Fit Energy Drink van Body & Fit – Review

In deze review gaan we een kijkje nemen naar de Fit Energy Drink van Body & Fit dat in april van 2023 is gelanceerd. Als je op zoek bent naar een drankje om je energie te boosten tijdens je actieve levensstijl, dan is deze drank misschien wel iets voor jou.

Met beloftes van verbeterde prestaties en een verhoogde focus, zullen we de ingrediënten, smaak en effecten van de Fit Energy Drink onder de loep nemen om te ontdekken of het aan de verwachtingen voldoet. Lees verder om te zien of deze energiedrank echt zo effectief is als hij beweert te zijn.

Dit gaan we doen door de Fit Energy Drink op een aantal verschillende criteria te beoordelen, namelijk op: voedingswaarde, smaak, prijs  en we kijken naar de reviews en meningen van klanten.
Fit Energy Drinks van Body & Fit test door InfoFitness
Fit Energy Drink
27.99

Body & Fit

  • Per 1, 6 of 24 blikjes
  • 10 kcal per blikje
  • 8 aminozuren
  • 3 verschillende smaken

Ingrediënten

De voedingswaarde en ingrediënten van de Fit Energy Drink zijn anders dan dat we bij de meeste energy dranken zien. Body & Fit heeft er namelijk voor gekozen om naast de gebruikelijke taurine nog 7 andere aminozuren toe te voegen aan het drankje, waaronder BCAA, beta-alanine en l-citrulline. Voor de energieboost bevat de Fit Energy 100 mg aan cafeïne uit natuurlijke bron en is er magnesium toegevoegd.
Voedingswaarde Per 100 ml Per 250 ml
Energie 19 KJ/4 kcal 48 KJ/10 kcal
Vetten 0.0 g 0.0 g
waarvan verzadigde vetten 0.0 g 0.0 g
Koolhydraten 0.0 g 0.0 g
waarvan suikers 0.0 g 0.0 g
Vezels 0.0 g 0.0 g
Eiwitten 1.3 g 3.1 g
Zout 0.0 g 0.0 g
Aminozuren 1250 mg 3125 mg
BCAA 800 mg 2000 mg
waarvan L-leucine 400 mg 1000 mg
waarvan L-isoleucine 200 mg 500 mg
waarvan L-valine 200 mg 500 mg
Taurine 250 mg 625 mg
Bèta-alanine 50 mg 125 mg
L-arginine 50 mg 125 mg
L-citrulline 50 mg 125 mg
L-glutamine 50 mg 125 mg
Cafeïne 40 mg 100 mg
Magnesium 28 mg (7.5%)* 70 mg (19%)*
*Referentie-inname
Voedingswaarde op achterkant blikje van Fit Energy Drink Body & Fit

Voedingswaarden

Over de voedingswaarde kunnen we eigenlijk niks negatiefs zeggen. De Fit Eenergy bevat 0.0 koolhydraten, vetten en zout. Die 10 kcal die in een blikje zitten komen puur en alleen van de eiwitten (aminozuren), met 3.1 g eiwitten in een blikje. Dit maakt de Fit Energy drank een verantwoorde sportdrank.

Ingrediënten voor energie en focus

De voornaamste reden dat mensen energie drankjes drinken is natuurlijk om een energieboost en betere focus te krijgen. Body & Fit belooft dit door de toevoeging van 2 ingrediënten. Een van de energieboostende en focus verbeterende ingrediënten is 100 mg cafeïne uit natuurlijke bron. Cafeïne is een standaard ingrediënt in vrijwel alle energiedrankjes en is erg effectief.

Daarnaast is er 70 mg magnesium toegevoegd in de organische verbinding magnesiumlactaat. Door de hoge biobeschikbaarheid is dit één van de beste magnesium verbindingen die gebruikt kan worden in energie drankjes. Het is goed om te zien dat Body & Fit hier voor kiest in plaats van goedkopere anorganische magnesiumverbindingen.

Wat opvalt is dat Body & Fit geen vitamine B complex heeft toegevoegd aan de formule. Vitamine B helpt het lichaam het voedsel dat je eet om te zetten in glucose, waardoor je energie krijgt. Het is jammer dat er geen vitamine B is toegevoegd aan de Fit Energy Drinks.

Ingrediënten voor hydratie

Body & Fit noemt de Fit Energy Drink een hydraterende energiedrank. Er zijn namelijk elektrolyten toegevoegd die bijdragen aan de elektrolytenbalans.

De Fit Energy is ook een hypotone drank, wat betekent dat het drankje minder deeltjes, zoals koolhydraten en zouten, per 100 ml bevat dan het vocht in ons eigen lichaam. Het  voordeel hiervan is dat hypotone drank sneller door het lichaam kan worden opgenomen. Dit maakt de Fit Energy geschikt om te drinken tijdens je training, wanneer je lichaam extra vocht nodig heeft.

Beoordeling ingrediënten: 8.5/10

De voedingswaarde van de Fit Energy zijn erg sterk en de calorieën die je binnenkrijgt komen enkel uit de aminozuren die zijn toegevoegd. Met meer dan 3 gram aminozuren en een effectieve hoeveelheid cafeïne en magnesium is de formule erg sterk. Toch hadden we graag nog een vitamine B complex teruggezien in de energiedrank, zoals we dat ook meestal zien in andere energiedranken. Alles overziend geven we de ingrediënten een 8.5.

Smaak

De Fit Energy Drink van Body & Fit is momenteel verkrijgbaar in drie verschillende smaken. Dit zijn de smaken Orange, Tropical en Mix Berry. Je kunt ook kiezen voor een variety box waarin alle drie de smaken zitten. Alle drie de smaken hebben één ding met elkaar gemeen: ze zijn lekker fris. In tegenstelling tot andere suikervrije energiedranken die erg zoet en synthetisch kunnen smaken is de Fit Energy Drink erg fris en natuurlijk, waardoor het ook lekker is om tijdens een workout is te drinken.

Welke smaak het lekkerst is, is volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Onze favoriet bij het proeven was de smaak Mix Berry, maar alle drie de smaken zijn absoluut lekker en het proberen waard.
Smaaktest van Fit Energy Drinks Body & Fit door InfoFitness.nl

Beoordeling smaak: 9/10

Momenteel zijn er 3 verschillende smaken van de Body & Fit Energy Drink en ondanks dat ze totaal verschillend smaken hebben ze alle drie iets gemeen. Ze smaken erg fris en zijn dorstlessend, waar wij erg fan van zijn. Geen mierzoet energy drankje waar je eigenlijk nog meer dorst van krijgt. Body & Fit heeft daarnaast nog een optie om een mixbox te kopen zodat je makkelijk alle drie de smaken kunt aanschaffen. Het enige kritiekpuntje dat wij hebben is dat er nog maar 3 smaken zijn, met de nadruk op nog. Het is natuurlijk een nieuw product en wat niet is kan nog komen. Op smaak scoort de Fit Energy een 9!

Prijs

De prijs van een blikje Fit Energy Drink (met huidige korting) is €1.99, wanneer je 1 blikje los koopt. Koop je 6 blikjes tegelijk dan is de prijs met €1.33 al een stukje lager. De meest voordelige prijs heb je wanneer je 24 blikjes van de Fit Energy Drink afneemt voor omgerekend €1.16 per blikje.

De prijzen zijn redelijk vergelijkbaar met die van andere populaire merken. De alternatieven hebben daarentegen niet zo’n rijk aminozurenprofiel als de Fit Energy Drink van Body & Fit en bevatten daarnaast ook aspartaam. 

Beoordeling prijs: 8/10

Wanneer je 24 blikjes koopt van de Fit Energy komt de prijs omgerekend uit op €1.16 per blikje. Dit is vergelijkbaar met de prijzen van de bekende energydrink merken, wat het product zeker competitief maakt. Kijkend naar de ingrediënten vinden we de Fit Energy dan ook beter en gezonder dan de meeste alternatieven, zeker voor atleten. De prijs van de Fit Energy vinden we dan ook passen bij het product en geven we een 8.

Klantenreviews

De Fit Energy Drinks zijn nog relatief nieuw, maar de eerste ervaringen van klanten die worden gedeeld zijn erg positief. De reactie we het vaakst zien terugkomen van klanten is dat ze erg tevreden zijn over de frisse en natuurlijke smaak. De gemiddelde score op de website van Body & Fit zelf is momenteel 4.5 uit 5. Wanneer er meer reviews en ervaringen gedeeld zijn over de Fit Energy Drink voegen we dat toe aan onze review!

Eindoordeel - 8.5/10

De energydrink markt is al aardig gevuld. Toch heeft Body & Fit met de Fit Energy Drink een vrij uniek drankje op de markt gebracht. De ingrediënten zijn afgestemd op sporters en atleten die een fris, hydraterend en energie gevend drankje willen consumeren voor, tijdens of na hun workout. Kijkend naar de ingrediënten, smaak en prijs, geven wij de Fit Energy Drink een 8.5 als eindcijfer en raden we aan het drankje zeker een keer te proberen!

Fit Energy Drinks van Body & Fit test door InfoFitness
Fit Energy Drink
27.99

Body & Fit

  • Per 1, 6 of 24 blikjes
  • 10 kcal per blikje
  • 8 aminozuren
  • 3 verschillende smaken
InfoFitness gebruikt alleen bronnen van hoge kwaliteit, zoals peer-reviewed onderzoeken, om de feiten in onze artikelen te ondersteunen. In ons redactioneel proces vind je meer informatie over het controleproces en hoe de redactie van InfoFitness de inhoud nauwkeurig en betrouwbaar houdt.

Felix van Aken

Geschreven door


Felix van Aken, MSc


   Twitter X icon


Felix is een voedingsdeskundige met een bachelor in Health & Nutrition en een master in Health Sciences. Felix gebruikt zijn sterke achtergrond in voedingswetenschappen en voedingsadvies als redacteur en freelance schrijver. Als redacteur is het zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten zien dat een gezonde levensstijl niet ingewikkeld hoeft te zijn.