Krachttraining

Powerlift riem kopen – 5 beste powerlift riemen van 2020

De powerlifting riem, ook wel de powerlift belt, halterriem, lifting belt of fitness riem genoemd. Het is één van de favoriete trainingsaccessoires van vele krachttrainers en bodybuilders. Dit is niet zonder reden.

Het dragen van de powerlift riem tijdens je training brengt eigenlijk twee grote voordelen met zich mee.

 1. Verhoging in het gewicht dat gebruikt wordt om een bepaalde oefening uit te voeren (bijv: squat).

 2. Veiliger uitvoeren van de oefeningen en het risico op blessures verkleinen.

vanuit de redactie van InfoFitness zijn er meerdere powerlifting riemen getest en geprobeerd. Sommige riemen gingen langer mee dan andere.

Vanuit InfoFitness hebben we een top 5 opgesteld, hierbij kijken we naar kwaliteit maar ook naar de prijs.

1. Fortex Powerlift riem met clipsluiting

De Fortex powerlift riem met clipsluiting is onze nummer 1 riem. Wanneer we kijken naar prijs/kwaliteit komt de riem het beste uit de bus.

Er zijn weinig riemen die voor deze prijs een handige clipsluiting hebben.

 • Text Hover
 • Soepel splitleder

 • Suède afwerking voor comfort en grip

 • Gietijzeren clipsluiting

 • 10mm dik

 • Duidelijke handleiding

54.90
Fortex Power Lift Riem

Materiaal

De riem is gemaakt van soepel splitleder. Dit zorgt er voor dat deze comfortabel aanvoelt en met het lichaam mee beweegt. Het laatste wat je wil is een stroeve riem die klem zit gedurende de oefening.

De riem is afgewerkt met suède voor extra comfort en grip.

De gietijzeren clipsluiting is met de bijgeleverde schroeven op de gewenste lengte te bevestigen.

Afmetingen

De Fortex Power Lifting Riem is 10cm breed en 10mm dik. Met deze afmetingen is het toegestaan om de riem in powerlifting competities te gebruiken.

Een riem met 10mm dikte is voor de meeste sporters de beste keus. De riem geeft voldoende ondersteuning zonder dat hij te stug wordt. Wanneer je een dikkere riem neemt, heb je kans dat de rand van de riem mee snijdt tijdens de oefening.

Voor het kiezen van de juiste lengte van de riem kan je de maattabel hieronder gebruiken.

 • Text Hover

Sluiting

De Fortex Powerlift Riem heeft een ijzeren clipsluiting. Met de clipsluiting kun je de riem in één snelle beweging lost en vast maken.

Verder is een riem met clipsluiting duurzamer. Riemen met een pinsluiting willen na mate van tijd nog wel eens gaan inscheuren, dit probleem heb je niet met een clipsluiting.

De clipsluiting kan met de bijgeleverde schroeven van te voren in de juiste maat gezet worden. Dit hoef je maar één keer te doen, zolang je die riem op die maat wil gebruiken. Er wordt een duidelijke handleiding meegeleverd waarin uitleg te vinden is over het verstellen van de riem.

2. ATX Powerlift riem

De Fortex powerlifting riem met clipsluiting is onze nummer 1 riem. Wanneer we kijken naar prijs/kwaliteit komt de riem het beste uit de bus.

Er zijn weinig riemen die voor deze prijs een handige clipsluiting hebben.

 • Text Hover
 • Hoogwaardig nerfleder

 • Sterke rolgesp met enkele pin

 • Inclusief 50ml lederbalsem

 • 13mm dik (geschikt voor competities)

 • Opgeschuurd oppervlak voor extra grip op kleding

69.90
ATX Power Lift Riem

Materiaal

De powerlift riem is gemaakt van hoogwaardig nerflerder. Het leder van de riem is niet bewerkt om de stugheid te behouden. Bij gebruik van de riem wordt het leder snel soepel en vormt zich aan het lichaam.

Het oppervlak van de riem is opgeschuurd waardoor het een ruwe uitstraling krijgt. De riem wordt geleverd met 50 ml lederbalsem waarmee de riem behandeld kan worden.

Afmetingen

De ATX Powerlift riem is 10 mm dik en 10 cm breed. Met deze afmetingen is het toegestaan om de riem te gebruiken in powerlifting competities.

Een dikte van 13 mm is aan de dikke kant en kan ervoor zorgen dat de riem klem komt te zitten tijdens oefeningen. Wij hebben de riem getest en na een aantal keren gebruik merk je dat de riem zich vormt naar het lichaam. Je merkt dat het nerfleder soepeler is dan normaal leer.

De riem is misschien dan wel aan de dikke kant, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat dit niet ten koste gaat van de comfortabiliteit van de riem.

 • Text Hover

Sluiting

De sluiting van de ATX Powerlift Riem bestaat uit een rolgesp met enkele pin. De enkele pin zorgt voor gemak en veiligheid tijdens het bevestigen. Doordat de riem bestaat uit nerfleder zal de gespsluiting niet gaan inscheuren, ook niet na langdurig gebruik.

De riem is dan wel wat duurder dan de andere riemen, dit komt omdat deze vrijwel altijd uit imitatieleer bestaan. We raden het altijd af een powerlift riem van imitatieleer met gespsluiting te nemen. Deze gaat maximaal een jaar mee tot dat de gaten in de riem volledig uitgescheurd. Dit weten we jammer genoeg uit ervaring te vertellen.

3. Best Body Powerlift Riem

De Best Body Powerlift Riem van Body & Fit staat bij ons op plek nummer 3. We zijn vrijwel zeker van het feit dat je voor deze prijs geen betere kwaliteit riem kan vinden.

Wil je het meeste waar voor je geld, dan is dit misschien wel de prefecte riem voor jou.

 • Text Hover
 • Professionele KDK Powerlift riem

 • Lederen riem

 • Zeer robuuste kwaliteit

 • Extreem stabiel

 • Ideaal voor zware krachtsport

22.90
Best Body Powerlift Riem

Materiaal

De powerlift riem is gemaakt van hoogwaardig kunstleder. De sterke riem biedt veel ondersteuning door de robuuste kwaliteit. De metale gesp zorgt voor een goede sluiting en het sterke materiaal van de riem voorkomt dat de gaten inscheuren na langdurig gebruik.

Afmetingen

De Best Body Powerlift Riem heeft een dikte van 10mm, wat de riem geschikt maakt voor powerlift competities. Deze dikte is voor vele de beste keus, het biedt voldoende ondersteuning zonder dat de riem klemt of vast komt te zitten tijdens de oefening.

De powerlift riem is verkrijgbaar in twee maten, maat M (47-87cm) en maat L (88-108cm). 

Sluiting

De Best Body Powerlift Riem sluit door middel van een metalen gesp. De gesp heeft een twee pins sluiting. De kwaliteit en sterkte van de gesp is uitermate sterk wanneer we kijken naar de prijs van de riem.

4. Fortex Powerlift Riem - Quick Release

Onze favoriete riem was de Fortex Powerlift Riem met clipsluiting. Heb jij liever een pinsluiting op je belt? Dan is de Fortex riem Quick Release waarschijnlijk een betere optie.

Deze halterriem heeft exact dezelfde kwaliteit als de riem met clipsluiting, alleen de sluiting is anders. Omdat er voor de riem ook nog eens een zeer acceptabele prijs geldt, verdient hij zeker een plek in onze top 5.

 • Text Hover
 • Speciale quick release sluiting

 • Gemaakt van soepel splitleder, comfortabel om te dragen

 • Afgewerkt met zachte suède voor extra comfort en grip

 • Riem vormt snel naar het lichaam

 • Extra grote en sterke klinknagels en vier rijen stiksels voor duurzaamheid

43.90
Fortex Powerlift Riem - Quick Release

Materiaal

De powerlift riem is gemaakt van soepel splitleder. Het materiaal zorgt ervoor dat de riem comfortabel aanvoelt en snel naar het lichaam vormt.

De riem heeft extra grote klinknagels en vier rijen stiksels. Door deze extra details is dit een riem waar je jaren mee vooruit kan.

Afmetingen

De Fortex Powerlift Riem met quick release heeft dezelfde afmetingen als onze nummer 1 met clipsluiting.

De riem is 10mm dik en 10 cm breed. Er zitten wel verschillen de omtrek maten van de riemen. Je kunt de maattabel hieronder gebruiken om de juiste maat te kiezen.

 • Text Hover

Sluiting

De powerlift riem heeft een unieke quick release sluiting waarmee je de riem razendsnel los en vast kan maken. In tegenstelling tot de clipsluiting heb je geen vaste optie in je sluiting. Je kan de riem tijdens het trainen iets losser of juist heel strak dragen mocht je dit willen.

Benieuwd hoe de quick release sluiting werkt? Hieronder vind je een demonstratie.

5. RDX Powerlifting Leren Riem Pro

Onze favoriete riem was de Fortex Powerlift Riem met clipsluiting. Heb jij liever een pinsluiting op je belt? Dan is de Fortex riem Quick Release waarschijnlijk een betere optie.

Deze halterriem heeft exact dezelfde kwaliteit als de riem met clipsluiting, alleen de sluiting is anders. Omdat er voor de riem ook nog eens een zeer acceptabele prijs geldt, verdient hij zeker een plek in onze top 5.

 • Text Hover
 • Competitie geschikt

 • Hoogstaande kwaliteit leer

 • Coated met nubuck olie voor langdurige duurzaamheid

 • Riem vormt snel naar het lichaam

 • Robuuste clipsluiting

50.99
RDX Powerlifting Leren Riem Pro - Met Clipsluiting

Materiaal

De powerlifting riem van RDX is gemaakt van hoge kwaliteit leer. De riem is gecoat in nubuck olie waardoor de riem nog langer meegaat. De riem van RDX is afgewerkt met suède, waardoor de riem soepel aanvoelt en zich makkelijk aanpast naar het lichaam.

Ben raden altijd aan te investeren in een riem en te kiezen voor een riem van hoge kwaliteit leer. Kunstleren riemen zijn vaak de goedkopere optie maar zijn een stuk minder duurzaam.

Afmetingen

De powerlift riem van RDX heeft net als vele andere halterriemen dezelfde afmetingen. De riem is 10mm dik en 10cm breed, zo biedt de riem voldoende ondersteuning zonder dat deze klemt of vast gaat zitten.

De riem is in drie verschillende maten verkrijgbaar. In de maat M (81-91cm), maat L (91-101cm) en XL 101-111cm).

Sluiting

De riem van RDX heeft een ijzeren clipsluiting. De clipsluiting zorgt ervoor dat de riem langer meegaat, wat natuurlijk een groot voordeel is. Daarnaast kan je door middel van de clipsluiting de riem snel en gemakkelijk lost en vast maken.

Een nadeel van de clipsluiting is voor sommige dat de riem op één maat vastgezet moet worden.

Ben je iemand die veel wisselt in gewicht, of je riem voor sommige oefeningen strakker of losser wil hebben, raden we aan een powerlift riem met pinsluiting te nemen.

Conclusie

We hebben vijf powerlift riemen besproken die allemaal top zijn, echter kunnen wij niet in iemand anders zijn portemonnee kijken.

Meeste waar voor je geld

Ben je opzoek naar een goedkopere, maar toch kwalitatieve powerfliting riem? Dan raden we aan om voor de Best Body Powerlift Riem of de Fortex Quick Release te gaan. De prijs/kwaliteit verhouding van beide riemen zijn uitstekend. We kunnen garanderen dat je in beide gevallen waar voor je geld krijgt.

Beste kwaliteit

Op zoek naar een duurzame riem van de beste kwaliteit die jaren meegaat? Dit is de optie die wij zouden aanraden, hierdoor ben je gedurende een langere periode uiteindelijk goedkoper uit. Daarnaast weet je zeker dat de riem maximale ondersteuning en comfort biedt.

Voor deze optie raden we de Fortex Powerliftriem met clipsluiting, de ATX Powerlift Riem en de RDX Powerlift Riem aan. Hierin heb de keuze voor een riem met clipsluiting of met pinsluiting, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.