Alles Over Full Body Training + 3 GRATIS Full Body Schema's Downloaden
Your address will show here +12 34 56 78

Full body schema's

De full body routine is een van de meest bewezen soorten trainingen binnen de bodybuilding. Het werkt voor vrijwel alle doelen, of dit nou het opbouwen van spiermassa of het opbouwen van kracht is. In dit artikel geven we voorbeelden van een eendaagse, tweedaagse en driedaagse full body split. De trainingsschema’s van InfoFitness zijn gratis te downloaden.

Wat is een full body schema?

De naam zegt het eigenlijk al, een full body schema is een trainingsregime waarbij je het gehele lichaam in één trainingsessie traint. Bij andere trainingsschema’s heb je vaak een borstdag, rugdag, armdag, beendag of iets in die richting. Bij de full body split is het gewoon elke dag full body dag.

Full body schema 1 dag

Wanneer je maar één dag per week tijd hebt om aan krachttraining te doen, is het maar beter om gelijk het gehele lichaam te trainen. Om deze reden is er door een full body schema voor één dag in de week gemaakt.

Het trainen van één dag in de week is natuurlijk niet ideaal wanneer je spiermassa wil bouwen. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat het tweemaal (of vaker) per week stimuleren van de spieren het beste resultaat opleverd.

Wanneer je echt maar één keer in de week tijd hebt, wat beter is dan nooit, is dit full body schema je beste keus.

Full body schema 2 dagen

Twee keer per week trianen is voor veel mensen de standaard. Wanneer dit ook voor jou geldt, dan is het zeker aan te raden twee keer het gehele lichaam te trainen.

Je behaalt het meeste resultaat wanneer je jouw spieren tweewekelijks simuleert. Hier is het full body schema perfect voor.

Het is aan te raden minimaal twee rust dagen tussen je trainingsdagen te houden, dit zodat de spieren optimaal kunnen herstellen. Op deze manier kun je met twee keer in de week sporten daadwerkelijk resultaten behalen.

Blijf consistent met het trainingsschema en zorg ervoor dat je langzaam progressie blijft boeken als het gaat om de hoeveelheid gewicht, aantal sets en herhalingen en rusttijd.

Full body schema 3 dagen

Wanneer je drie dagen per week in de sportschool te vinden hebt, heb je veel keus als het gaat om het kiezen van een trainingsschema. Het gaat er hier uiteindelijk om waar jouw voorkeur ligt.

Met het full body schema van drie dagen stimuleer je alle spiergroepen drie keer per week, dus train je optimaal.

Een nadeel kan zijn dat je niet dezelfde pomp voelt als wanneer je meer focus op één of een aantal spiergroepen legt tijdens een trainingsessie. Is dit iets wat je mist tijdens je workout, dan is een push pull legs routine of upper lower routine waarschijnlijk beter geschikt.