10 Gratis Trainingsschema's Downloaden | Full Body | Upper/Lower | PPL |
Your address will show here +12 34 56 78

Trainingsschema's

Het perfecte trainingsschema of fitness schema is voor iedereen verschillend. Ieder fitnessdoel heeft een eigen aanpak nodig. Wanneer het je doel is om sterker te worden en meer spiermassa aan te maken, kan je al beter bepalen welke kant je op gaat met een fitness schema.

InfoFitness heeft 10 verschillende trainingsschema’s opgesteld zodat er voor iedereen wel een passend schema bij zit. Download hier je gratis fitness schema dat aansluit bij het aantal dagen waarvan jij wekelijks actief bent in de sportschool en begin met het bijhouden van je progressie.

Gratis fitness schema downloaden

Full body schema's

Wat is beter voor spiergroei, een ouderwetste trainingssplit of een full body split? Het antwoord: geen van beide. 

De keuze hangt af van de trainingsfrequentie. Sport je maar één of twee keer in de week en wil je al je spiergroepen wekelijks stimuleren? Dan past een full body split beter bij jouw traingewoonte.

Is het zo dat je graag alle spiergroepen twee keer in de week wil stimuleren en je maar drie keer in de week een bezoek brengt aan de sportschool? Dan is het full body schema van drie dagen in de week gemaakt voor jou. 
  • Text Hover

Upper lower schema's

Bij een upper lower split wissel je twee verschillende workouts af – een bovenlichaam en onderlichaam training. 

Een upper lower split voor twee of vier dagen in de week zijn erg populair. Op deze manier train je in twee dagen heel je lichaam, of in vier dagen heel het lichaam twee keer.

Het proberen van een upper lower split is zeker de moeite waar, we hebben veel mensen veel progressie zien behalen met deze manier van training. Legday skippen is geen mogelijkheid bij het hanteren van dit trainingsregime.
  • Text Hover

Push Pull Legs schema's

De push pull legs split is misschien wel de meest populaire van allemaal. De trainingssplit is perfect voor de persoon die veel in de gym te vinden is.

Met de push pull legs split train je het gehele lichaam in drie dagen tijd. Met een zesdaags ppl-split is het mogelijk alle spiergroepen twee keer te trainen in één week tijd.

Op de push dagen train je de borstspieren, schouderspieren en triceps. Op pull dag worden de rugspieren en biceps getraind. De laatste dag is gereserveerd voor de been- en buikspieren.
  • Text Hover