YourBiology Gut+ review – Onze ervaring en mening

Bij InfoFitness.nl streven we ernaar om onze lezers te voorzien van gedetailleerde en eerlijke productbeoordelingen. Deze keer nemen we een diepgaande kijk op YourBiology Gut+, een probiotisch supplement dat beweert de gezondheid van je darmen te verbeteren. YourBiology beweert de meest geavanceerde en complete formule te hebben en heeft zichzelf dan ook benoemt tot het beste probiotica supplement van dit moment. Laten we eens kijken of het product zijn beloften waarmaakt.
YourBiology Gut+ review door InfoFitness.nl
YourBiology Gut+
64.99

3 voor €129.99

 • 60 capsules
 • 4 stammen
 • 40 miljard CFU
 • Tevredenheidsgarantie
2+1 GRATIS

YourBiology Gut+ ingrediënten en effectiviteit

YourBiology Gut+ is trots op zijn geavanceerde formule die gebruik maakt van de MAKtrek® (Bipass-technology). Met een indrukwekkende 40 miljard CFU per dosering van 2 capsules, belooft het een krachtige impact op de darmgezondheid. Laten we elk ingrediënt in detail bekijken en de wetenschap erachter begrijpen.
Ingrediënten Per dosering van 2 capsules
Blend van probiotica bacteriën: MAKtrek® (Bipass-technology) 40 miljard CFU
Lactobacillus Acidophilus (LA-14)
Bifidobacterium Lactis (BL-04)
Lactobacillus Plantarum (LP-115)
Lactobacillus Paracasei (LPC-37)
Marine Polysacchardie Complex
Fructooligosaccharide
YourBiology Gut+ pot achterkant label ingrediënten

Lactobacillus Acidophilus (LA-14)

Lactobacillus Acidophilus is een van de meest onderzochte probiotische stammen. Het staat bekend om zijn vermogen om de darmflora te balanceren en schadelijke bacteriën te bestrijden. Er zijn talloze studies die de voordelen ervan voor de spijsvertering en het immuunsysteem ondersteunen. Deze stam is bekend om zijn vermogen om goed te overleven in het maagdarmkanaal, waardoor het effectief kan zijn bij het koloniseren van de darmen. LA-14 is ook aangetoond dat het een sterke hechting heeft aan darmcellen, wat kan helpen bij het voorkomen van de kolonisatie van pathogene bacteriën (1).

Het is een uitstekende keuze voor dit supplement, gezien de brede reeks voordelen die het biedt.

Spijsvertering
Lactobacillus Acidophilus kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en kan symptomen van prikkelbare darmsyndroom (PDS) en andere spijsverteringsaandoeningen verminderen (2).

Vaginale gezondheid (voor vrouwen)
Ook kan het helpen bij het voorkomen van vaginale infecties door het behouden van een zure omgeving, wat ongunstig is voor de groei van schadelijke bacteriën (3).

Immuunsysteem
Het kan het immuunsysteem versterken en de lichaamsrespons op pathogenen verbeteren (4).

Lactose-intolerantie
Het kan helpen bij de afbraak van lactose, wat nuttig kan zijn voor mensen met lactose-intolerantie (5).

Bifidobacterium Lactis (BL-04)

Bifidobacterium Lactis is een andere krachtpatser in de wereld van probiotica. Het is vooral bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en het vermogen om lactose te verteren. Het is zeker een waardevolle toevoeging aan deze formule. Studies hebben namelijk verschillende gezondheidsvoordelen aangetoond.

Spijsvertering
B. lactis kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en kan symptomen van bepaalde spijsverteringsaandoeningen verminderen (6).

Immuunsysteem
Het is bekend dat B. lactis het immuunsysteem ondersteunt en kan helpen bij het versterken van de lichaamsrespons op pathogenen. Er zijn studies die suggereren dat BL-04 het risico op het oplopen van verkoudheid kan verminderen en de duur van verkoudheidssymptomen kan verkorten (7).

Ontstekingen
Sommige stammen van B. lactis kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam (8).

Lactobacillus Plantarum (LP-115)

Lactobacillus Plantarum is een veelzijdige stam die zowel in planten als in de menselijke darm voorkomt. Het staat bekend om zijn antioxidatieve eigenschappen en het vermogen om de darmwand te versterken. Bovendien helpt het bij het bestrijden van schadelijke bacteriën en het bevorderen van een gezonde darmflora. Het is een weloverwogen keuze voor dit supplement

Spijsvertering
L. plantarum kan helpen bij het bevorderen van een gezonde darmflora en kan nuttig zijn bij het behandelen van spijsverteringsproblemen zoals het prikkelbare darmsyndroom (PDS) (9).

Immuunsysteem en onstekingen
Het kan het immuunsysteem versterken en helpen bij het bestrijden van infecties. L. plantarum heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Ook kan het helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam, wat kan bijdragen aan de preventie van bepaalde ziekten.  

Cholesterol
Sommige stammen van L. plantarum, waaronder mogelijk LP-115, kunnen helpen bij het verlagen van het LDL-cholesterolgehalte in het bloed (10).

Lactobacillus Paracasei (LPC-37)

Lactobacillus Paracasei is een probiotische stam die bekend staat om zijn voordelen voor de huid en het immuunsysteem. Het helpt bij het verminderen van allergische reacties en het bevorderen van een gezonde immuunrespons. De toevoeging van deze stam aan de formule zorgt voor een holistische aanpak van welzijn.

Spijsvertering en immuunsysteem
L. paracasei kan helpen bij het bevorderen van een gezonde darmflora en kan nuttig zijn bij het behandelen van spijsverteringsproblemen. Het is bekend dat L. paracasei het immuunsysteem ondersteunt en kan helpen bij het versterken van de lichaamsrespons op pathogenen (11). 

Allergieën
Sommige stammen van L. paracasei, waaronder mogelijk LPC-37, kunnen helpen bij het verminderen van allergische reacties.

Mondgezondheid
Er zijn aanwijzingen dat L. paracasei kan helpen bij het verminderen van de groei van schadelijke bacteriën in de mond, wat kan bijdragen aan een betere mondgezondheid (11).

Marine Polysacchardie Complex

Het Marine Polysaccharide Complex, een onderdeel van de MAKtrek® technologie, zorgt ervoor dat de probiotica de maagzuurbarrière overleeft en de darmen bereikt. Dit complex beschermt de probiotica tegen maagzuur, waardoor de effectiviteit van het supplement wordt verhoogd.

Fructooligosaccharide

Fructooligosacchariden zijn prebiotische vezels die de groei van gunstige bacteriën in de darmen bevorderen. Ze voeden de probiotica en zorgen voor een gezonde darmflora. De toevoeging van deze vezels aan het supplement versterkt de algehele effectiviteit.

Beoordeling ingrediënten: 9/10

YourBiology Gut+ heeft duidelijk veel aandacht besteed aan het selecteren van hoogwaardige ingrediënten. De stammen zijn goed onderzocht en hebben een solide wetenschappelijke basis. Met een hoge dosering van 40 miljard CFU en het feit dat het niet koud bewaard hoeft te worden, is dit een topkeuze. De toevoeging van het Marine Polysaccharide Complex en prebiotische vezels is een bonus. Wij geven de ingrediënten een 9/10.

Mijn eigen YourBiology Gut+ ervaring

Voordat ik begon met YourBiology Gut+, had ik enkele kleine klachten met betrekking tot mijn darmgezondheid. Zo nu en dan had ik last van een opgeblazen gevoel en onregelmatige stoelgang. Omdat ik altijd op zoek ben naar manieren om mijn gezondheid te verbeteren, besloot ik YourBiology Gut+ een kans te geven.

Ik heb een maand lang YourBiology Gut+ gebruikt, waarbij ik dagelijks de aanbevolen dosering van 2 capsules nam. Al na een week merkte ik een duidelijk verschil. Het opgeblazen gevoel dat ik eerder vaak had, was aanzienlijk verminderd. Ook merkte ik dat mijn stoelgang regelmatiger werd. Wat me vooral opviel, was dat ik me over het algemeen fitter en energieker voelde. Natuurlijk is het altijd lastig om precies aan te wijzen welke veranderingen direct te wijten zijn aan het supplement, maar ik ben ervan overtuigd dat YourBiology Gut+ een positieve invloed heeft gehad op mijn darmgezondheid.
YourBiology Gut+ review door InfoFitness.nl

Beoordeling eigen ervaring: 9/10

Ik ben zeer tevreden over mijn persoonlijke ervaring met YourBiology Gut+. De verbeteringen in mijn darmgezondheid waren duidelijk merkbaar en het heeft enkele van de klachten die ik had, verholpen. Als de resultaten nog iets consistenter waren geweest over de gehele maand, had ik het product een 10 gegeven. Echter, op basis van mijn ervaringen verdient YourBiology Gut+ zeker een 9!

Hoe is de prijs van YourBiology Gut+?

YourBiology Gut+ wordt aangeboden in verschillende pakketten.


 • 1 potje (60 capsules 30 doseringen) kost €64,99 (€15,00 korting)

 • 3 potjes (180 capsules 90 doseringen) kost €129.99 (€109,98 korting)

 • 5 potjes (300 capsules 150 doseringen) kost €194,99 (€204,96 korting)


Het loont in dit geval dus zeker om meerdere potjes aan te schaffen waardoor je flinke kortingen krijgt. Over het algemeen is dit niet iets wat wij aanraden wanneer je een nieuw supplement probeert. Echter in dit geval, kijkend naar de selectie en dosering van de ingrediënten, onze eigen ervaringen met Gut+ en de tevredenheidsgarantie raden we in dit geval absoluut aan gebruik te maken van deze mooie actie.

Prijs en kortingen van YourBiology Gut+

Beoordeling prijs: 8/10

Gezien de kwaliteit van de ingrediënten en de hoge dosering, vinden we de prijs van YourBiology Gut+ gerechtvaardigd. De bundelaanbiedingen bieden uitstekende waarde voor uw geld. We hadden de voordelige prijs het liefst ook gezien bij de aanschaf van maar 1 potje, maar met de tevredenheidsgarantie vinden we de huidige prijzen met kortingen zeker passen bij de kwaliteit van het supplement.

YourBiology Gut+ ervaringen en reviews van klanten

YourBiology biedt een tevredenheidsgarantie, wat hun vertrouwen in het product onderstreept. Klantbeoordelingen en ervaringen die we online hebben gevonden, zijn overwegend positief, wat de effectiviteit van het product verder bevestigt.

Eindoordeel - 9/10

YourBiology Gut+ is een indrukwekkend probiotisch supplement dat is ontworpen met zorg en aandacht voor detail. De keuze van probiotische stammen, de hoge dosering, en de toevoeging van het Marine Polysaccharide Complex en prebiotische vezels maken het tot een topkeuze voor diegenen die hun darmgezondheid willen verbeteren. We raden dit product aan voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig probiotisch supplement. Onze eindbeoordeling is een 9/10.

 • Text Hover
YourBiology Gut+
64.99

3 voor €129.99

 • 60 capsules
 • 4 stammen
 • 40 miljard CFU
 • Tevredenheidsgarantie
2+1 GRATIS

Referenties ▼

 1. Buck, B. L., Altermann, E., Svingerud, T., & Klaenhammer, T. R. (2005). Functional analysis of putative adhesion factors in Lactobacillus acidophilus NCFM. Applied and environmental microbiology, 71(12), 8344–8351. https://doi.org/10.1128/AEM.71.12.8344-8351.2005
 2. Satish Kumar, L., Pugalenthi, L. S., Ahmad, M., Reddy, S., Barkhane, Z., & Elmadi, J. (2022). Probiotics in Irritable Bowel Syndrome: A Review of Their Therapeutic Role. Cureus, 14(4), e24240. https://doi.org/10.7759/cureus.24240
 3. Chee, W. J. Y., Chew, S. Y., & Than, L. T. L. (2020). Vaginal microbiota and the potential of Lactobacillus derivatives in maintaining vaginal health. Microbial cell factories, 19(1), 203. https://doi.org/10.1186/s12934-020-01464-4
 4. Satish Kumar, L., Pugalenthi, L. S., Ahmad, M., Reddy, S., Barkhane, Z., & Elmadi, J. (2022). Probiotics in Irritable Bowel Syndrome: A Review of Their Therapeutic Role. Cureus, 14(4), e24240. https://doi.org/10.7759/cureus.24240
 5. Oak SJ, Jha R. The effects of probiotics in lactose intolerance: A systematic review. Crit Rev Food Sci Nutr. 2019;59(11):1675-1683. doi: 10.1080/10408398.2018.1425977. Epub 2018 Feb 9. PMID: 29425071.
 6. Arunachalam K, Gill HS, Chandra RK. Enhancement of natural immune function by dietary consumption of Bifidobacterium lactis (HN019). Eur J Clin Nutr. 2000 Mar;54(3):263-7. doi: 10.1038/sj.ejcn.1600938. PMID: 10713750.
 7. Ahmed M, Prasad J, Gill H, Stevenson L, Gopal P. Impact of consumption of different levels of Bifidobacterium lactis HN019 on the intestinal microflora of elderly human subjects. J Nutr Health Aging. 2007 Jan-Feb;11(1):26-31. PMID: 17315077.
 8. Caglar E, Kuscu OO, Selvi Kuvvetli S, Kavaloglu Cildir S, Sandalli N, Twetman S. Short-term effect of ice-cream containing Bifidobacterium lactis Bb-12 on the number of salivary mutans streptococci and lactobacilli. Acta Odontol Scand. 2008 Jun;66(3):154-8. doi: 10.1080/00016350802089467. PMID: 18568474.
 9. Aragon, G., Graham, D. B., Borum, M., & Doman, D. B. (2010). Probiotic therapy for irritable bowel syndrome. Gastroenterology & hepatology, 6(1), 39–44.
 10. Fuentes MC, Lajo T, Carrión JM, Cuñé J. Cholesterol-lowering efficacy of Lactobacillus plantarum CECT 7527, 7528 and 7529 in hypercholesterolaemic adults. Br J Nutr. 2013 May 28;109(10):1866-72. doi: 10.1017/S000711451200373X. Epub 2012 Sep 28. PMID: 23017585.
 11. Teanpaisan, R., Piwat, S., Tianviwat, S., Sophatha, B., & Kampoo, T. (2015). Effect of Long-Term Consumption of Lactobacillus paracasei SD1 on Reducing Mutans streptococci and Caries Risk: A Randomized Placebo-Controlled Trial. Dentistry journal, 3(2), 43–54. https://doi.org/10.3390/dj3020043

InfoFitness gebruikt alleen bronnen van hoge kwaliteit, zoals peer-reviewed onderzoeken, om de feiten in onze artikelen te ondersteunen. In ons redactioneel proces vind je meer informatie over het controleproces en hoe de redactie van InfoFitness de inhoud nauwkeurig en betrouwbaar houdt.


Geschreven door


Lisanne Stengers


Lisanne Stengers is een erkende voedingsdeskundige met een passie voor alles wat met gezondheid en welzijn te maken heeft. Ze heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van individuen op hun reis naar een gezonder leven door middel van op maat gemaakte voedingsplannen en supplementadvies. Naast haar praktijkwerkzaamheden heeft Lisanne talrijke workshops en trainingen gegeven over de voordelen van natuurlijke voeding en holistische gezondheid.