nemen per dag?

Er is simpelweg geen direct antwoord op deze vraag. Iedereen heeft een andere eiwitbehoefte en iedereen heeft een ander dieet.

We raden een maximum van 2 servings per dag aan. Deze inname zorgt gemiddeld voor 40 gram aan proteïne dat wordt opgenomen in het lichaam.

Wanneer er vanuit wordt gegaan dat de totale dagelijkse eiwitbehoefte 160 gram is, betekent dit dat 25% van je eiwitten voorzien zijn door middel van een eiwitsupplement. De overige 75% raden wij aan binnen te krijgen via gezonde en gevarieerde voeding.

Op deze manier houd je een gezonde balans tussen voeding en supplementen. De supplementen bevatten vaak niet altijd alle belangrijke mineralen, vitamines en andere micronutriënten die gezonde voeding wel bevat.

Veelgestelde vragen

✔️ Wat is de beste eiwitshake?

Nadat we vrijwel alle eiwitshakes op de Nederlandse markt met elkaar vergeleken hebben, is er door InfoFitness een top 3 beste eiwitshakes van Nederland opgesteld. Bekijk hier de beste eiwitshakes.

✔️ Wat zijn de goedkoopste eiwitshakes?

De prijzen van eiwitshakes en eiwitpoeders met elkaar vergelijken is vaak niet zo makkelijk als het lijkt. De supplementen verschillen vaak met elkaar in hoeveelheid. InfoFitness heeft de gemiddelde prijzen van eiwitshakes per kilo met elkaar vergelijken. Dit zijn de 3 goedkoopste eiwitshakes van Nederland.

✔️ Hoeveel eiwitshakes moet ik nemen per dag?

We raden een maximum van 2 servings per dag aan. Deze inname zorgt gemiddeld voor 40 gram aan proteïne dat wordt opgenomen in het lichaam. Wanneer er vanuit wordt gegaan dat de totale dagelijkse eiwitbehoefte 160 gram is, betekent dit dat 25% van je eiwitten voorzien zijn door middel van een eiwitsupplement. Lees hier waarom.

✔️ Wat zijn de voordelen van eiwitshakes?

Het voornaamste voordeel van eiwitshakes en andere whey producten, is dat het gemakkelijk en relatief goedkoop is. Binnen 1 minuut heb je voor omgerekend nog geen euro 20 gram aan eiwitten binnen. Daarnaast wordt het herstelproces ondersteund door middel van essentiële aminozuren. Bekijk hier alle voordelen.

✔️ Hoe kan het beste afvallen met eiwitshakes?

Vaak wordt er gedacht dat eiwitshakes helpen bij het verliezen van gewicht, dit is niet het geval. Wel is het belangrijk genoeg eiwitten binnen te krijgen tijdens het afvallen, om zo het verlies van spiermassa tegen te gaan. Bij het nemen van eiwitshakes tijdens het afvallen is het aan te raden een caloriearme eiwitshake te nemen. Bekijk hier de 3 meest caloriearme eiwitshakes van Nederland.