Clean Protein Bars van Body & Fit – Review!

In deze product review gaan we de Clean Protein Bars van Body & Fit uitgebreid testen. Deze protein bars zijn al langere tijd één van de meest verkochte en beste eiwitrepen van Body & Fit en we gaan kijken of dit ook terecht is en geven uiteindelijk ons eigen eindoordeel over de protein bars.

De Clean Protein Bars staan zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden bekend om het lage gehalte in vet en suiker en is dus zeker geschikt voor personen die gewicht proberen te verliezen terwijl ze genoeg eiwitten binnen willen krijgen.

Nu komen we zelf wel vaker caloriearme eiwitrepen tegen waarvan de voedingswaarde op papier heel sterk is, maar dat nog wel eens ten kosten wil gaan van de smaak. Of dit bij de Clean Protein Bars van Body & Fit ook het geval is, vertellen we je hieronder!
Clean protein bars van Body & Fit getest en reviewed door InfoFitness.nl - product foto 2
Clean Protein Bar
23.99

Body & Fit

  • 20g eiwitten
  • 21g vezels
  • Laag in suiker & vet
  • 9 lekkere smaken
35% SALE

Voedingswaarde

De voedingswaarde van de Clean Protein Bars is waar dit product zich onderscheidt ten opzichten van andere eiwitrepen. De voedingswaarde kan per smaak licht verschillen, maar over het algemeen ligt het voor iedere smaak vrij dicht bij elkaar.

Het aantal calorieën per 100 gram ligt gemiddeld zo rond de 300 calorieën. 1 reep van 60 gram bevat dus maar 180 calorieën, best verantwoord dus! Wil je zo min mogelijk calorieën binnen krijgen, dan kan je het beste kiezen voor de smaak chocolate caramel. Wil je juist aankomen en meer calorieën binnen krijgen? Dan is de smaak choclate & white chunks jouw go to.
Voedingswaarde van Clean Protein Bar Body & Fit

Macronutriënten

Weinig calorieën is leuk, maar wat wij voornamelijk belangrijk vinden is hoe de macronutriënten (vetten, koolhydraten en eiwitten) binnen de calorieën verdeeld zijn. Zo zien we het liefst eiwitrepen met een hoog eiwitgehalte en weinig toegevoegde suikers en onverzadigde vetten. Met 19.4 tot 21.1 gram eiwitten (afhankelijk van de smaak) per reep van 60 gram is het eiwitgehalte van deze repen erg hoog.

Verder zijn de eiwitrepen koolhydraatarm en bevatten alle smaken weinig toegevoegde suikers. In de hoeveelheid vetten zit per smaak een groter verschil. Alle smaken blijven absoluut een verantwoordelijk keus, maar wil je voor de meest verantwoorde optie kiezen als het gaat om vetten, dan is de smaak chocolate caramel opnieuw je beste keus.

Overige ingrediënten

De eiwitrepen bevatten naast vezels geen andere ingrediënten. De hoeveelheid vezels in één Clean Protein Bar is wel bijzonder hoog, iets wat we bij geen andere eiwitreep nog hebben gezien. Met één eiwitreep krijg je direct tussen de 21 en 22 gram aan vezels binnen, wat ongeveer de helft is van je dagelijkse vezelbehoefte. Ideaal dus voor personen die over het algemeen weinig vezels binnekrijgen via hun dieet.

Waar de Clean Protein Bar zich misschien nog beter had gekunnen, is bij het toevoegen van vitamines en mineralen. Dit samen met de hoge hoeveelheid vezels had de eiwitreep echt een maaltijdvervanger gemaakt. Echter zit niet iedereen te wachten op extra vitamines en mineralen in hun eiwitreep, dus kunnen we het ook niet echt een minpunt noemen.

Beoordeling voedingswaarde: 8/10

Al met al is de voedingswaarde van de Clean Protein Bar erg sterk. Zeker voor personen die een makkelijke en eiwitrijke snack willen nemen, zonder daar teveel suikers en vetten bij binnen te krijgen. Het enige punt waar wij nog verbetering zouden willen zien is het toevoegen van micronuriënten aan de eiwitreep, wat het product nog meer een verantwoordelijke keuze zou maken.

Smaak

Een caloriearme eiwitreep is mooi, maar wat doet dat met de smaak? We hebben meerdere smaken van de Clean Protein Bar geprobeerd en kunnen met zekerheid zeggen dat ze allemaal erg lekker zijn. Met de lage hoeveelheid suikers moet je echter niet verachten dat je een hele zoete reep krijgt. Het is niet de lekkerste reep die we ooit geprobeerd hebben, maar wanneer we dit afwegen tegen de voedingswaarde, dan is de smaak absoluut goed!

Naast de smaak zelf kijken we ook naar de smaakvariaties die er zijn. Met 9 verschillende smaken, waaronder een mixbox waarin je alle smaken kan proberen, is er voldoende keuze en zit er zeker een smaak tussen voor iedereen.
Clean protein bars van Body & Fit getest en reviewed door InfoFitness.nl - product foto 3

Beoordeling smaak: 7/10

Voor personen die van hele zoete repen houden is de Clean Protein Bar misschien niet de beste keuze. Alsnog is de smaak van de reep aangenaam en zeker wanneer je ziet hoe weinig calorieën één reep bevat. Dit in combinatie met de grote keuze in verschillende smaken verdient een ruime 7!

Prijs

De prijs van de Clean Protein Bars is op dit moment €23.99 voor 12 repen. Dit betekent dat je omgerekend zo’n €2.00 per reep betaald, wat we een mooie prijs vinden voor eiwitrepen van 60 gram.

Wanneer we kijken naar alternatieven zien we vergelijkbare of iets duurdere prijzen per reep. Wat jammer is, is dat de repeen alleen per 12 gekocht kunnen worden. Met de mixbox is er echter wel een optie voor mensen die eerst repen willen proberen voordat ze er 12 van aanschaffen.

Beoordeling prijs: 8/10

Omdat de Clean Protein Bars vrijwel altijd tegen een hoge korting verkrijgbaar zijn, vinden wij de prijs erg voordelig. Omgerekend €2.00 voor een eiwitreep van 60 gram maakt het een van de voordeligste eiwitrepen die wij tot nu toe hebben gezien. We beoordelen de prijs met een 8!

Verpakking

Wanneer we naar de verpakking van eiwitrepen kijken, vinden we het vooral belangrijk dat het een geschikte verpakking is om mee te reizen. Eiwitrepen zijn vaak handig wanneer je langere tijd op reis gaat, zodat je altijd eiwitrijke snacks op zak hebt.

De compacte verpakking van de Clean Protein Bars voldoen hier zeker aan. Ze zitten in een mooie compacte doos die ook kan openen zodat je ze thuis kunt wegzetten. Al met al hebben we niks aan te merken op de verpakking van het product.
Clean protein bar review test van InfoFitness.nl

Beoordeling verpakking: 10/10

De verpakking van de Clean Protein Bars is zo compact als het kan, waardoor het ideaal is om mee te nemen op reis en neemt niet teveel ruimte beslag als het gaat om je bagage. Daarnaast ziet de verpakking er mooi uit en is het duidelijk te zien wat en hoeveel er precies in de eiwitreep zit. Verder hebben we niks aan te merken op de verpakking, een 10!

Klantenreviews

Wij zijn niet de enige die de Clean Protein Bars van Body & Fit geprobeerd hebben. Het product heeft namelijk een bijzonder hoog aantal klantreviews wat aangeeft hoe populair de eiwitreep is. Op het moment van schrijven hebben de protein bars 3.561 reviews, waar het gemiddeld 4.5 scoort op een schaal van 5. 

Eindoordeel - 8.5/10

We hebben uitgebreid gekeken naar de voedingswaarde, smaak, prijs, verpakking en wat klanten zeggen over de Clean Protein Bars van Body & Fit. We kunnen met veel vertrouwen zeggen dat wij de eiwitrepen één van de beste eiwitrepen vinden die je momenteel kunt krijgen bij Nederlandse webshops. Dit geldt wel voor personen die graag een caloriearme snack hebben, rijk aan eiwitten en lager in suikers en vetten. InfoFitness geeft de Clean Protein Bars een 8.5!

  • Text Hover
Clean Protein Bar
23.99

Body & Fit

  • 20g eiwitten
  • 21g vezels
  • Laag in suiker & vet
  • 9 lekkere smaken
35% SALE
InfoFitness gebruikt alleen bronnen van hoge kwaliteit, zoals peer-reviewed onderzoeken, om de feiten in onze artikelen te ondersteunen. In ons redactioneel proces vind je meer informatie over het controleproces en hoe de redactie van InfoFitness de inhoud nauwkeurig en betrouwbaar houdt.

Felix van Aken

Geschreven door


Felix van Aken, MSc


   Twitter X icon


Felix is een voedingsdeskundige met een bachelor in Health & Nutrition en een master in Health Sciences. Felix gebruikt zijn sterke achtergrond in voedingswetenschappen en voedingsadvies als redacteur en freelance schrijver. Als redacteur is het zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten zien dat een gezonde levensstijl niet ingewikkeld hoeft te zijn.