Fat Burn Active Review – Onze ervaringen en eerlijke mening

Als je online op zoek bent naar werkende afslankpillen of een krachtige fatburner, kom je waarschijnlijk verschillende producten tegen, waaronder het populaire fatburning supplement genaamd Fat Burn Active. Fat Burn Active beweert dat het op verschillende manieren kan helpen bij het bevorderen van gewichtsverlies. In deze review van Fat Burn Active gaan we onderzoeken of dit supplement daadwerkelijk aan zijn claims voldoet en delen we onze eigen ervaring met dit product.

We zullen het beoordelen op verschillende criteria, zoals de samenstelling van ingrediënten en doseringen, wetenschappelijke werking, prijs, en ook de ervaringen en reviews van echte gebruikers. Zo kun je een goed geïnformeerde beslissing nemen over het gebruik van Fat Burn Active als onderdeel van je afval routine.
Fat Burn Active review door InfoFitness.nl
Fat Burn Active
49.99

3 voor €33 per potje

 • 60 capsules
 • Positieve reviews
 • Veganistisch
2+1 GRATIS

Fat Burn Active ingrediënten - doseringen & effectiviteit

Fat Burn Active bevat een indrukwekkende mix van maar liefst 11 ingrediënten, elk met hun eigen rol in gewichtsverlies. In deze review zullen we de effectiviteit van elk ingrediënt onderzoeken, hun werking in het lichaam toelichten en de wetenschappelijke studies die deze effecten ondersteunen. We zullen ook de doseringen bespreken die effectief kunnen zijn voor gewichtsverlies, evenals de situaties waarin er mogelijk geen significant effect is op gewichtsverlies.
Ingredient 2 pillen
Indiase brandnetelwortelextract (10% forskolin) 250 mg
Groene thee bladeren extract (40% EGCG) 250 mg
Guarana zaden extract (22% cafeïne) 200 mg
Fenylcapsaïcine (1% fenylcapsaïcine aXivite®) 112 mg
Extract van bittere sinaasappel (6% synephrine) 100 mg
Paradijskorrel zaden extract (1.5% 6-paradol) 80 mg
Natuurlijke watervrije cafeïne 76 mg
Extract van zwarte peper (95% BioPerine®) 5 mg
Vitamine B6 14 mg (100%*)
Pantotheenzuur 30 mg (500%*)
Zink 10 mg (100%*)
Fat Burn Active label verpakking

Indiase brandnetelwortelextract [10% forskolin]

Indiase brandnetelwortelextract, ook bekend als Coleus forskohlii, bevat het actieve bestanddeel forskolin. Forskolin staat bekend om zijn vermogen om de productie van cyclisch adenosinemonofosfaat (cAMP) te verhogen, een molecuul dat betrokken is bij verschillende fysiologische processen in het lichaam.

Effect op vetverbranding en gewichtsverlies

Forskolin wordt vaak geprezen vanwege zijn potentieel om de stofwisseling te stimuleren en de vetverbranding te bevorderen. Het verhoogde cAMP-niveau kan leiden tot een verhoogde afbraak van vetcellen, wat op zijn beurt kan bijdragen aan gewichtsverlies.

Dosering en effectiviteit

De dosering van 250 mg Indiase brandnetelwortelextract met 10% forskolin lijkt redelijk, aangezien forskolin als een effectief ingrediënt wordt beschouwd. Er zijn studies die suggereren dat forskolin gunstige effecten kan hebben op de vetmassa en het lichaamsgewicht (1). Het lijkt een veelbelovend ingrediënt in een fatburner supplement.

Groene thee bladeren extract [40% EGCG]

Groene thee-extract wordt verkregen uit de bladeren van Camellia sinensis en bevat een krachtige antioxidant genaamd epigallocatechinegallaat (EGCG).

Effect op vetverbranding en gewichtsverlies

EGCG in groene thee-extract wordt vaak geassocieerd met het bevorderen van thermogenese en vetoxidatie. Dit betekent dat het kan helpen bij het verhogen van de stofwisseling en het stimuleren van vetverbranding.

Dosering en effectiviteit

Met 250 mg groene thee bladeren extract met 40% EGCG, lijkt de dosering redelijk effectief. Groene thee-extract wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek als een nuttig ingrediënt bij gewichtsverlies en vetverbranding (2).

Guarana zaden extract [22% cafeïne]

Guarana is een plant afkomstig uit Zuid-Amerika en de zaden bevatten van nature cafeïne.

Effect op vetverbranding en gewichtsverlies

Cafeïne staat bekend om zijn stimulerende effecten op het centrale zenuwstelsel, wat kan leiden tot een verhoogde alertheid en energie. Bovendien kan cafeïne de stofwisseling verhogen en de vetoxidatie bevorderen.

Dosering en effectiviteit

Met 200 mg guarana zaden extract met 22% cafeïne lijkt de dosering voldoende om enig effect op de stofwisseling en vetverbranding te hebben. Cafeïne heeft tal van studies die het ondersteunen als een hulpmiddel bij gewichtsverlies (3), maar het is belangrijk om op te merken dat individuele gevoeligheid voor cafeïne kan variëren.

Micro-ingekapselde fenylcapsaïcine - aXivite®

Fenylcapsaïcine is een capsaïcinoïde, een stof die van nature voorkomt in hete pepers.

Effect op vetverbranding en gewichtsverlies

Capsaïcine kan het metabolisme stimuleren en tijdelijk de lichaamstemperatuur verhogen, waardoor thermogenese wordt bevorderd. Dit kan helpen om meer calorieën te verbranden en bij te dragen aan vetverlies.

Dosering en effectiviteit

Met 112 mg fenylcapsaïcine lijkt de dosering redelijk. Capsaïcine heeft enig potentieel als vetverbrandend ingrediënt (4), maar het kan voor sommige mensen ook ongemak veroorzaken vanwege de scherpte ervan.

Extract van bittere sinaasappel [6% synephrine]

Bittere sinaasappel, ook bekend als Citrus aurantium, bevat het actieve bestanddeel synephrine.

Effect op vetverbranding en gewichtsverlies

Synephrine wordt vaak gebruikt in supplementen vanwege zijn vermeende vermogen om de stofwisseling te verhogen en de vetoxidatie te bevorderen, vergelijkbaar met andere stimulerende middelen.

Dosering en effectiviteit

Met 100 mg extract van bittere sinaasappel met 6% synephrine lijkt de dosering adequaat. Hoewel sommige studies enige positieve effecten hebben gesuggereerd, is er niet voldoende wetenschappelijk bewijs om conclusies te trekken over de effectiviteit van synephrine bij gewichtsverlies (5).

Paradijskorrel zaden extract [12,5% 6-paradol]

Paradijskorrel, ook bekend als Aframomum melegueta, bevat het actieve bestanddeel 6-paradol.

Effect op vetverbranding en gewichtsverlies

Er is beperkt onderzoek gedaan naar de effecten van 6-paradol op gewichtsverlies, maar sommige studies suggereren dat het de thermogenese kan verhogen en mogelijk kan bijdragen aan een verminderde vetmassa.

Dosering en effectiviteit

Met 80 mg paradijskorrel zaden extract met 12,5% 6-paradol lijkt de dosering redelijk. Er is echter meer onderzoek nodig om de effectiviteit van 6-paradol als vetverbrandend ingrediënt beter te begrijpen.

Natuurlijke watervrije cafeïne

Natuurlijke cafeïne is afkomstig van plantenbronnen en heeft dezelfde stimulerende eigenschappen als cafeïne in guarana.

Effect op vetverbranding en gewichtsverlies

Cafeïne kan de stofwisseling stimuleren en tijdelijk de energie en alertheid verhogen.

Dosering en effectiviteit

Met 76 mg natuurlijke watervrije cafeïne lijkt de dosering geschikt om enig effect op de stofwisseling te hebben en kan het bijdragen aan het energieniveau.

Extract van zwarte peper [95% piperine] - BioPerine®

Zwarte peper-extract bevat het actieve bestanddeel piperine.

Effect op vetverbranding en gewichtsverlies

Piperine kan de biobeschikbaarheid van bepaalde voedingsstoffen verbeteren en een rol spelen in de stofwisseling.

Dosering en effectiviteit

Met 5 mg extract van zwarte peper met 95% piperine lijkt de dosering redelijk. Piperine kan nuttig zijn als onderdeel van een supplementformule vanwege het potentieel om andere ingrediënten beter te laten opnemen.

Vitamine B6

Vitamine B6 is een essentiële voedingsstof die betrokken is bij verschillende metabolische processen in het lichaam.

Effect op vetverbranding en gewichtsverlies

Vitamine B6 speelt een rol in de stofwisseling van vetten, koolhydraten en eiwitten, maar het op zichzelf heeft geen directe vetverbrandende eigenschappen.

Dosering en effectiviteit

Met 14 mg vitamine B6 in een fatburner supplement lijkt de dosering voldoende om te voorzien in de dagelijkse behoefte aan deze vitamine.

Pantotheenzuur

Pantotheenzuur, ook bekend als vitamine B5, is een andere essentiële voedingsstof die een rol speelt in de energieproductie.

Effect op vetverbranding en gewichtsverlies

Pantotheenzuur is betrokken bij de afbraak van vetten en koolhydraten om energie vrij te maken, maar het heeft geen directe invloed op vetverbranding.

Dosering en effectiviteit

Met 30 mg pantotheenzuur in een fatburner supplement lijkt de dosering ruim voldoende om te voorzien in de dagelijkse behoefte aan deze vitamine.

Zink

Zink is een essentieel mineraal dat betrokken is bij tal van metabole processen en de werking van enzymen in het lichaam.

Effect op vetverbranding en gewichtsverlies

Zink op zichzelf heeft geen directe invloed op vetverbranding, maar het speelt een belangrijke rol in de algehele gezondheid en het metabolisme.

Dosering en effectiviteit

Met 10 mg zink in een fatburner supplement lijkt de dosering voldoende om te voorzien in de dagelijkse behoefte aan dit mineraal.

Beoordeling ingrediënten: 8.5/10

Fat Burn Active heeft een indrukwekkende formule met exacte hoeveelheden van ingrediënten zoals groene thee-extract, guarana-extract en forskolin. De doseringen lijken effectief en kunnen bijdragen aan vetverbranding en gewichtsverlies. Sommige ingrediënten hebben nog beperkt onderzoek, maar zijn veelbelovend voor thermogenese en vetverbranding. Een punt van verbetering zou kunnen liggen in het bieden van meer gedetailleerde informatie over de herkomst en kwaliteit van de gebruikte ingrediënten. Al met al verdient Fat Burn Active een beoordeling van 8.5 voor ingrediënten en effectiviteit.

Mijn Fat Burn Active ervaring

Gedurende de afgelopen twee maanden heb ik besloten om Fat Burn Active uit te proberen om mijn gewichtsverliesdoelen te ondersteunen. Ik heb de aanbevolen dosering gevolgd en gecombineerd met een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Ik moet zeggen dat de resultaten behoorlijk indrukwekkend waren. Gedurende deze periode ben ik geleidelijk afgevallen en ben ik ongeveer 4 kilo kwijtgeraakt.
Fat Burn Active review door InfoFitness.nl

Wat ik vooral waardeerde aan Fat Burn Active was dat het geen bijwerkingen zoals zenuwachtigheid veroorzaakte, zoals sommige andere supplementen die ik in het verleden heb geprobeerd. Het gaf me een milde energieboost, wat me hielp gemotiveerd te blijven tijdens mijn trainingen. Bovendien merkte ik dat mijn eetlust verminderde, waardoor het makkelijker was om me aan mijn caloriebeperkte dieet te houden.

Over het algemeen was mijn persoonlijke ervaring met Fat Burn Active positief, en het heeft mij effectief geholpen met het verliezen van gewicht. Hoewel de resultaten natuurlijk kunnen variëren per persoon, vond ik het een nuttige toevoeging aan mijn routine.

Beoordeling eigen ervaring: 9/10

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don't look even slightly believable

Hoe is de prijs van Fat Burn Active?

De prijs van 1 pot Fat Burn Active is momenteel €49.99, wat op het eerste gezicht aan de hogere kant lijkt. Echter, het supplement bevat hoogwaardige ingrediënten en gepatenteerde stoffen, wat de prijs rechtvaardigt. Een potje bevat 60 capsules, wat voldoende is voor een maand bij de aanbevolen dosering van 2 capsules per dag.

Er worden wel aanzienlijke kortingen aangeboden bij het kopen van meerdere potjes. Bij aanschaf van 2 potjes krijg je er 1 gratis, wat de prijs per potje op €33 brengt. Maar de grootste korting krijg je bij het kopen van 3 potjes, waarbij je er 3 gratis ontvangt, waardoor de prijs per potje slechts €25 is. Dit maakt Fat Burn Active een zeer aantrekkelijke keuze voor een kwalitatief hoogwaardige fatburner.
Fat Burn Active prijs en kortingen

Beoordeling prijs: 9/10

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don't look even slightly believable

Fat Burn Active ervaringen en reviews van klanten

Net als bij alle afslanksupplementen zijn er gemengde ervaringen van gebruikers met Fat Burn Active. Dit komt vaak doordat sommige mensen verwachten dat de pillen op zichzelf wonderen zullen verrichten, zonder aandacht te besteden aan hun dieet en lichaamsbeweging. Op reviewwebistes en platformen zijn er echter veel tevreden gebruikers te vinden die positieve resultaten hebben behaald met Fat Burn Active. Het is bemoedigend om te zien dat het bedrijf een veiligheidsgarantie biedt.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben over Fat Burn Active, laat gerust een reactie achter! We zijn benieuwd naar de meningen en ervaringen van andere gebruikers met dit fat burning supplement.

Eindoordeel - 8.5/10

Na een grondige beoordeling zijn we zeer tevreden over Fat Burn Active. De indrukwekkende formule met hoogwaardige ingrediënten die wetenschappelijk onderbouwde effecten hebben op vetverbranding en gewichtsverlies, maakt dit supplement opvallend. De prijs-kwaliteitverhouding is ook aantrekkelijk, vooral met de beschikbare kortingen bij het kopen van meerdere potjes. Onze eigen ervaring met Fat Burn Active was positief en komt overeen met de tevredenheid van andere gebruikers en kopers. Met deze bevindingen geven we Fat Burn Active een eindcijfer van 8.5 en raden we het aan als een effectieve optie voor mensen die serieus werken aan gewichtsverlies en een extra steuntje in de rug zoeken.

 • Text Hover
Fat Burn Active
49.99

3 voor €33 per potje

 • 60 capsules
 • Positieve reviews
 • Veganistisch
2+1 GRATIS

Referenties ▼


 1. Chen, J. Y., Peng, S. Y., Cheng, Y. H., Lee, I. T., & Yu, Y. H. (2021). Effect of Forskolin on Body Weight, Glucose Metabolism and Adipocyte Size of Diet-Induced Obesity in Mice. Animals : an open access journal from MDPI, 11(3), 645. https://doi.org/10.3390/ani11030645

 2. Hodgson, A. B., Randell, R. K., & Jeukendrup, A. E. (2013). The effect of green tea extract on fat oxidation at rest and during exercise: evidence of efficacy and proposed mechanisms. Advances in nutrition (Bethesda, Md.), 4(2), 129–140. https://doi.org/10.3945/an.112.003269

 3. Tabrizi, R., Saneei, P., Lankarani, K. B., Akbari, M., Kolahdooz, F., Esmaillzadeh, A., Nadi-Ravandi, S., Mazoochi, M., & Asemi, Z. (2019). The effects of caffeine intake on weight loss: a systematic review and dos-response meta-analysis of randomized controlled trials. Critical reviews in food science and nutrition, 59(16), 2688–2696. https://doi.org/10.1080/10408398.2018.1507996

 4. Zheng, J., Zheng, S., Feng, Q., Zhang, Q., & Xiao, X. (2017). Dietary capsaicin and its anti-obesity potency: from mechanism to clinical implications. Bioscience reports, 37(3), BSR20170286. https://doi.org/10.1042/BSR20170286

 5. Ruiz-Moreno, C., Del Coso, J., Giráldez-Costas, V., González-García, J., & Gutiérrez-Hellín, J. (2021). Effects of p-Synephrine during Exercise: A Brief Narrative Review. Nutrients, 13(1), 233. https://doi.org/10.3390/nu13010233

InfoFitness gebruikt alleen bronnen van hoge kwaliteit, zoals peer-reviewed onderzoeken, om de feiten in onze artikelen te ondersteunen. In ons redactioneel proces vind je meer informatie over het controleproces en hoe de redactie van InfoFitness de inhoud nauwkeurig en betrouwbaar houdt.

Felix van Aken

Geschreven door


Felix van Aken, MSc


   Twitter X icon


Felix is een voedingsdeskundige met een bachelor in Health & Nutrition en een master in Health Sciences. Felix gebruikt zijn sterke achtergrond in voedingswetenschappen en voedingsadvies als redacteur en freelance schrijver. Als redacteur is het zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten zien dat een gezonde levensstijl niet ingewikkeld hoeft te zijn.