1RM Calculator - Bereken je One Rep Max! | InfoFitness.nl
Your address will show here +12 34 56 78

1RM Calculator

De 1RM calculator kan je gebruiken voor het berekenen van je one rep max. Wanneer je van plan bent je maximale gewicht te testen op oefeningen zoals de bench press, deadlift of squat, dan is de 1RM super handig.

Voorkom dat je te veel of juist te weinig gewicht aan de barbell hangt door van te voren een indicatie te berekenen via onze handig 1RM calculator!

Bereken je One Rep Max met onze handige calculator!

Voer het totale gewicht in kilogram in samen met het totale aantal herhalingen dat je kunt uitvoeren met dit gewicht


kg

%

kg

%

kg

%

kg

%

kg

%

kg

%

kg

%

kg

%

kg

%

kg

%

kg

%

kg

Hoe werkt de 1RM calculator?

De 1RM calculator is super simpele fitness calculator! Het enige wat je hoeft te doen is het totale gewicht, in combinatie met het aantal herhalingen dat je met dit gewicht kan uitvoeren, in te vullen.


Wanneer je dit hebt ingevuld, berekent de calculator direct je one rep max. Daarnaast berekent de 1RM calculator ook nog eens hoeveel herhalingen je bij andere hoeveelheden gewicht kunt uitvoeren.


Let op, dit blijft natuurlijk een indicatie, gebruik de uitkomsten van de calculator als richtlijn.

Waarom een 1RM calculator gebruiken?

Het gebruiken van een 1RM calculator kan erg handig zijn bij het voorspellen van bepaalde lifts. Wanneer je traint op kracht, is het goed om zo nu en dan je max te testen op oefeningen zoals de bench press, deadlift en squat.


Het gewicht voor je 1RM wil je zorgvuldig kiezen, zodat je voorkomt dat je de lift faalt of dat deze juist net wat te licht is.


De 1RM calculator geeft natuurlijk maar een indicatie van je one rep max, maar ervaring laat ons zien dat de berekening vaak dichtbij de daadwerkelijke one rep max komt. Dit is natuurlijk afhankelijk van allerlei andere factoren, waardoor het de ene dag hoger zal liggen dan de andere dag.


Toch geeft de calculator je een goede richtlijn, zodat je een idee hebt van de hoeveelheid gewicht waar je naar toe gaat werken.