PORTFOLIO
SEARCH
SHOP
 • Your Cart Is Empty!

Eiwitshakes vergelijken

Uitleg tabel

Vergelijkingstabel eiwitshakes en eiwitpoeder

Met alle verschillende soorten eiwitten en verschillende merken is het moeilijk een keuze te maken. Om de keuze voor de beste eiwitshake en eiwitpoeder makkelijker te maken is deze eiwitshakes vergelijker opgesteld. We hebben de beste eiwitshakes van de betrouwbare en erkende aanbieders met elkaar vergeleken op een aantal verschillende criteria. 

Prijs: De prijs geeft aan wat de eiwitshake of het eiwitpoeder kost in de standaard hoeveelheid dat deze aangeboden wordt. Het kan zijn dat dit minder of meer dan 1kg is. Mocht je willen weten hoeveel waar je krijgt voor jouw geld, raden we aan om te sorteren op prijs per kg.

Prijs per kg: Hier is de prijs omgerekend naar de prijs per kg. Sommige eiwitsupplementen zijn enkel in grote hoeveelheden verkrijgbaar, maar zijn omgerekend een stuk goedkoper. Om dit goed te kunnen vergelijken, kun je sorteren op deze kolom. Wanneer je op zoekt bent naar goedkope eiwitshakes raden we je aan te vergelijken via deze kolom.

Kcal: In deze kolom worden de calorieën per 100 gram van de eiwitshake vergeleken. Wil je gewicht aankomen of juist gewicht verliezen? Vergelijk dan eerst naar het aantal calorieën per 100 gram voordat je kiest voor een product.

Eiwitten/kh/vet: De calorieën per 100 gram zijn opgedeeld in eiwitten, koolhydraten en vet. De verhoudingen van deze macronutriënten staan weergeven in de tabel. Sorteer op eiwitten als jij de eiwitshake met het hoogste aantal eiwitten wil hebben.

Soorten whey: Whey eiwitten zijn op te delen in vier verschillende soorten eiwitbronnen.

Verschillende soorten whey eiwitten zijn: • Whey Concentraat

 • Whey Isolaat

 • Whey Hydrolisaat

 • Micellar Caseïne

Beste eiwitshakes

Voordelen van eiwitshakes

Een grote hoeveelheid van succesvolle atleten en voedingscoaches staan volledig achter het nemen van proteïne shakes. We leggen uit waarom dit zo is en welke soorten eiwitshakes het beste past per doel.

Eiwitten zijn de bouwblokken van het lichaam en spelen een zeer belangrijke rol binnen ieder voedingspatroon. Iemand met reglmatige lichaamsbeweging heeft een hogere eiwitbehoefte van ongeveer 1.8 tot 2.0 gram eiwitten per kilogram aan lichaamsgewicht. Het is van belang dat je eiwitbehoefte gedekt wordt door je huidige dieet.

Het nemen van een eiwitshake is één de makkelijkste en handigste manieren om je eiwitbehoefte te behalen. Eén shake per dag zorgt voor een extra 20 gram aan proteïne die het lichaam ondersteunt bij het opbouwen van spiermasse maar ook bij het herstelproces.

 • Helpt tegen plotselinge eetbuien

 • Snelle toevoer van essentiële aminozuren

 • Ondersteunt opbouw van spiermassa

 • Caloriearme snack

Afvallen met eiwitshakes

Het hebben van een negatieve energiebalans is de sleutel naar het verliezen van lichaamsgewicht. Het hebben van een negatieve energiebalans houdt in dat het lichaam minder calorieën binnenkrijgt dan dat het verbruikt.

Weet je niet hoeveel calorieën jij dagelijks maximaal mag binnenkrijgen om optimaal af te vallen? Bereken het met onze handige caloriebehoefte calculator.

Whey isolaat

Wanneer je voornaamste doel het verliezen van lichaamsgewicht en het verbranden van vet is zijn de whey isolaat shakes de beste eiwitshakes voor jou.

De whey isolaat shakes hebben een hoog eiwitgehalte en een sterke voedingswaarden. De meeste isolaat shakes bestaan volledig uit proteïne en hebben een extreem lage hoeveelheid aan vet en koolhydraten.

Een nadeel voor sommige is dat de whey isolaat shakes niet altijd dezelfde volle en romige smaak heeft als dat sommige whey concentraat shakes dat hebben.

 

102 Calorieën (30g)

 • Text Hover

 

108 Calorieën (30g)

 • Text Hover

 

111 Calorieën (30g)

 • Text Hover