Your address will show here +12 34 56 78

Creatine kopen

Met alle verschillende soorten creatine en verschillende merken is het moeilijk een keuze te maken. Om de keuze voor de beste creatinepoeder en andere creatine supplementen makkelijker te maken is deze creatine vergelijker opgesteld.


We hebben de beste creatine supplementen van de betrouwbare en erkende aanbieders met elkaar vergeleken op een aantal verschillende criteria. 

Creatine header icon

Beste Creatine (top 3)

Voor de sporter die geen zin heeft om alle creatine supplementen af te zoeken op het internet en met elkaar te vergelijken, hebben wij door de experts van InfoFitness een top 3 laten samenstellen.

Zelf zijn we groot fan van creatine supplementen die gebruik maken van het merk Creapure. Deze creatine wordt grondig getest op onzuiverheden, waardoor je verzekerd bent van kwalitatief hoogstaande creatine. 

Deze drie creatines zijn van de beste kwaliteit en worden aangeboden door erkende bedrijven binnen de supplementenbranche. In onze vergelijkingstabel kunnen alle creatines van Nederland met elkaar worden vergeleken!

Hieronder staan de top 3 beste creatine supplementen van Nederland in 2021!

1. Creapure van Body & Fit

Wanneer je verzekerd wil zijn van zuivere creatine, raden we aan om voor een creatine supplement te kiezen met creatine van Creapure®.

De Creapure creatine is momenteel verkrijgbaar voor €14.95 met een inhoud van 500 gram. Dit zijn in totaal 125 doseringen waarmee je 4 maanden vooruit kan. Voor deze prijs is de Creapure van Body & Fit onze absolute nummer 1.

Creapure van Body & Fit
€14.95 voor 500 gram
 • Creatine van Creapure®

 • 99.99% Creatinegehalte

 • Onverslaanbare Prijs

2. Creapure van MyProtein

Op nummer 2 staat wederom een creatine supplementen met de creatine van Creapure®, in dit geval van MyProtein.

Voor €15.99 voor 500 gram zijn de prijs en inhoud vrijwel gelijk aan die van onze nummer één. Het is een 100% monohydraat creatine, getest op onzuiverheden en heeft een creatinegehalte van maar liefst 99,99%.

Creapure van MyProtein
€15.99 voor 500 gram
 • Creatine van Creapure®

 • 99.99% Creatinegehalte

 • Vegan & Glutenvrij

3. Creatine Monohydraat van XXL Nutrition

De Creatine Monohydraat van XXL Nutrition is gemaakt van zuivere, microfijne creatine. 

De creatine van XXL Nutirition is verkrijgbaar voor €14,95 en heeft een inhoud van maar liefst 500 gram. Je kan bij aanschaf van dit creatine supplement 4 maanden vooruit, vandaar dat deze zeker een plek in onze top 3 verdient.

Creatine Monohydraat van XXL Nutrition
€14.95 voor 500 gram
 • Zuivere creatine

 • Micronized

 • Onverslaanbare Prijs

Alle creatine supplementen van Nederland

Op zoek naar een creatine supplement? Verstandig! Creatine is namelijk een supplement waarvan de werking en effecten sterk onderbouwd worden vanuit de wetenschap.

Niet alle creatine supplementen zijn van dezelfde kwaliteit, daarom hebben we een verzameling creatine supplementen van erkende aanbieders gemaakt.

Kijk wel goed voordat je koopt, niet alle creatine supplementen bestaan uit dezelfde creatine vorm. Klik op de foto van het supplement om meer informatie te vinden over het betreffende creatine supplement!

Wat is creatine?

Creatine is het nummer 1 supplement voor het bevorderen van de resultaten in de sportschool. Onderzoek laat zien dat het invloed heeft op spiergroei, kracht en uithoudingsvermogen.

Verder heeft het nog een aantal andere gezondheidsvoordelen, zoals bescherming tegen neurologische ziektes. Sommige mensen geloven dat creatine niet veilig is en eventuele bijwerkingen heeft, hier is helemaal geen bewijs voor.

Creatine zelf is een substantie dat zich van nature in spiercellen bevindt. Het helpt de spieren bij het produceren van energie tijdens zware lifts of hoge intensiteit trainingen.

Suppletie van creatine is extreem populair onder atleten en bodybuilders om spiergroei, kracht en uithoudingsvermogen te vergroten.

Chemisch gezien, heeft creatine vele gelijkenissen met aminozuren. Het lichaam kan creatine produceren uit glycine en arginine.

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op je creatine waardes, waaronder vleesconsumptie, training, hoeveelheid spiermassa en hormoonlevels zoals testosteron
Ongeveer 95% van het creatine in je lichaam wordt in de spieren opgeslagen in de vorm van phosphocreatine. De overige 5% wordt bewaard in de hersenen, nieren en lever.

Wanneer je in creatine supplementeert vergroot je de phosphocreatine waardes. Dit kan gezien worden als opgeslagen energie binnen de spiercellen, het helpt je lichaam bij het produceren van een ‘hoge-energie modecule’, genaamd ATP.

Wat doet creatine?

Creatine kan de gezondheid en atletische prestaties verbeteren op een aantal verschillende manieren. Tijdens hoge intensiteit training, heeft creatine als primaire rol om phosphocreatine levels in de spieren te verhogen.

Deze verhoogde levels kunnen gebruikt worden om meer ATP te produceren, wat de essentiële energiebron is bij zware lifts en hoge intensiteit training.

Creatine helpt bij het realiseren van spiergroei in de volgende manieren:

 1. Hogere workload: Capaciteit voor meer volume in een enkele trainingssessie wat essentieel is bij spiergroei op lange termijn.

 2. Verhoogde anabolische hormonen: Studies wijzen op een verhoging in hormonen, zoals de IGF-1, na inname van creatine.

 3. Verhoogde cel hydratatie: Verhoogd de water content binnen de spiercellen, waardoor er een cell volume effect ontstaat dat mogelijk een rol speelt in het aanmaken van spiermassa.

 4. Verlaging in spierafbraak: De kans op spiergroei wordt groter doordat de kans op spierafbraak verlaagd wordt bij inname van creatine.

 5. Lage myostatin levels: Verhoogde levels van de proteïne myostatin kan spiergroei verlangzamen of zelfs onmogelijk maken. Bij inname van creatine worden deze levels verlaagd en daarmee het potentieel op spiergroei verhoogd.

Creatine supplementen verhogen phosphocreatine levels in de hersenen, dit zorgt potentieel voor gezondheidsvoordelen in de hersenen en verkleint de kans op neurologische ziektes.

Effecten op spiergroei

Creatine heeft invloed op het realiseren van spiergroei op zowel de korte als lange termijn. Creatine kan dienen als hulpmiddel bij allerlei soorten mensen, waaronder inactieve mensen, oudere en atleten.

Een wetenschappelijk onderzoek waarin oudere gedurende een periode van 14 weken creatine nemen laat duidelijk zien dat er een significante groei is in beenkracht en spiermassa.

Een wetenschappelijk onderzoek bij bodybuilders gedurende een periode van 12 weken laten zien dat creatine voor 2 tot 3 keer meer groei in spiervezels heeft gezorgd. De groei van totale lichaamsmassa is verdubbeld samen met de 1RM van de bench press, een populaire krachtoefening.

Effecten op kracht en uithoudingsvermogen

Creatine kan ook zorgen voor krachttoename en verbeteringen in hoge intensiteit training. 

In dit onderzoek is gebleken dat het toevoegen van creatine binnen een trainingsschema, voor 8% meer kracht, 14% hogere krachttraining resultaten en een verhoging van 43% in de ‘one-rep max’ van de bench press.

Onder gevorderde krachttrainers, was er na 28 dagen van creatine consumptie een verhoging van 15% in de resultaten van fiets sprinten en een verhoging van 6% bij het bankdrukken. Creatine helpt ook bij het onderhouden van kracht en uithoudingsvermogen terwijl het potentieel van spiergroei vergroot wordt bij het intensief overloaden van de spieren.

Deze aanzienlijke verhogingen binnen de resultaten wordt voornamelijk veroorzaakt door de verhoogde ATP productie binnen het lichaam. Normaal gesproken zijn de ATP (Adenosine tri fosfaat) levels leeg na 8-10 seconden van intensieve training. Door het gebruiken van creatine supplementen kan dit verlengd worden met een aantal seconden.

Creatine gebruik (dosering)

Wel of geen oplaadfase?

Veel sporters beginnen met een zogenaamde oplaadfase als het gaat om creatine supplementen. Deze laadfase lijdt tot een razendsnelle verhoging van de creatine levels binnen de spieren.

Mocht je een laadfase willen starten met creatine is het aan te raden om 20 gram creatine per dag te nemen, 5 tot 7 dagen lang. Dit dient verdeeld te worden in 4 verschillende porties van 5 gram.

Na de oplaadfase wordt het aangeraden om dagelijks 3 tot 5 gram creatine te nemen om de creatine levels in de spieren te behouden. Er zijn geen voordelen verbonden aan het afwisselen van de hoeveelheid creatine.

Wanneer je ervoor kiest om geen oplaadfase te doen, kan je simpelweg beginnen met een dosering van 3 tot 5 gram creatine per dag. Het nadeel is dat het 3 tot 4 weken kan duren voordat de creatine opslag binnen de spieren maximaal gevuld zijn.

Aangezien creatine water in de spiercellen trekt wordt het aangeraden creatine in te nemen met een glas water en ervoor te zorgen om goed gehydrateerd te blijven gedurende de dag.

Creatine bijwerkingen

Creatine is één van de meest onderzochte voedingssupplementen op de markt. Vele onderzoeken naar creatine tonen geen negatieve bijwerkingen.

Eén van de meest uitgebreide onderzoeken naar creatine waarin 52 bloed markers bestudeerd zijn over een periode van 21 maanden toont geen nadelige effecten bij creatine suppletie. Het onderzoek kun je hier bekijken.

Ook is er geen bewijs voor de beweringen dat creatine schadelijk zou zijn voor de lever en nieren bij mensen die de aanbevolingen doseringen nemen. Personen die al bestaande lever- of nierklachten hebben dienen eerst hun huisarts raad te plegen voor het gebruik van creatine.

Alhoewel creatine gebruik geassocieerd wordt met uitdroging of krampen, wordt dit niet onderbouwd door de wetenschap. Sommige onderzoeken wijzen zelfs uit dat creatine gebruik helpt tegen uitdroging en krampen tijdens het trainen van uithoudingsvermogen bij hoge temperaturen. 

Conclusie

Aan het einde van de dag blijft creatine één van de goedkoopste, meest effectieve en veiligste voedingssupplementen die je kan nemen.

Voor vegetariërs – die wellicht onvoldoende creatine binnenkrijgen – en oudere volwassenen is suppletie van creatine voornamelijk nuttig.

Creatine monohydraat is vaak het beste type creatine voor suppletie. Bekijk en vergelijk alle verschillende creatine supplementen in het overzicht en kies de creatine die het beste bij jou past.