Fitness Calculators: BMI, Caloriebehoefte, 1RM | InfoFitness.nl
Your address will show here +12 34 56 78

Fitness calculators

Fitness calculators kunnen ongelofelijk handig zijn voor allerlei dingen. Weten hoeveel calorieën je op een dag hoort binnen te krijgen, of benieuwd hoeveel kilo je nou echt kan bankdrukken?

Voor deze vragen kunnen fitness calculators helpen. Het blijven natuurlijk in de meeste gevallen indicaties, maar die kunnen je wel goed op weg helpen. Hieronder vind je een selectie van handige fitness calculators!

BMI (Body Mass Index) calculator

Wat is het?

De Body Mass Index (BMI) is een eenvoudige manier om te zien of je een gezond gewicht hebt voor je lengte.

Wanneer gebruik je het?

Als je wilt weten of je ondergewicht, een normaal gewicht, overgewicht of obesitas hebt. Het is een handig hulpmiddel om je algemene gezondheidsstatus te beoordelen, hoewel het geen perfecte maatstaf is.

Hoe werkt het?

Vul gewoon je lengte en gewicht in, en onze calculator geeft je jouw BMI waarde en wat deze betekent voor jouw gezondheid.

One Rep Max (1RM) calculator

Wat is het?

1RM staat voor “one-rep maximum”. Het is het maximale gewicht dat je één keer kunt tillen.

Wanneer gebruik je het?

Ideaal voor serieuze gewichtheffers en sporters die hun krachtprogressie willen meten. Als je wilt weten wat je maximale kracht is zonder het risico te lopen jezelf te overbelasten, dan is deze calculator voor jou.

Hoe werkt het?

Geef het gewicht en het aantal herhalingen op dat je kunt tillen, en de calculator schat je 1RM voor die specifieke oefening.

Caloriebehoefte calculator

Wat is het?

Deze calculator schat hoeveel calorieën je per dag nodig hebt op basis van je leeftijd, geslacht, lengte, gewicht en activiteitsniveau.

Wanneer gebruik je het?

Als je wilt aankomen, afvallen of gewoon je gewicht wilt behouden. Het is een essentieel hulpmiddel voor iedereen die zijn voedingsinname en energie-uitgave beter wil begrijpen.

Hoe werkt het?

Vul de vereiste gegevens in, en je krijgt een schatting van hoeveel calorieën je dagelijks nodig hebt, afhankelijk van je doelen.