Bodybuilding, Krachttraining

Wrist wraps: waarom heb je ze nodig en welke zijn het beste?

We kijken vaker naar populaire fitness producten onder krachttrainers en gewichtheffers om te kijken wat nou de exacte voordelen van het product zijn en welke producten je nou het beste kan kiezen.

Hiervoor kwamen fitness producten zoals foam rollers en powerlift riemen al aan de beurt. Nu zijn het de wrist wraps, ook wel polsbanden genoemd.

Wat zijn wrist wraps?

Wrist wraps zijn elastische banden die je om je polsen draagt tijdens het krachttrainen en gewichtheffen. De banden ondersteunen de gewrichten in de polsen. Ze worden voornamelijk gebruikt bij oefeningen waar veel druk op de polsen wordt uitgeoefend. Hierbij kan je denken aan de bench press, millitary press en alle vormen van dumbbell presses.

Heb je daadwerkelijk wrist wraps nodig?

Voordat je uberhaupt overgaat op het kopen van wrist wraps, is het goed om jezelf eerst af te vragen of je ze nou wel echt nodig hebt. Het wel of niet nodig hebben van wrist wraps, is afhankelijk van de persoon en de manier waarop hij of zij traint.

Voel je tijdens het trainen weleens pijn of ongemak in je polsen, dan kunnen we je direct vertellen dat het antwoord is: ja, in dit geval heb je ze nodig. De oorzaak van deze pijn komt vaak voort uit polsen die vanwege het gewicht niet in een rechte positie blijven. De wrist wraps helpen met het ondersteunen en maken het gemakkelijker om je polsen recht en dus veilig te houden.

Een andere reden voor het gebruiken van wrist wraps, is het verbeteren van je krachtsoverdracht. Doordat je polsen constant in een stabiele en rechte positie blijven, voorkom je dat er kracht verloren gaat. Dit zijn natuurlijk kleinere details, maar wanneer je serieus bezig bent met krachttraining kan 5% meer of minder net het verschil zijn tussen het wel of niet behalen van een lift.

De twee voornaamste voordelen bij het gebruiken van wrist wraps zijn:
 1. Verminderen van pijn en ongemak aan de polsen door ondersteuning

 2. Verbeteren van krachtsoverdracht door het recht houden van de polsen

Hoe gebruik je wrist wraps?

Het geruiken van wrist wraps is redelijk simpel, wel zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

Vrijwel all wrist wraps hebben een lus die aan de band zelf bevestigd is. Voordat je de wrist wrap omdoet, zal je eerst je duim door deze lus moeten steken. Op deze manier zit de wrap vast aan je hand en kan je hem hard aantrekken en om je pols heen draaien.

Let op: Draai de wrist wraps niet te strak om je polsen heen. Dit kan er voor zorgen dat de bloedtoevoer naar je polsen en handen teveel wordt afgeknepen, waardoor je gevoel in je handen verliest. Dit kan natuurlijk erg gevaarlijk zijn wanneer je een grote hoeveelheid gewicht boven je hoofd houdt.

Waar moet ik op letten?

Ben je van plan wrist wraps te kopen, dan kan je niet zo heel snel de fout in gaan. Wrist wraps lijken over het algemeen erg veel op elkaar, toch zijn er een aantal dingen waar je wel op moet letten.


 • Lengte van de wirst wraps: Niet alle wrist wraps hebben dezelfde lengte en sommige zijn langer dan anderen. Met langere wrist wraps kun je meer slagen rondom je pols maken, dit geeft over het algemeen meer ondersteuning. De afmetingen die je over het algemeen tegenkomt zijn tussen de 25 en 75 centimeter. Dit komt overeen met één tot drie slagen om de pols.

 • Breedte van de wirst wraps: De breedte is voornamelijk belangrijk bij de klittenbandstrook. Wanneer dit gedeelte van de wrap niet breed genoeg is, zal de wrist wrap sneller losschieten.

 • Sterkte van de band: De sterkte en kwaliteit van de band zelf is het belangrijkst. Hoe sterker en elastischer de stof is, hoe meer ondersteuning het zal geven aan je polsen. Ook dit is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, want wrist wraps die heel elastisch zijn zullen over het algemeen minder comfortabel aanvoelen. 

Welke wrist wraps kan ik het beste kiezen?

Nu je weet wat de voordelen zijn van wrist wraps, waarom je ze nodig hebt en waar je op moet letten, kan je een goede keuze maken. De beste keuze blijft afhankelijk van persoonlijke voorkeur, wel hebben we de moeite genomen om onze top picks op te stellen met wrist wraps waar wij goede ervaring mee hebben.

1. Gorilla Wear Wrist Wraps

De Gorilla Wrist Wraps zijn erg populair, dit heeft een aantal redenen. De wrist wraps zijn erg lang en breed, waardoor ze makkelijk om de pols te bevestigen zijn. Daarnaast zijn de wrist wraps gemaakt van sterk, elastisch duurzaam materiaal, dit voel je direct.

De wrist wraps zijn volledig in zwart en hebben geen kleuraccenten die misschien buiten je smaak vallen. Je krijgt vanuit Gorilla Wear 1 jaar fabrieksgarantie op het product.

Onze eigen ervaring komt overeen met andere overweldigende positieve reviews op het internet. Dit in combinatie met de zeer schappelijke prijs van €14,90 zorgen ervoor dat je absoluut niet mis kan gaan bij het kopen van de Gorilla Wear Wrist Wraps.


 • Lengte: 50 cm

 • Breedte: 7,5 cm

 • Merk: Gorilla Wear

Gorilla Wear Wrist Wraps

Gorrila Wear Wrist Wraps

14.90

Gorilla Wear

 • Extra lengte
 • Elastisch materiaal
 • Duurzaam materiaal
 • 1 jaar garantie
 • Scherp geprijsd
BESTE 2021

2. Reeva Wrist Wraps

De Reeva Wrist Wraps zijn ontzettend populair onder crosfitters, maar we zien de herkenbare bandjes ook vaak terugkomen in de sportschool. De Reeva wrist wraps verdienen zeker een plek in de top picks. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat na meer dan 2 jaar gebruik van de Reeva Wrist Wraps, de klittenband sluiting nog net zo goed werkt als eerst.

De wraps zijn gemaakt van sterk en duurzaam elastisch materiaal, waarbij er een speciale kunstof rand rondom het klittenband is ontworpen. Deze rand zorgt ervoor dat de wrist wraps beter op hun plek blijven zitten.

De reviews van de Reeva Wrist Wraps zijn erg poistief en het product is verkrijgbaar in 4 verschillende kleurencombinaties.  


 • Lengte: 89 cm

 • Breedte: 7,6 cm

 • Merk: Reeva

Reeva Wrist Wraps

Reeva Wrist Wraps

19.95

Reeva

 • Extreem populair
 • Crossfit of sportschool
 • Duurzaam materiaal
 • 4 kleuren
 • Scherp geprijsd

3. Harbringer Pro Lifting Straps

De Harbinger Pro Lifting Straps zijn niet je traditionele wrist wraps. Het is eigenlijk een combinatie van wrist wraps en lifting straps in één. Gebruik je deze twee vaak samen? Dan zijn de Harbinger straps zeker een aanrader.

De straps geven je net als de andere wrist wraps ondersteuing aan je polsen, maar het gaat hier uiteindelijk voornamelijk om de straps. Doordat de wrist wraps niet zo strak om de pols gedraaid kunnen worden als bij andere wrist wraps, is dit product voornamelijk handig wanneer je gebruikt maakt van de straps.

Vanuit Harbinger krijg je 1 jaar fabrieksgarantie op het product. Maar gezien de duurzame kwaliteit en sterke metalen gesp hoef je er niet vanuit te gaan dat je hier gebruik van gaat maken.  
Harbringer Pro Lifting Straps

Pro Lifting Straps

19.90

Harbinger

 • Met lifting straps
 • Duurzaam materiaal
 • 1 jaar garantie
 • Metalen gesp
 • Scherp geprijsd

4. ZEUZ Wrist Wraps

De ZEUZ Wrist Wraps zijn gemaakt van hoogwaardig elastisch nylon en is dus erg duurzaam. De wrist wraps zijn extra lang, waardoor je ze met meerdere slagen om de polsen kan bevestigen waardoor ze meer ondersteuning bieden.

De ZEUZ Wrist Wraps zien vaak voorbij komen in de sportschool. Ook de reviews zijn ontzettend positief en wij delen deze mening. Vanwege de schappelijke prijs, fijne afmetingen en duurzame materialen kunnen wij de ZEUS Wrist Wraps zeker aanraden.
Zeus Wrist Wraps

ZEUZ Wrist Wraps

17.95

ZEUZ

 • Elastisch nylon
 • Duurzaam materiaal
 • Handige maat
 • 40+ reviews
 • Scherp geprijsd