Krachttraining

Powerlift riem kopen – 5 beste powerlift riemen van 2021

De powerlifting riem, ook wel de powerlift belt, halterriem, lifting belt of fitness riem genoemd. Het is één van de favoriete trainingsaccessoires van vele krachttrainers en bodybuilders. Dit is niet zonder reden.

Het dragen van de powerlift riem tijdens je training brengt eigenlijk twee grote voordelen met zich mee.
 1. Verhoging in het gewicht dat gebruikt wordt om een bepaalde oefening uit te voeren (bijv: squat).

 2. Veiliger uitvoeren van de oefeningen en het risico op blessures verkleinen.

Wij bij InfoFitness hebben meerdere powerlifting riemen getest en uitgeprobeerd. Sommige riemen gingen langer mee dan andere. De riemen zijn getest op materiaal, afmetingen en het type sluiting.

Vanuit InfoFitness hebben we een top 5 opgesteld, hierbij kijken we naar kwaliteit maar ook naar de prijs.

1. Barbelts powerlift riem (clipsluiting)

De Barbelts powerlift riem met clipsluiting is onze nummer 1 riem. Wanneer we kijken naar prijs/kwaliteit komt de riem het beste uit de bus.

Er zijn weinig riemen die voor deze prijs een handige clipsluiting hebben. Daarnaast is de riem gemaakt van duurzame materialen van hoge kwaliteit. Vanwege de clipsluiting en duurzaamheid in combinatie met de competitieve prijs, is de Barbelts powerlift riem momenteel onze nummer 1!
Barbelts Powerlift Riem met clipsluiting

Barbelts Powerlift Riem

49.99

 • Sterk synthetisch leer
 • Dubbel gestikt
 • Gietijzeren clipsluiting
 • 10mm dik
 • 6 verschillende maten
BESTE 2021

Materiaal

De riem is gemaakt van soepel syntetisch leer van hoge kwaliteit. Dit zorgt er voor dat deze comfortabel aanvoelt en met het lichaam mee beweegt. Het laatste wat je wil is een stroeve riem die klem zit gedurende de oefening. De barbelts powerlift riem biedt uitstekende ondersteuning tijdens zware lifts. De riem zit direct comfortabel, er zijn geen maanden nodig om de riem in te breken. De gietijzeren clipsluiting is met de bijgeleverde schroeven op de gewenste lengte te bevestigen.

Afmetingen

De Barbelts powerlift riem is 10cm breed en 10mm dik. Met deze afmetingen is het toegestaan om de riem in powerlifting competities te gebruiken.

Een riem met 10mm dikte is voor de meeste sporters de beste keus. De riem geeft voldoende ondersteuning zonder dat hij te stug wordt en vormt naarmate van tijd naar het lichaam. Wanneer je een dikkere riem neemt, heb je kans dat de rand van de riem mee snijdt tijdens de oefening.

Sluiting

De Barbelts powerlift riem heeft een gietijzeren clipsluiting. Met de clipsluiting kun je de riem in één snelle beweging lost en vast maken.

Verder is een riem met clipsluiting duurzamer. Riemen met een pinsluiting willen na mate van tijd nog wel eens gaan inscheuren, dit probleem heb je niet met een clipsluiting.

De clipsluiting kan met de bijgeleverde schroeven van te voren in de juiste maat gezet worden. Dit hoef je maar één keer te doen, zolang je die riem op die maat wil gebruiken.

2. Powerlift Riem Clipsluit - FIT

De Powerlift Riem van Fit is van ongelofelijke kwaliteit. De riem is dan misschien wel wat duurder dan sommige andere op de markt, maar met deze riem heb je de garantie dat je na aankoop nooit meer naar een andere powerlift riem hoeft te kijken.

Ondanks dat de riem wat duurder is, is het de meest duurzame riem die we hebben kunnen vinden. Om deze reden hebben we de powerlift riem van FIT op nummer 2 in onze toplijst geplaatst!
Powerlift Riem clipsluiting Fit.nl

Powerlift riem - FIT.nl

59.95

 • 100% runderleer
 • Competitiegeschikt
 • Zwarte suède uitvoering
 • Dubbel stikwerk
 • Tinnen clipsluiting

Materiaal

De powerlift riem is gemaakt van hoogwaardig gelooid rundleer. Het leder van de riem is niet bewerkt om de stugheid te behouden. Bij gebruik van de riem wordt het leder snel soepel en vormt zich aan het lichaam.

De tinnen roestvrije clipsluiting van de riem is erg robuust. De clipsluiting zorgt ervoor dat de riem makkelijk snel vast en lost gemaakt kan worden. De sluiting is afgewerkt met een matzwarte kleur en een stijlvol logo.

Afmetingen

De powerlift riem is 10 mm dik en 10 cm breed. Met deze afmetingen is het toegestaan om de riem te gebruiken in powerlifting competities.

Een dikte van 13 mm is aan de dikke kant en kan ervoor zorgen dat de riem klem komt te zitten tijdens oefeningen. Wij hebben de riem getest en na een aantal keren gebruik merk je dat de riem zich vormt naar het lichaam. Je merkt dat het rundleder soepeler is dan mindere kwaliteit leer en imitatieleer.

De riem is gemaakt van sterk en robuust materiaal, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat dit niet ten koste gaat van de comfortabiliteit van de riem.
Maattabel riem fit.nl

Sluiting

De sluiting van de powerlift riem bestaat uit een tinnen clipsluiting. De clipsluiting zorgt voor gemak en veiligheid tijdens het bevestigen. Doordat de riem bestaat uit duurzaam rundleder zal de gespsluiting niet gaan inscheuren, ook niet na langdurig gebruik.

De riem is dan wel wat duurder dan de andere riemen, dit komt omdat deze vrijwel altijd uit imitatieleer in combinatie met suède bestaan. We raden het altijd af een powerlift riem van imitatieleer met gesp- of clipsluiting te nemen. Deze gaat maximaal een jaar mee tot dat de gaten in de riem volledig uitgescheurd. Dit weten we jammer genoeg uit ervaring te vertellen.

3. Best Body Powerlift Riem

De Best Body Powerlift Riem van Body & Fit staat bij ons op plek nummer 3. We zijn vrijwel zeker van het feit dat je voor deze prijs geen betere kwaliteit riem kan vinden.

Wil je het meeste waar voor je geld, dan is dit misschien wel de prefecte riem voor jou.
Best Body powerlift riem

Best Body Riem

22.90

 • KDK Powerlift riem
 • Lederen riem
 • Robuuste kwaliteit
 • Extreem stabiel
 • Voor zware lifts

Materiaal

De powerlift riem is gemaakt van hoogwaardig kunstleder. De sterke riem biedt veel ondersteuning door de robuuste kwaliteit. De metale gesp zorgt voor een goede sluiting en het sterke materiaal van de riem voorkomt dat de gaten inscheuren na langdurig gebruik.

Afmetingen

De Best Body Powerlift Riem heeft een dikte van 10mm, wat de riem geschikt maakt voor powerlift competities. Deze dikte is voor vele de beste keus, het biedt voldoende ondersteuning zonder dat de riem klemt of vast komt te zitten tijdens de oefening.

De powerlift riem is verkrijgbaar in twee maten, maat M (47-87cm) en maat L (88-108cm). 

Sluiting

De Best Body Powerlift Riem sluit door middel van een metalen gesp. De gesp heeft een twee pins sluiting. De kwaliteit en sterkte van de gesp is uitermate sterk wanneer we kijken naar de prijs van de riem.

4. RDX Powerlifting Leren Riem Pro

Onze favoriete riem was de Fortex Powerlift Riem met clipsluiting. Heb jij liever een pinsluiting op je belt? Dan is de Fortex riem Quick Release waarschijnlijk een betere optie.

Deze halterriem heeft exact dezelfde kwaliteit als de riem met clipsluiting, alleen de sluiting is anders. Omdat er voor de riem ook nog eens een zeer acceptabele prijs geldt, verdient hij zeker een plek in onze top 5.
RDX Powerlifting leren riem Pro

RDX Powerlift Riem

56.99

 • Competitie geschikt
 • Kwalitatief leer
 • Nubuck olie coating
 • Vormt naar lichaam
 • Robuuste clipsluiting

Materiaal

De powerlifting riem van RDX is gemaakt van hoge kwaliteit leer. De riem is gecoat in nubuck olie waardoor de riem nog langer meegaat. De riem van RDX is afgewerkt met suède, waardoor de riem soepel aanvoelt en zich makkelijk aanpast naar het lichaam.

Ben raden altijd aan te investeren in een riem en te kiezen voor een riem van hoge kwaliteit leer. Kunstleren riemen zijn vaak de goedkopere optie maar zijn een stuk minder duurzaam.

Afmetingen

De powerlift riem van RDX heeft net als vele andere halterriemen dezelfde afmetingen. De riem is 10mm dik en 10cm breed, zo biedt de riem voldoende ondersteuning zonder dat deze klemt of vast gaat zitten.

De riem is in drie verschillende maten verkrijgbaar. In de maat M (81-91cm), maat L (91-101cm) en XL 101-111cm).

Sluiting

De riem van RDX heeft een ijzeren clipsluiting. De clipsluiting zorgt ervoor dat de riem langer meegaat, wat natuurlijk een groot voordeel is. Daarnaast kan je door middel van de clipsluiting de riem snel en gemakkelijk lost en vast maken.

Een nadeel van de clipsluiting is voor sommige dat de riem op één maat vastgezet moet worden.

Ben je iemand die veel wisselt in gewicht, of je riem voor sommige oefeningen strakker of losser wil hebben, raden we aan een powerlift riem met pinsluiting te nemen.

5. Bulk Powerlift Riem

Onze nummer 1 riem is de Barbelts Powerlift riem. Heb jij liever een pinsluiting op je belt? Dan is de Bulk Powerlift Riem waarschijnlijk een betere optie. Deze halterriem is van hoogwaardige kwaliteit en gemaakt van duurzame materialen. Omdat er voor de riem ook nog eens een zeer acceptabele prijs geldt, verdient hij zeker een plek in onze top 5.
Bulk Powerlift Riem

Bulk Powerlift Riem

36.99

 • Roestvrije gespsluiting
 • Duurzaam leer
 • Suède afwerking
 • Vormt naar lichaam
 • 4 rijen stiksels

Materiaal

De powerlift riem is gemaakt van hoge kwalitieit duurzaam leer. Het materiaal zorgt ervoor dat de riem comfortabel aanvoelt en snel naar het lichaam vormt.

De riem heeft extra grote klinknagels en vier rijen stiksels. Door deze extra details is dit een riem waar je jaren mee vooruit kan.

Afmetingen

De Bulk Powders Powerlift Riem  heeft een uitgebreide keuze aan maten.

De riem is 10mm dik en 10 cm breed. Er zitten wel verschillen de omtrek maten van de riemen. Je kunt de maattabel hieronder gebruiken om de juiste maat te kiezen.


 • Maat S: 61cm – 71cm

 • Maat M: 51cm – 79cm

 • Maat L: 79cm – 91cm

 • Maat XL: 91mc – 102cm

 • Maat XXL: 102cm – 112cm

Sluiting

De powerlift riem heeft een handige pinsluiting waarmee je de riem razendsnel los en vast kan maken. In tegenstelling tot powerlift riemen met clipsluiting heb je geen vaste optie in je sluiting kan je de riem gedurende de training verstellen. Je kan de riem tijdens het trainen iets losser of juist heel strak dragen mocht je dit willen.

Conclusie

We hebben vijf powerlift riemen besproken die allemaal top zijn, echter kunnen wij niet in iemand anders zijn portemonnee kijken.

Meeste waar voor je geld

Ben je opzoek naar een goedkopere, maar toch kwalitatieve powerfliting riem? Dan raden we aan om voor de Best Body Powerlift Riem of de Bulk Powders Powerlift Riem te gaan. De prijs/kwaliteit verhouding van beide riemen zijn uitstekend. We kunnen garanderen dat je in beide gevallen waar voor je geld krijgt.

Beste kwaliteit

Op zoek naar een duurzame riem van de beste kwaliteit die jaren meegaat? Dit is de optie die wij zouden aanraden, hierdoor ben je gedurende een langere periode uiteindelijk goedkoper uit. Daarnaast weet je zeker dat de riem maximale ondersteuning en comfort biedt.

Voor deze optie raden we de Barbelts powerlift riem met clipsluiting, de FIT Powerlift Riem en de RDX Powerlift Riem aan. Hierin heb je de keuze voor een riem met clipsluiting of met pinsluiting, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.