Onze ervaringen met PhenQ – Volledige review

Ingrediënten   |   Eigen ervaring   |   Prijs   |   Klanten reviews   |   Eindoordeel

Wanneer je online opzoek bent naar de beste afslankpillen of een goede fatburner, dan ben je ongetwijfeld wel eens de populaire dieetpillen tegengekomen die PhenQ worden genoemd. PhenQ beweert dat het gewichtsverlies op 5 verschillende manieren kan realiseren.

In deze PhenQ review onderzoeken we of deze afslankpillen daadwerkelijk zo effectief zijn als dat het bedrijf beweert en delen we onze eigen ervaring met PhenQ. Dit doen we door het product te beoordelen op een aantal criteria, zoals de ingrediënten & doseringen, de wetenschappelijke werking, de prijs, ervaringen en reviews van echte gebruikers.
PhenQ dieetpillen review door InfoFitness.nl
PhenQ
69.99

3 voor €139.99

 • 60 capsules
 • 450 reviews
 • Veganistisch
2+1 GRATIS

PhenQ ingrediënten en effectiviteit

De PhenQ dieetpillen bevatten maar liefst 13 ingrediënten, elk met hun eigen werking op gewichtsverlies.

In deze review zullen we ingaan op de effectiviteit van elk ingrediënt, de werking in het lichaam en welke wetenschappelijke studies deze werking onderbouwen. We vermelden ook welke doseringen effectief zijn voor gewichtsverlies en wanneer er geen effect is op gewichtsverlies.
Ingrediënt Dosering RI%
Vitamine B3 (Nicotinamide) 8 mg 50%
Koper (kopersulfaat) 1 mg 100%
Vitamine B6 (prydoxine HCL) 0.7 mg 50%
Jodium (Kaliumjodide) 75 ug 50%
Chroom (chroom picolinaat) 20 ug 50%
Vitamine B12 (cyanocobalamine) 1.25 ug 50%
L-Carnitine L-Tartrate 150 mg -
InnoSlim® 125 mg -
Cafeïne anhydrous 75 mg -
Capsimax® Capsicum 50 mg -
A-Lacys Reset® 25 mg -
Nopal Cactus 20 mg -
Black Pepper Extract (95% Peperine) 20 mg -
PhenQ pot achterkant label ingrediënten

Vitamine B (B3, B6 & B12)

Vitamine B speelt een belangrijke rol in de stofwisseling en het reguleren van de energieproductie in het lichaam. Het is ook betrokken bij het omzetten van voedsel in brandstof en het verminderen van vermoeidheid.

Hoewel er geen direct bewijs is dat het complete vitamine B complex kan helpen bij het verliezen van gewicht, zijn er wel studies die aantonen dat een tekort aan vitamine B de stofwisseling kan vertragen (1). PhenQ bevat 50% van de algemene dagelijkse behoefte aan vitamine B3, B6 en B12 5. Dit maakt het een goede aanvulling zonder het risico dat je teveel van de vitamine binnenkrijgt.

PhenQ bevat vitamine B3 in de vorm van nicotinamide, vitamine B6 in de vorm pyridoxine HCL en vitamine B12 in de vorm cyanocobalamine. Dit zijn goed opneembare vormen van vitamine B waar we verder niks op hebben aan te merken.

Koper (kopersulfaat)

Koper is essentieel voor de activiteit van veel enzymen in het lichaam, waaronder enzymen die betrokken zijn bij de energieproductie. Hoewel koper geen directe invloed heeft op gewichtsverlies, zijn er aanwijzingen dat een koperdeficiëntie de stofwisseling kan vertragen.

Een dosering van 1 mg per dag wordt aanbevolen en daarmee ben je met 2 capsules van PhenQ voorzien in je dagelijkse koper behoefte.

Jodium (kaliumjodide)

Jodium is een belangrijk mineraal dat goed is voor de werking van de schildklier, die een belangrijke rol speelt in het reguleren van de stofwisseling en het afvallen.

Er zijn verschillende studies die aantonen dat jodium supplementen kunnen helpen bij gewichtsverlies bij mensen met een jodiumtekort. Een laag jodiumgehalte kan het metabolisme vertragen en ervoor zorgen dat voedsel wordt opgeslagen als vet in plaats van te worden verbrand als energie (2).

De ADH van jodium is 150 ug per dag en met PhenQ krijg je daar direct 50% van binnen. Zo is de kans op een jodiumtekort aanzienlijk kleiner wat het voor ons een effectief ingrediënt maakt met de juiste dosering.

Chroom (chroom picolinaat)

Chroom is betrokken bij de regulatie van de bloedsuikerspiegel en kan helpen bij het verminderen van de eetlust. Er zijn enkele studies die suggereren dat het gebruik van chroom supplementen kunnen leiden tot verminderde voedselinname, honger en onbedwingbare trek (3).

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is 40 ug per dag. Met PhenQ krijg je met 20 ug chroom 50% van de ADH binnen en daarmee verkleint het de kans op een chroomtekort significant.

L-Carnitine

L-carnitine is een aminozuur dat vetzuren naar de cellen transporteert zodat ze worden verwerkt voor energie. Het wordt door je lichaam gemaakt maar zit ook in supplementen verwerkt. Er zijn vele studies die suggereren dat het gebruik van L-carnitine Tartraat kan leiden tot gewichtsverlies en een verbeterde lichaamssamenstelling.

Een systematisch onderzoek en meta-analyse van 37 gerandomiseerde gecontroleerde klinische onderzoeken meldden dat suppletie met L-carnitine het lichaamsgewicht, de BMI en de vetmassa significant verlaagde (4).

L-carnitine is één van ingrediënten met de meeste wetenschappelijke onderbouwing als het gaat om gewichtsverlies en hoort als het aan ons ligt in ieder afslanksupplement te zitten. PhenQ doet dit goed, echter hadden we graag gezien dat de dosering van 150 mg wat hoger was geweest.

InnoSlim®

InnoSlim® is een gepatenteerde mix van Panax ginseng en Astragalus membranaceus extracten die belooft om de bloedsuikerspiegel en de vetverbranding te stimuleren.

Er zijn enkele studies die suggereren dat het gebruik van InnoSlim® kan leiden tot gewichtsverlies en vermindering van de tailleomtrek. Er zijn verschillende studies die aantonen dat ginseng een effect op gewichtsverlies heeft (5). 

Cafeïne anhydrous

Cafeïne is een krachtige stimulant die het energieniveau kan verhogen en de mentale alertheid kan verbeteren. PhenQ heeft cafeïne anhydrous toegevoegd aan de formule, de meest natuurlijke vorm van cafeïne.

Het kan ook dienen als een eetlustremmer en de stofwisseling stimuleren. Er zijn verschillende studies die aantonen dat het gebruik van cafeïne kan leiden tot gewichtsverlies en mindere eetlust (6).

Cafeïne is een krachtig ingrediënt en vinden dat PhenQ er goed aan doet om het op te nemen binnen de formule. Te hoge hoeveelheden aan cafeïne kunnen wel bij sommige mensen voor vervelende bijwerkingen zorgen. PhenQ heeft gekozen voor lagere dosering cafeïne. Dit was aanvankelijk 145 mg en momenteel 75 mg, wat ongeveer gelijk staat aan 2 bakjes koffie.

Capsimax®

Capsimax® Capsicum is een extract van rode peper dat de stofwisseling kan stimuleren en de vetverbranding kan verhogen.

Er zijn verschillende studies die suggereren dat het gebruik van Capsimax® Capsicum kan leiden tot gewichtsverlies. Dit komt doordat het zorgt voor een verhoogd energieverbruik, verhoogde vetoxidatie en verminderde eetlust (7).

De 50 mg aan rode peper extract in PhenQ vinden we daarom een goede toevoeging!

A-Lacys Reset®

A-Lacys Reset® is een gepatenteerd mengsel van alfa-liponzuur en cysteïne dat belooft de stofwisseling te versnellen en de productie van vrije radicalen te verminderen.

Er zijn enkele studies die suggereren dat het gebruik van A-Lacys Reset® kan leiden tot een laag significant gewichtsverlies (8). PhenQ is één van de weinige supplementen waar A-Lacys Reset® in terug te vinden is.

Nopal Cactus

Nopal Cactus is een vezelrijke cactus die kan helpen bij het verminderen van de eetlust en het beheersen van de bloedsuikerspiegel.

Onderzoek heeft aangetoond dat cactusvezel de uitscheiding van fecaal vet bij gezonde volwassenen aanzienlijk bevordert. Het helpt bij het verminderen van het lichaamsgewicht door zich te binden aan vet in de voeding en de uitscheiding ervan te verhogen, waardoor er minder vet in de voeding beschikbaar is voor opname (9).

De hoeveelheden cactusvezel die zijn gebruikt in onderzoeken liggen wel een stuk hoger dan de 20 mg cactusvezel die zit verwerkt in PhenQ, waardoor dezelfde effecten mogelijk niet worden bereikt. 

Zwarte peperextract

Zwarte peperextract (95% peperine) kan de opname van andere ingrediënten in PhenQ verbeteren.

Er zijn geen studies die aantonen dat zwarte peperextract kan helpen bij gewichtsverlies, maar het kan wel helpen bij het verbeteren van de algemene effectiviteit van andere ingrediënten (10). De dosering van 20 mg is dan ook zeker voldoende om dit effect te bereiken.

Beoordeling ingrediënten: 8.5/10

We zijn erg positief over de selectie aan ingrediënten in PhenQ, die op verschillende manieren effect hebben op gewichtsverlies, wat wetenschappelijk onderbouwt wordt. Enkele kritiekpunten die wij wel hebben is dat niet alle ingrediënten de juiste doseringen bevatten. Zo hadden we graag een hogere dosering van L-carnitine en Nopal Cactus gezien. In z'n totaliteit heeft PhenQ de meest complete formule die wij tot nu toe gezien hebben bij afslankpillen of andere afslanksupplementen. PhenQ scoort daarom een 8.5 op de ingrediënten en effectiviteit!

Mijn eigen PhenQ ervaring

Zelf heb ik 2 maanden lang PhenQ geprobeerd en moet ik toegeven dat het supplement mij heeft verrast. Natuurlijk zijn de resultaten die je behaalt voornamelijk afhankelijk van je dieet en lichaamsbeweging, maar je merkt dat PhenQ je dat extra zetje kan geven. Voornamelijk het effect op mijn eetlust was er merkbaar.

Ik nam de capsule in aan het einde van de middag, waardoor ik de rest van de avond minder behoefte had aan eten. Dit was normaal gesproken het moment van de dag waar ik veel trek had in (ongezond) eten. In hoeverre de ingrediënten een rol gespeeld hebben in de extra vetverbranding is moeilijk te zeggen.

Het is mij wel gelukt om in 2 maanden tijd mijn streefgewicht te behalen en ik ben er van overtuigd dat PhenQ daar een rol in heeft gespeeld.
PhenQ dieetpillen review door InfoFitness.nl

Beoordeling eigen ervaring: 9/10

Over mijn eigen ervaring met PhenQ ben ik zeer tevreden. Over het effect op honger en trek was ik het meest te spreken, omdat dit het gene is wat je ook bewust merkt. Na 2 maanden gebruik gemaakt te hebben van PhenQ heb ik mijn streefgewicht behaald. Als ik nog een kilootje extra kwijtgeraakt was had ik een 10 gegeven, maar scoort de PhenQ hierop minimaal een dikke 9!

Hoe is de prijs van PhenQ?

Een potje PhenQ kost €69,99. Dit lijkt aanvankelijk hoog, maar omdat je dagelijks maar twee capsules nodig hebt, is één potje goed voor een maand gebruik. Daarnaast biedt PhenQ pakketkortingen en abonnementskorting, waardoor de prijs uiteindelijk een stuk lager kan uitvallen dan die van andere vergelijkbare afslankproducten.

Besparingen bij meerdere aankopen:


 • 1 potje: Je betaalt de volledige prijs van €69,99 per potje.

 • 2 +1 gratis: Normaal zou dit €210 kosten, maar met deze deal betaal je slechts €139,99. Dat is een besparing van €70, ongeveer 33% korting.

 • 3 + 2 gratis: Dit zou normaal €350 zijn, maar is nu geprijsd voor €209,99. Hiermee bespaar je €140 bespaart, wat neerkomt op ongeveer 40% korting.


Gecombineerde korting met abonnement:


 • 1 potje met abonnement: Je betaalt €59,49 per potje. Je bespaart €10 op je aankoop, wat uitkomt op 15% korting

 • 2 + 1 gratis met abonnement: De prijs wordt dan €118,99, wat betekent dat je in totaal €91 bespaart, ongeveer 43% korting.

 • 3 + 2 gratis met abonnement: Met deze optie betaal je €178,49. De totale besparing is dan €171,46, ongeveer 48% korting.


Maak je gebruik van alle kortingen, dan kan je de prijs zo laag krijgen als €34,29 per potje voor een 5 maanden voorraad van PhenQ. Vanwege de tevredenheidsgarantie die PhenQ biedt is dit zeker een aantrekkelijke optie.
PhenQ overzicht prijzen en kortingen

Beoordeling prijs: 8/10

In eerste instantie lijkt de prijs aan de hoge kant, dit moeten we toevoegen. Echter heb je wel aan 2 capsules per dag genoeg en kun je flinke kortingen krijgen bij het afnemen van meerdere potten. Je kan bij de aanschaf van 3 potten 3 maanden vooruit als je elke dag 2 capsules neemt en dit kost je omgerekend €0.78 per capsule. Wanneer we dit vergelijken met andere supplementen en kijken naar de kwaliteit, dan is de PhenQ redelijk tot sterk geprijsd. De PhenQ scoort daarom een 8!

PhenQ ervaringen en reviews van klanten

Zoals we bij alle afslank supplementen hebben gebruikers gemixte ervaringen. Dit komt vaak omdat de verwachting bij veel mensen is dat ze naast het nemen van de pillen niks meer hoeven te doen. Wanneer je echter niet op je dieet let en voldoende lichaamsbeweging hebt, zullen de pillen niet effectief zijn.

Op review websites zien we heel veel tevreden gebruikers die mooie resultaten hebben behaald met PhenQ. Wat ook goed is om te zien is dat PhenQ reacties achterlaat op alle reviews. Wanneer iemand problemen heeft met zijn of haar bestelling worden zij doorverwezen naar een 24/7 klantenservice en worden ze gewezen op het feit dat er altijd gratis geretourneerd kan worden tot 60 dagen na de aankoop.

Heb jij nog vragen of opmerkingen die te maken hebben met PhenQ, laat dan een reactie achter! We zijn benieuwd naar de meningen over de PhenQ dieetpillen.

Eindoordeel - 8.5/10

Alles bij elkaar zijn we erg positief over PhenQ. De unieke formule met ingrediënten die allen een bewezen effect hebben op verschillende mechanismes die gewichtsverlies beïnvloeden is erg uniek. Tot op heden hebben we nergens een completer afslanksupplement gezien. Het is daarom ook goed om te zien dat dit mogelijk is voor een redelijke en schappelijke prijs, voornamelijk wanneer er gebruik gemaakt wordt van de verschillende acties en kortingen. Onze eigen ervaring met PhenQ was ook positief en komt overeen met de ervaringen en reviews die we lezen van geverifieerde klanten. Wij geven PhenQ een eindcijfer 8.5 en raden het supplement aan voor mensen die hard bezig zijn met verliezen van gewicht en net dat beetje extra zoeken.

PhenQ
69.99

3 voor €139.99

 • 60 capsules
 • 450 reviews
 • Veganistisch
2+1 GRATIS
PhenQ dieetpillen review door InfoFitness.nl

Referenties ▼


 1. Boachie, J., Adaikalakoteswari, A., Samavat, J., & Saravanan, P. (2020). Low Vitamin B12 and Lipid Metabolism: Evidence from Pre-Clinical and Clinical Studies. Nutrients, 12(7), 1925. https://doi.org/10.3390/nu12071925

 2. Kim B. (2008). Thyroid hormone as a determinant of energy expenditure and the basal metabolic rate. Thyroid : official journal of the American Thyroid Association, 18(2), 141–144. https://doi.org/10.1089/thy.2007.0266

 3. Anton, S. D., Morrison, C. D., Cefalu, W. T., Martin, C. K., Coulon, S., Geiselman, P., Han, H., White, C. L., & Williamson, D. A. (2008). Effects of chromium picolinate on food intake and satiety. Diabetes technology & therapeutics, 10(5), 405–412. https://doi.org/10.1089/dia.2007.0292

 4. Talenezhad, N., Mohammadi, M., Ramezani-Jolfaie, N., Mozaffari-Khosravi, H., & Salehi-Abargouei, A. (2020). Effects of l-carnitine supplementation on weight loss and body composition: A systematic review and meta-analysis of 37 randomized controlled clinical trials with dose-response analysis. Clinical nutrition ESPEN, 37, 9–23. https://doi.org/10.1016/j.clnesp.2020.03.008

 5. Song, M. Y., Kim, B. S., & Kim, H. (2014). Influence of Panax ginseng on obesity and gut microbiota in obese middle-aged Korean women. Journal of ginseng research, 38(2), 106–115. https://doi.org/10.1016/j.jgr.2013.12.004

 6. Tabrizi, R., Saneei, P., Lankarani, K. B., Akbari, M., Kolahdooz, F., Esmaillzadeh, A., Nadi-Ravandi, S., Mazoochi, M., & Asemi, Z. (2019). The effects of caffeine intake on weight loss: a systematic review and dos-response meta-analysis of randomized controlled trials. Critical reviews in food science and nutrition, 59(16), 2688–2696. https://doi.org/10.1080/10408398.2018.1507996

 7. Whiting, S., Derbyshire, E., & Tiwari, B. K. (2012). Capsaicinoids and capsinoids. A potential role for weight management? A systematic review of the evidence. Appetite, 59(2), 341–348. https://doi.org/10.1016/j.appet.2012.05.015

 8. Namazi, N., Larijani, B., & Azadbakht, L. (2018). Alpha-lipoic acid supplement in obesity treatment: A systematic review and meta-analysis of clinical trials. Clinical nutrition (Edinburgh, Scotland), 37(2), 419–428. https://doi.org/10.1016/j.clnu.2017.06.002

 9. Uebelhack, R., Busch, R., Alt, F., Beah, Z. M., & Chong, P. W. (2014). Effects of cactus fiber on the excretion of dietary fat in healthy subjects: a double blind, randomized, placebo-controlled, crossover clinical investigation. Current therapeutic research, clinical and experimental, 76, 39–44. https://doi.org/10.1016/j.curtheres.2014.02.001

 10. Butt, M. S., Pasha, I., Sultan, M. T., Randhawa, M. A., Saeed, F., & Ahmed, W. (2013). Black pepper and health claims: a comprehensive treatise. Critical reviews in food science and nutrition, 53(9), 875–886. https://doi.org/10.1080/10408398.2011.571799

InfoFitness gebruikt alleen bronnen van hoge kwaliteit, zoals peer-reviewed onderzoeken, om de feiten in onze artikelen te ondersteunen. In ons redactioneel proces vind je meer informatie over het controleproces en hoe de redactie van InfoFitness de inhoud nauwkeurig en betrouwbaar houdt.

Felix van Aken

Geschreven door


Felix van Aken, MSc


   Twitter X icon


Felix is een voedingsdeskundige met een bachelor in Health & Nutrition en een master in Health Sciences. Felix gebruikt zijn sterke achtergrond in voedingswetenschappen en voedingsadvies als redacteur en freelance schrijver. Als redacteur is het zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten zien dat een gezonde levensstijl niet ingewikkeld hoeft te zijn.