Zelf een eiwitshake maken, zo doe je dat!

Je eigen eiwitshake maken is een stuk lekkerder dan je simpel je eiwitpoeder met water mengen. Natuurlijk heb je tegenwoordig honderden verschillende soorten en smaken eiwitpoeder, maar het is altijd lekkerder wanneer je er je eigen draai aan geeft.

Je eigen eiwitshake maken kan je doen met of zonder eiwitpoeder. We leggen je uit hoe je dit kunt doen zodat jij thuis een overheerlijke eiwitshake kunt wegzetten na een harde training.

Eiwitshake maken zonder poeder

Eiwitshakes zijn enorm handig om snel en makkelijk een flinke portie eiwitten binnen te krijgen. Deze eiwitten zijn enorm belangrijk bij de herstel en groei van je spieren, daarom raden we het gebruik van eiwit supplementen ook zeker aan.

Mensen die niet op hun eiwitinname letten, zitten er vaak ver onder. Elke dag grote hoeveelheden vlees eten is natuurlijk ook niet ideaal, een zelfgemaakte eiwitshake is daarom het perfecte alternatief!

Een eiwitshake maken zonder poeder vereist wat meer creativiteit. De eiwitten in het poeder komen uit wei, ook wel whey genoemd. Wanneer je zelf een eiwitshake gaat maken wil je natuurlijk dat er wel voldoende eiwitten in zitten, dit doen we door magere kwark te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een blender en de juiste ingrediënten!

Wat heb je nodig?

 1. 200 gram magere kwark

 2. 1/2 banaan

 3. 50ml kokos- of amandelmelk (light)

 4. 2 theelepels cacao poeder

 5. 50 gram ijs

 6. 1 eetlepel stevia (of andere zoetstof)

Calorieën

 • Calorieën: 218

 • Eiwitten: 19.2g

 • Koolhydraten: 25.6g

 • Vetten: 3.1g

Op deze manier maak je makkelijk jouw eigen chocolade bananen eiwitshake, maar je bent natuurlijk vrij om allerlei soorten fruit te gebruiken in je eiwitshake. Gebruik je bevroren fruit, dan hoef je vaak geen extra ijs meer toe te voegen. Je eiwitshake is door het ijs op het fruit al koud genoeg. In plaats van cacao poeder kan je ook vanille extract gebruiken, dit is puur afhankelijk van wat jij lekker vindt!

Eiwitshake maken met poeder

Een eiwitshake maken met poeder is nog makkelijker, dit kan je eigenlijk al doen met een eiwitshake supplement en water. Nu is een eiwitshake gemengd met alleen water niet altijd even lekker en kan je hier simpel en snel een lekkerdere variant van maken.

Wanneer je echt je eigen eiwitshake wil met natuurlijke smaken, raden we aan een eiwitpoeder te nemen zonder smaak en toegevoegde zoetstoffen. Dit zijn vaak plantaardige proteine poeder supplementen die volledig organisch zijn. Veganistisch erwten eiwit-isolaat hier hier voor aan te raden. De proteïne is geschikt voor vegetariërs en heeft daarnaast ook nog eens een hoog eiwitgehalte. 

Wat heb je nodig?

 1. Een scoop met eiwitpoeder (smaakloos)

 2. 1/2 banaan

 3. 50ml kokos- of amandelmelk (light)

 4. 50g Bevroren fruit

 5. 1 eetlepel stevia (of andere zoetstof)

Calorieën

 • Calorieën: 240

 • Eiwitten: 25g

 • Koolhydraten: 27.6g

 • Vetten: 3.3g