Liba Capsules Review – Werken de Liba afslankpillen echt?

Ingrediënten   |   Prijs   |   Reviews & Ervaringen   |   Eindoordeel   |   Beste alternatief

Wanneer je op het internet struint op zoek naar effectieve afslankpillen of een sterke vetverbrander voor gewichtsverlies, zul je ongetwijfeld stuiten op een reeks producten, waaronder de afslankpillen van LIBA. LIBA presenteert zichzelf als een geavanceerd afslanksupplement dat beweert op meerdere fronten bij te dragen aan gewichtsverlies. In deze uitgebreide productreview van LIBA gaan we onderzoeken wat er van deze beweringen waar is en onze ongezouten mening en analyse over het product met jullie delen.

We zullen het product beoordelen aan de hand van diverse criteria zoals de ingrediënten en hun doseringen, de wetenschappelijke basis van de werking, de prijs, en natuurlijk ook de ervaringen en beoordelingen van daadwerkelijke gebruikers. Dit alles om jou te voorzien van een weloverwogen beeld, zodat je een geïnformeerde beslissing kunt nemen over het al dan niet aanschaffen van de LIBA capsules.
Liba Capsules innemen

LIBA ingrediënten

Om de effectiviteit van de LIBA afslankpillen te bepalen richten we ons eerst op de ingrediënten. Het is essentieel om te begrijpen wat elk ingrediënt doet en hoe het bijdraagt aan gewichtsverlies, ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Een punt van kritiek is echter dat LIBA niet transparant is over de exacte doseringen van elk ingrediënt in de pillen, wat het moeilijk maakt om de potentiële effectiviteit en veiligheid volledig te beoordelen. Desondanks zullen we elk ingrediënt afzonderlijk analyseren om een duidelijk beeld te krijgen van wat LIBA te bieden heeft.
 • CLA (Conjugated Linoleic Acid)

 • Vitamine A

 • Vitamine Q10 (CoQ10)

 • Saffloerolie

 • Omega-3

 • Beadlets

Liba pillen verpakking

1. CLA (Geconjugeerd Linolzuur)

CLA, of geconjugeerd linolzuur, is een vetzuur dat natuurlijk aanwezig is in bepaalde dierlijke producten zoals rundvlees en zuivel. Het is een populair ingrediënt in gewichtsverlies supplementen vanwege zijn potentieel om de lichaamssamenstelling te verbeteren door het verminderen van lichaamsvet en het verhogen van spiermassa.
CLA supplement

Werking en effecitviteit

CLA staat bekend om zijn vermogen om de vetopslag in de cellen te verminderen en de afbraak van vetten te bevorderen. Verschillende studies hebben aangetoond dat CLA kan helpen bij het verminderen van lichaamsvet, het verbeteren van de spiermassa, en het beheersen van het lichaamsgewicht op de lange termijn (1, 2).

De effectiviteit van CLA hangt af van de dosering. Echter, LIBA is niet transparant over de exacte hoeveelheid CLA in hun pillen, wat het moeilijk maakt om de potentiële effectiviteit van het supplement te beoordelen. Voor een merkbaar effect op gewichtsverlies, is het essentieel dat het supplement een adequate hoeveelheid CLA bevat.

2. Vitamine A

Vitamine A is een essentiële vetoplosbare vitamine die een cruciale rol speelt in verschillende lichaamsfuncties, waaronder het onderhoud van een gezonde huid, visie en het immuunsysteem (3).
Producten rijk aan vitamine A

Werking en effectiviteit

Hoewel vitamine A betrokken is bij verschillende metabole processen en het onderhouden van algemene gezondheid, is het niet direct gelinkt aan gewichtsverlies of vetverbranding. Er zijn andere ingrediënten die mogelijk meer directe effecten hebben op gewichtsverlies en die wellicht meer voor de hand liggende keuzes zouden zijn voor een afslanksupplement.

De keuze om vitamine A op te nemen in LIBA lijkt niet volledig afgestemd te zijn op de doelstellingen van gewichtsverlies. Het kan zijn dat het is opgenomen voor de algemene gezondheidsvoordelen, maar het ontbreken van een duidelijke, directe link naar gewichtsverlies roept vragen op over de effectiviteit en de strategie achter de formulering van dit supplement.

3. Vitamine Q10 (CoQ10)

Vitamine Q10, ook bekend als CoQ10 of co-enzym Q10, is een antioxidant die van nature in het lichaam voorkomt en betrokken is bij verschillende cellulaire processen, waaronder energieproductie (4).

Werking en effectiviteit

CoQ10 speelt een rol in het metabolisme door betrokken te zijn bij de productie van ATP, de energiemunt van de cel. Het is echter niet direct gelinkt aan gewichtsverlies. Er is enig onderzoek dat suggereert dat CoQ10-suppletie het metabolisme kan verhogen en bijdragen aan gewichtsverlies, maar het bewijs is niet sterk en meer onderzoek is nodig om deze claims te ondersteunen.

De inclusie van CoQ10 in LIBA lijkt meer gericht te zijn op het verbeteren van het algemene welzijn en de energieproductie dan op direct gewichtsverlies. Er zijn andere ingrediënten die mogelijk effectiever zijn in het direct bevorderen van gewichtsverlies die hier beter hadden gepast in plaats van CoQ10.

4. Saffloerolie

Saffloerolie is een plantaardige olie die rijk is aan onverzadigde vetzuren, voornamelijk linolzuur. Het wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en ook in sommige voedingssupplementen.
Saffloer distel met bakje saffloerolie

Werking en effectiviteit

Saffloerolie wordt in sommige studies geassocieerd met een verbetering van het metabolisme en een vermindering van lichaamsvet. Het lijkt de adiponectine-niveaus te verhogen, een hormoon dat betrokken is bij de regulatie van de bloedsuikerspiegel en vetmetabolisme. Echter, de exacte mechanismen en de consistentie van deze effecten zijn nog steeds onderwerp van onderzoek.

Hoewel er enig bewijs is dat saffloerolie kan bijdragen aan gewichtsverlies, zijn de resultaten niet consistent en is er meer onderzoek nodig om de effectiviteit ervan te bevestigen. Bovendien is de dosering van saffloerolie in LIBA niet gespecificeerd, wat het moeilijk maakt om de potentiële impact ervan op gewichtsverlies te beoordelen.

5. Beadlets

Beadlets zijn kleine, met een laag bedekte bolletjes die vaak worden gebruikt om de actieve ingrediënten in supplementen te beschermen en te zorgen voor een gerichte afgifte van de ingrediënten.

Werking en effectiviteit

Beadlets zelf hebben geen directe invloed op gewichtsverlies. Ze worden voornamelijk gebruikt als een technologische strategie om de stabiliteit, biologische beschikbaarheid en afgifte van de actieve ingrediënten in het supplement te verbeteren. Dit kan helpen om de effectiviteit van de andere ingrediënten in het supplement, zoals CLA, te maximaliseren door te zorgen voor een gecontroleerde afgifte in het lichaam.

Beoordeling ingrediënten: 3/10

Als we naar de ingrediënten van LIBA kijken, roepen sommige keuzes vragen op. CLA lijkt veelbelovend voor gewichtsverlies, maar andere toevoegingen zoals vitamine A, vitamine Q10 en saffloerolie lijken niet direct gerelateerd aan afvallen. Een belangrijk punt is dat we geen informatie hebben over de doseringen, wat het lastig maakt om te beoordelen hoe effectief dit supplement werkelijk is. Het vermelden van de doseringen is cruciaal bij het beoordelen van een supplement, maar dat ontbreekt hier. Om al deze redenen en vanwege twijfels over de ingrediëntenkeuze geven we een beoordeling van 3/10 voor de ingrediënten in LIBA.

Hoe is de prijs van LIBA?

De prijs van 1 potje LIBA capsules is  €49.95, wat vrij hoog is voor een maandverpakking. Een potje bevat 20 capsules, wat voldoende is voor een maand bij de aanbevolen dosering van 5 capsules per week.

Er worden wel aanzienlijke kortingen aangeboden bij het kopen van meerdere potjes. Bij aanschaf van 2 potjes krijg je maar liefst 27% korting en koop je er 3 dan krijg je zelfs 46% korting.

LIBA stimuleert hier om meerdere potjes af te nemen. In principe is dit niet verkeerd, als het gaat om een supplement waarvan de ingrediënten en doseringen bewezen effectief zijn. Aangezien dit in het geval van LIBA twijfelachtig is, zou je idealiter eerst een potje willen proberen voordat je er meer aanschaft.
LIBA prijs en kortingen

Beoordeling prijs: 4/10

De prijs voor 1 potje LIBA ligt met €49.95 aan de hoge kant. De manier om een redelijke prijs te betalen voor dit product is om er direct meerdere af te nemen. Met de twijfelachtige ingrediënten selectie en het uitblijven van inzichten in doseringen zouden wij niet aanraden direct meerdere potjes van LIBA af te nemen. De prijs van LIBA vinden we dan ook veel te hoog voor maar 20 capsules.

LIBA reviews en ervaringen van klanten

De LIBA reviews en ervaringen die we lezen zijn er verdeeld. Sommige mensen zijn blij met het product en boeken geweldige resultaten. Echter lezen we ook veel reviews van personen die niet tevreden zijn en geen resultaat hebben gemerkt bij het nemen van LIBA. De grote onvreden bij hen heeft dan ook voornamelijk betrekking op dat er is gekozen voor meerdere potjes voor een betere prijs, waarvan ze achteraf spijt hebben. Al met al vinden we de ervaringen reviews die wij tegen komen op het internet overweldigend negatief.

Eindoordeel - 3/10

Na grondig onderzoek van LIBA Afslankpillen, blijven er enkele belangrijke zorgen bestaan. De keuze van ingrediënten lijkt niet optimaal gericht op gewichtsverlies, en het ontbreken van doseringsinformatie maakt het moeilijk om de effectiviteit te beoordelen. De prijs is aan de hoge kant, vooral gezien de twijfelachtige ingrediëntenkeuze. De gebruikerservaringen en reviews zijn overwegend negatief, wat verdere twijfels oproept over de effectiviteit van dit product. Al met al, met deze zorgen en onzekerheden in gedachten, geven we LIBA Afslankpillen een eindbeoordeling van 3/10. We raden aan om voorzichtig te zijn bij het overwegen van dit supplement.

Betere alternatieven voor LIBA

Ben je toch opzoek naar kwalitatieve afslankpillen met effectieve formules waarvan elk ingrediënt er met een reden in zit en de doseringen optimaal zijn?


Direct naar het beste alternatief? PhenQ is als beste uit onze test gekomen. De ingrediënten zijn geselecteerd en ondersteunen gewichtsverlies via verschillende mechanismen. Ook is het een supplement dat we zelf hebben geprobeerd.

PhenQ
69.99

3 voor €139

 • 60 capsules
 • 450+ reviews
 • Veganistisch
2+1 GRATIS
PhenQ test InfoFitness.nl

Referenties ▼


 1. Whigham LD, Watras AC, Schoeller DA. Efficacy of conjugated linoleic acid for reducing fat mass: a meta-analysis in humans. Am J Clin Nutr. 2007 May;85(5):1203-11. doi: 10.1093/ajcn/85.5.1203. PMID: 17490954.

 2. Onakpoya IJ, Posadzki PP, Watson LK, Davies LA, Ernst E. The efficacy of long-term conjugated linoleic acid (CLA) supplementation on body composition in overweight and obese individuals: a systematic review and meta-analysis of randomized clinical trials. Eur J Nutr. 2012 Mar;51(2):127-34. doi: 10.1007/s00394-011-0253-9. Epub 2011 Oct 12. PMID: 21990002.

 3. U.S. National Institutes of Health, Office of Dietary Supplements. (n.d.). Vitamin A — Health Professional Fact Sheet. U.S. Department of Health & Human Services. Retrieved from https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminA-HealthProfessional/

 4. Cirilli I, Damiani E, Dludla PV, Hargreaves I, Marcheggiani F, Millichap LE, Orlando P, Silvestri S, Tiano L. Role of Coenzyme Q10 in Health and Disease: An Update on the Last 10 Years (2010-2020). Antioxidants (Basel). 2021 Aug 23;10(8):1325. doi: 10.3390/antiox10081325. PMID: 34439573; PMCID: PMC8389239.

InfoFitness gebruikt alleen bronnen van hoge kwaliteit, zoals peer-reviewed onderzoeken, om de feiten in onze artikelen te ondersteunen. In ons redactioneel proces vind je meer informatie over het controleproces en hoe de redactie van InfoFitness de inhoud nauwkeurig en betrouwbaar houdt.

Felix van Aken

Geschreven door


Felix van Aken, MSc


   Twitter X icon


Felix is een voedingsdeskundige met een bachelor in Health & Nutrition en een master in Health Sciences. Felix gebruikt zijn sterke achtergrond in voedingswetenschappen en voedingsadvies als redacteur en freelance schrijver. Als redacteur is het zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten zien dat een gezonde levensstijl niet ingewikkeld hoeft te zijn.