BF10 – De nieuwe pre workout van Body & Fit

In deze product review beoordelen we supplementen op basis van hun ingrediëntprofiel en de effectiviteit van de individuele ingrediënten en doseringen. We delen ook onze eigen ervaringen met het gebruik van dit product. Daarnaast kijken we naar de prijs en vergelijken deze met andere vergelijkbare supplementen.

Tot slot beoordelen we de smaak en verschillende smaakvarianten van deze pre-workout. Lees verder om alles te weten te komen over het beste pre workout supplement uit het assortiment van Body & Fit.
BF10 pre workout van Body & Fit product review door InfoFitness
BF10 Pre-Workout
32.99

Body & Fit

  • 315 gram (30 servings)
  • 10 actieve ingrediënten
  • 4 smaken

BF10 ingrediënten en effectiviteit

In deze sectie zullen we de verschillende ingrediënten en doseringen van de Body & Fit pre-workout nader bekijken. We zullen elke ingrediënt kort bespreken en onze mening geven over de effectiviteit ervan binnen een pre-workout formule. Daarnaast zullen we de dosering bespreken en beoordelen of de hoeveelheid per dosering het gewenste effect kan hebben.
Ingrediënt Dosering per maatschep (10,5 g)
L-citrulline malaat 4000 mg
Bèta-alanine 2000 mg
Betaïne 1500 mg
Taurine 315 mg
Cafeïne 200 mg
Tyrosine 100 mg
AstraGin® 35 mg
Vitamine B3 40 mg (250%*)
Vitamine B12 100 µg (4000%*)
Vitamine C 80 mg (100%*)
BF10 Pre Workout ingredienten label verpakking

L-citrulline malaat

Met een dosering van 4000 mg per maatschep is L-citrulline malaat een belangrijk ingrediënt in pre-workout supplementen. Het wordt vaak gebruikt om de productie van stikstofmonoxide te verhogen, wat kan leiden tot verbeterde doorbloeding en verhoogde spierpomp tijdens het trainen. De dosering lijkt redelijk effectief en kan bijdragen aan een betere prestatie tijdens de training.

Beta-alanine

Met een dosering van 2000 mg per maatschep is bèta-alanine een populaire toevoeging aan pre-workout supplementen. Het kan helpen bij het vertragen van de vermoeidheid door de opbouw van melkzuur te verminderen. Hoewel de dosering redelijk is, kan een hogere dosis bèta-alanine meer voordelen bieden. Het kan echter ook gepaard gaan met een tintelend gevoel, bekend als paresthesie, dat sommige mensen als onprettig ervaren. Als jij ook een van deze mensen bent is het aan te raden om een pre workout supplement zonder beta-alanine te kiezen.

Betaïne

Met een dosering van 1500 mg per maatschep is betaïne een interessant ingrediënt in pre-workout supplementen. Het wordt vaak gebruikt vanwege de mogelijke voordelen voor de kracht en het uithoudingsvermogen. Hoewel de dosering voldoende lijkt, kunnen hogere doseringen meer voordelen bieden. Het is belangrijk op te merken dat betaïne mogelijk niet voor iedereen even effectief is.

Taurine

Met een dosering van 315 mg per maatschep is taurine aanwezig in de Body & Fit pre-workout. Taurine is een aminozuur dat betrokken is bij verschillende fysiologische processen in het lichaam. Hoewel de dosering wat aan de lagere kant lijkt, kan taurine een rol spelen bij het verminderen van spierpijn en het verbeteren van de focus tijdens het trainen.

Cafeïne

Met een dosering van 200 mg per maatschep bevat de pre-workout een aanzienlijke hoeveelheid cafeïne. Cafeïne staat bekend om zijn stimulerende effecten en kan helpen bij het verbeteren van de energie, alertheid en focus tijdens de training. Het is echter belangrijk om op te merken dat individuele gevoeligheid voor cafeïne kan variëren en dat hoge doses bij sommige mensen bijwerkingen kunnen veroorzaken, zoals nervositeit of slaapproblemen.

Tyrosine

Met een dosering van 100 mg per maatschep bevat de pre-workout ook tyrosine. Tyrosine is een aminozuur dat betrokken is bij de productie van neurotransmitters die de stemming en alertheid kunnen beïnvloeden. Hoewel de dosering wat aan de lage kant lijkt, kan het toevoegen van tyrosine mogelijk enige voordelen bieden voor de mentale focus tijdens het trainen.

AstraGin®

Met een dosering van 35 mg per maatschep bevat de pre-workout AstraGin®. Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt om de absorptie en effectiviteit van andere ingrediënten te verbeteren. Hoewel het moeilijk is om de effectiviteit ervan individueel te beoordelen, kan AstraGin® helpen bij een betere opname van de andere ingrediënten in de formule.

Vitamines

De pre-workout bevat ook verschillende vitamines, waaronder vitamine B3 (40 mg of 250% ADH*), vitamine B12 (100 µg of 4000% ADH*), en vitamine C (80 mg of 100% ADH*). Deze vitamines kunnen een rol spelen bij de energieproductie en het algemene welzijn. De doseringen van de vitamines lijken voldoende te zijn om aan de dagelijkse behoeften te voldoen. Voor de vitamine B12 heeft Body & Fit gebruik gemaakt van de actieve en goed opneembare vitamine B in de vorm van methylcobalamine, wat goed is om te zien.

Smaak

De BF10 Pre-Workout is momenteel verkrijgbaar in 4 smaken, namelijk blue ice, extreme red spice, new red spice en sour yellow. We hebben alle smaken geprobeerd en ze zijn zeer gevarieerd. Onze favoriet was blue ice, terwijl we iets minder enthousiast waren over de extreme red spice (dit moet je echt lekker vinden). Over het algemeen zijn de smaken aangenaam en smaken ze niet overdreven zoet en chemisch, in tegenstelling tot veel andere pre-workout supplementen.
BF10 pre workout van Body & Fit smaaktest door InfoFitness

Prijs

Een pot BF 10 Pre Workout kost momenteel €32,99. Voor deze prijs ontvang je 30 doseringen (315 gram met 10,5 gram per maatschep).

In vergelijking met andere populaire pre-workout supplementen is deze prijs redelijk. Veel andere bekende pre-workouts hebben vaak een vergelijkbare prijs rond de €30.

Gezien de kwaliteit van het product, de ingrediënten en de smaak, is de prijs van de BF 10 Pre Workout erg goed. In de tabel hebben we een aantal andere populaire pre workout supplementen toegevoegd zodat de prijzen en prijs per dosering makkelijk te vergelijken zijn.
Merk Supplement Prijs Prijs per dosering
Optimum Nutrition Gold Standard Pre-Workout €29.99 €1.00
Matchu Sports Oerkracht Pre Workout €22.95 €0.69
XXL Nutrition Black Label Pre Workout €34.95 €1.17
Cellucor C4 Original €24.90 €0.83
Applied Nutrition ABE Pre Workout €24.95 €0.83
Body & Fit BF10 Pre Workout €32.99 €1.10

Effect

Na het uitproberen van de BF10 Pre Workout kunnen we een effectbeoordeling geven van 7.5. Over het algemeen zijn we positief over de effecten die we hebben ervaren. Het supplement leverde een merkbare toename van energie, focus en uithoudingsvermogen, waardoor we intensiever konden trainen.

We hebben echter opgemerkt dat sommige effecten niet altijd consistent waren, en we vermoeden dat dit te wijten kan zijn aan de dosering van bepaalde ingrediënten die iets hoger had kunnen zijn. Niettemin, gezien de prijs en algemene prestaties, biedt de BF10 Pre Workout een solide boost voor onze trainingssessies.

Klantenreviews en -ervaringen

Op het moment van schrijven heeft de BF10 Pre Workout 193 klantbeoordelingen met een gemiddelde score van 3.5 uit 5 sterren. Klanten hebben verschillende ervaringen gedeeld met het product. Veel klanten zijn tevreden over de prestaties en effecten die ze hebben ervaren, zoals een verbeterde energie en focus tijdens hun trainingen.

Daarnaast was er ook positieve feedback over de smaak, met name de blue ice. Echter, een aanzienlijk aantal klanten was minder enthousiast over de smaakvariant ‘extreme red spice’. Sommige klanten merkten op dat de effecten niet altijd even consistent waren, en er waren ook wensen voor iets sterkere dosering van bepaalde ingrediënten.

Ondanks deze punten van kritiek geven de overwegend positieve beoordelingen aan dat de BF10 Pre Workout een waardevolle keuze kan zijn voor veel sporters.

Onze beoordeling

De BF10 Pre-Workout wordt beoordeeld met een 7.5 voor de ingrediënten, waarbij belangrijke componenten zoals L-citrulline malaat en bèta-alanine aanwezig zijn. Het supplement heeft een uitgebreide smaakselectie met een score van 8.0, waarbij blue ice als favoriet naar voren komt. Het heeft een positief effect op energie en focus, wat resulteert in een beoordeling van 7.5.

Wat betreft de prijs wordt het gewaardeerd met een 8.0 vanwege de redelijke prijs in vergelijking met andere vergelijkbare supplementen. De klantbeoordelingen variëren en dragen bij aan een score van 7.0.

De algehele InfoFitness-score voor de BF10 Pre-Workout komt uit op 7.6, wat duidt op een solide pre-workout supplement met goede ingrediënten, aangename smaken en een redelijke prijs, hoewel er nog ruimte is voor verbetering in termen van effectiviteit en klanttevredenheid.
  • Text Hover
BF10 Pre-Workout
32.99

Body & Fit

  • 315 gram (30 servings)
  • 10 actieve ingrediënten
  • 4 smaken
InfoFitness gebruikt alleen bronnen van hoge kwaliteit, zoals peer-reviewed onderzoeken, om de feiten in onze artikelen te ondersteunen. In ons redactioneel proces vind je meer informatie over het controleproces en hoe de redactie van InfoFitness de inhoud nauwkeurig en betrouwbaar houdt.

Felix van Aken

Geschreven door


Felix van Aken, MSc


   Twitter X icon


Felix is een voedingsdeskundige met een bachelor in Health & Nutrition en een master in Health Sciences. Felix gebruikt zijn sterke achtergrond in voedingswetenschappen en voedingsadvies als redacteur en freelance schrijver. Als redacteur is het zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten zien dat een gezonde levensstijl niet ingewikkeld hoeft te zijn.