Your address will show here +12 34 56 78

Vetverbranders kopen

Vetverbranders kunnen enorm handig zijn bij het verliezen van vetmassa. Het supplement bevat verschillende stoffen die helpen bij het versnellen van het vetverbrandproces, maar ook bij het onderdrukken van honger en trek.

Een goed en gestructureerd dieet en een actieve levenstyle zijn essentieel bij het het verliezen van vet. Heb je dit op orde, dan raden we aan te kijken naar een fatburner van een betrouwbare aanbieder om dit proces te versnellen.

Beste vetverbranders (Top 3)

Vetverbranders, ook wel fatburners genoemd, kunnen erorm handig en nuttig zijn tijdens het afvallen. Natuurlijk staat een goed dieet en gevarieerde voeding op nummer één, maar kunnen ze net dat kleine beetje extra geven.

Er zijn allerlei soorten vetverbranders verkrijgbaar met onnodige stoffen en soms wel gevaarlijke doseringen. Om de keuze van een goede vetverbrander wat makkelijker te maken hebben we een overzicht gemaakt van kwalitatieve vetverbranders van erkende aanbieders. Daarvoor hebben we ook onze eigen top 3 opgesteld met vetverbranders die we zelf hebben geprobereerd en waar we goede ervaringen mee hebben.

Bekijk hier de top 3 vetverbranders van 2021 in Nederland!

1. 24HR Fatburn

24hr Fatburn van Body & Fit
24HR Fatburn
26.90

voor 60 tabletten

 • 24-uurs formule
 • Twee tabs per dag
 • Maand verpakking
 • Groene thee extract
 • Groene koffie extract
BEST

2. Ripped

Ripped fatburner van Body & Fit
Ripped!
14.90

voor 60 tabletten

 • Nieuwe generatie
 • 1 tablet per dag
 • 2 maanden verpakking
 • Groene thee extract
 • Groene koffie extract
#2

3. Thermopure

Thermopure fatburner van MyProtein
Thermopure
18.99

voor 90 tabletten

 • Aminozuren
 • Vitamine B
 • Maand verpakking
 • Groene thee extract
 • Geen cafeïne
#3

Kwalitatieve vetverbranders van Nederland

We hebben een selectie gemaakt van onze top 3 vetverbranders, maar natuurlijk zijn er nog genoeg andere goede opties. Omdat we het niet aanraden om zomaar de eerste de beste vetverbrander te nemen, hebben we aantal vetverbranders verzameld van erkende aanbieders.

Van deze supplementen weten we zeker dat ze veilig zijn en alleen ingrediënten bevatten die je ook daadwerkelijk nodig hebt. Vetverbranders met absurde doseringen cafeïne raden we niet aan, deze vind je ook niet terug in ons overzicht.

Wees ook zelf kritisch bij het kiezen van een vetverbrander en kijk goed naar de ingrediënten en doseringen. Lees hier meer informatie over de voornaamste ingrediënten in vetverbrandingssupplementen en de effecten hiervan.

Wat is een vetverbrander?

Een vetverbrander, vaak fatburner genoemd, is een fitness supplement dat het vetverbrandingsproces stimuleert en versnelt. Er is redelijk wat controversie over dit supplement. Voornamelijk omdat vele zich afvragen of het daadwerkelijk werkt.


Het supplement bevat vaak een blend aan ingrediënten waarbij cafeïne en groene thee extract meestal de hoofdingrediënten zijn. Vetverbranders worden voornamelijk aanboden in de vorm van een capsule waarbij één of meerdere capsules per dag ingenomen dienen te worden om een bepaald effect te kunnen ervaren.


Let wel op. De term “vetverbrander” of “fatburner” is niet beschermd. Het supplement hoeft dus niet aan bepaalde voorwaarde te voldoen om zichzelf een vetverbrander te mogen noemen. Het is daarom belangrijk zelf te kijken naar de ingrediënten en de doseringen om te bepalen of het supplement geschikt is voor jouw behoeften.

Werken vetverbranders echt?

Of vetverbranders nou daadwerkelijk werken is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Dit verschilt namelijk per supplement. Vele blogs en andere partijen die betrokken zijn bij het produceren van de supplementen zullen je vertellen dat het een wondermiddel, maar dit is vrijwel nooit het geval.


Wanneer een vetverbrander de juiste ingrediënten en doseringen bevat kan het echter wel een stimulerend effect hebben op de vetverbranding. Dit gaat alleen wel om een kleine stimulans, verwacht dus geen bizarre resultaten. We kunnen je nu alvast vertellen dat je geen enkel effect van een vetverbrandingssupplement gaat ervaren als je jouw voeding niet op orde hebt.


Een vetverbrander kan wel nuttig zijn als je net dat beetje extra nodig hebt. Vaak worden ze gebruikt door atleten en bodybuilders die langere tijd aan het diëten zijn en de snelheid van de gewichtsafname begint te stagneren. Een vetverbrander kan dus echt werken, dit is alleen wel afhankelijk welke vetverbrander je gebruikt en hoe je ze gebruikt.

Wat zit er in een vetverbrander?

Zoals we eerder al benoemde kan iedereen zijn supplement eigenlijk classificeren als een vetverbrander of fatburner. Dit zorgt ervoor dat je allerlei verschillende ingrediënten kan tegenkomen in een vetverbrander. We bespreken de meest voorkomende stoffen en vertellen je wat het effect van deze stoffen is.

Cafeïne

Cafeïne is vrijwel het hoofdingrediënt van elke vetverbrander. De doseringen kunnen echter wel ontzettend verschillen, dit is iets waar je zeker rekening mee moet houden. Ben je namelijk gevoelig voor cafeïne en heeft het effect op de kwaliteit van je slaap? Dan is een vetverbrander met een hoge dosering aan cafeïne waarschijnlijk geen goede keus. Heb je ervaring met een pre workout supplement gehad, dan weet je waarchijnlijk hoe je lichaam reageert op een hoge dosering cafeïne.


Het voornaamste effect van cafeïne is het verhogen van je energie. Dit gaat vaak gepaard met een iets hogere hartslag en lichaamstemperatuur. Zoals je misschien al wel wist zorgt een hogere hartslag voor een hogere vetverbranding.


Het kan zijn dat je bij vetverbranders ook stoffen terug ziet komen zoals gaurana, theïne en cola-noot. Dit zijn plantaardige bronnen van cafeïne en geven je exact hetzelfde effect. Deze ingrediënten zijn vaak onbekend voor mensen en klinken exotischer, maar ze zijn dus niet speciaal. Betaal hier dan ook niet extra voor.

Groene thee extract

Groene thee extract heeft net als cafeïne ook een licht stimulerend effect op de vetverbranding. Een van de hoofdbestandsdelen van groene thee extract is namelijk cafeïne, dus dat is eigenlijk wel logisch.


Verder bevat groene thee extract EGCG (Epigallocatechin gallate), een antioxidant dat helpt bij het afbreken van vetverbrandende hormonen binnen het lichaam zoals norepineprhine. Deze antioxidant helpt je dus ook bij het verhogen van je vetverbranding gedurende de dag.

Carnitine

Carnitine is een aminozuur net zoals BCAA aminozuren, de biologisch actieve vorm heet L-carnitine en de aminozuur wordt door het lichaam gebruikt bij het verbruiken en de afbraak van vetzuren. Wanneer er een tekort aan carnitine is in het lichaam kan dit leiden tot een mindere opname van vetzuren en lipiden-oxidatie (afbraak van lipiden).


Uit onderzoek blijkt dat carnitine het meest effectief is bij een dagelijkse opname tussen de 1 en 3 gram.

CLA

Conjugated linoleic acid, ook wel CLA genoemd. Het is een vetzuur dat voortkomt uit dierlijk eiwit en melk. CLA heeft in verschillende periode een hoge populariteit gehad, maar er zijn weinig bewijzen uit de wetenschap die het effect van CLA als stimulans op de vetverbranding onderbouwen. Vetverbranders die adverteren met een hoge dosering aan CLA raden wij daarom ook niet aan.

Wanneer moet ik vetverbranders nemen?

Vetverbranders kunnen dus wel degelijk een stimulerend effect op je vetverbranding hebben. Het effect dat de ingrediënten uiteindelijk hebben op je vetverbranding blijft in verhouding relatief klein. Het kan dus een nuttige toevoeging zijn wanneer je goed bezig bent met je voeding en dieet. Op deze manier kan je het proces net een beetje versnellen.


Verwacht je dat de vetverbrander het werk voor je gaat doen en je daarnaast niet of in mindere mate op je voeding hoeft te letten? In dit geval raden we je aan een vetverbrandingssupplement achterwege laten.


Ben je serieus bezig met je voeding en kan je net dat beetje extra’s gebruiken? Bekijk onze verzameling van vetbranders die geselecteerd zijn op ingrediënten, dosering en aanbieder.