Buikspieroefeningen - Beste Oefeningen voor een Keiharde Sixpack!
Your address will show here +12 34 56 78

Buikspieroefeningen

Buikspieren, misschien wel de meest estetische spiergroep die er is, maar dan moeten ze wel goed zichtbaar zijn. Het is zo dat er heel veel onwaarheden op het internet te vinden zijn als het gaat om creëren van buikspieren. Iedereen beloofd je op een speciale manier met maar 5 minuten per dag binnen een maand tijd een sixpack te hebben. Helaas is hier niks van waar. Het krijgen van zichtbare buikspieren heeft met meer factoren te maken dan alleen trainen en het doen van de juiste buikspieroefeningen. Hieronder vind je de oefeningen door ons geselecteerd die ook daadwerkelijk helpen en we leggen je uit waarom!
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover

Hoe vaak moet ik mijn buikspieren trainen?

De buikspieren zijn spieren die vaak getraind worden met lichaamsgewicht, of gewicht met een relatief lage weerstand. Om deze reden zijn de spieren vaak redelijk snel herstelt en weer klaar voor een volgende workout. De buikspieren zijn daarom een spiergroep die je wat vaker kan trainen, afhankelijk van de intensiteit waarmee je ze traint.

Moet ik mijn buikspieren trainen voor een sixpack?

Het korte antwoord is; nee, tecnisch gezien niet. Het zichtbaar maken van je buikspieren is volledig afhankelijk van je vetpercentage. Wanneer je vetpercentage laag genoeg is, zullen de definities in je buikspieren vanzelf zichtbaar worden.

Wel is het zo, dat ontwikkelde buikspieren die getraind zijn, sneller en beter zichtbaar zullen zijn. Zoals bij alle andere spiergroepen worden de spieren zelf groter wanneer je deze intensief en effectief traint.

Welke buikspieroefeningen werken het beste?

Bij het trainen van buikspieren zie je veel lichaamsgewicht oefeningen gedaan worden. Dit is aan de ene kant logisch. Een relatief zwakkere spiergroep zoals de buikspieren hebben niet veel weerstand nodig. Vaak is het lichaamsgewicht al voldoende.

Het gebruiken van enkel en alleen lichaamsgewicht oefeningen is niet optimaal bij het ontwikkelen van je buikspieren. De buikspieren werken hetzelfde als alle andere spiergroepen en hebben een constant verhogende weerstand nodig om voldoende geprikkeld te blijven worden. Idealiter gebruik je oefeningen waarbij je het gewicht progressief kan verhogen, zodat een oefening over tijd steeds zwaarder gemaakt kan worden. De cable crunch is hier een goed voorbeeld van.