YourBiology Gut+ review – Onze ervaring en mening

Ingrediënten   |   Eigen ervaring   |   Prijs   |   Klantenreviews   |   Eindoordeel

Bij InfoFitness.nl streven we ernaar om onze lezers te voorzien van gedetailleerde en eerlijke productbeoordelingen. Deze keer nemen we een diepgaande kijk op onlangs vernieuwde formule van YourBiology Gut+, een probiotisch supplement dat beweert de gezondheid van je darmen te verbeteren. YourBiology beweert de meest geavanceerde en complete formule te hebben en heeft zichzelf dan ook benoemt tot het beste probiotica supplement van dit moment. Laten we eens kijken of het product zijn beloften waarmaakt.
YourBiology Gut+ review door InfoFitness.nl
YourBiology Gut+
64.99

3 voor €129.99

 • 90 capsules
 • 10 stammen
 • 20 miljard CFU
 • Tevredenheidsgarantie
2+1 GRATIS

YourBiology Gut+ ingrediënten en effectiviteit

YourBiology Gut+ is trots op zijn geavanceerde formule met 20 miljard CFU per dosering van 3 capsules en belooft een sterke impact op de darmgezondheid. Daarnaast is het supplement aangevuld met vitamine D3 en spijsverteringenzymen. Laten we elk ingrediënt in detail bekijken en de wetenschap erachter begrijpen.
Ingrediënten Per dosering van 3 capsules % ADH
Vitamine D3 (Cholecalciferol) 10 mcg (400iu) 200%
Blend van 10 probiotische bacteriestammen 20 miljard CFU *
Bifidobacterium Breve 3 miljard CFU *
Lactobacillus Fermentum 3 miljard CFU *
Saccharomyces Boulardii 3 miljard CFU *
Lactobacillus Acidophilus 2 miljard CFU *
Lactobacillus Casei 2 miljard CFU *
Lactobacillus Paracasei 2 miljard CFU *
Lactobacillus Plantarum 2 miljard CFU *
Bifidobacterium Bifidum 1 miljard CFU *
Bifidobacterium Longum 1 miljard CFU *
Lactobacillus Rhamnosus 1 miljard CFU *
Prebiotische vezels 70 mg *
Inuline (uit cichorei) 45 mg *
Fructooligosaccharide (FOS) 25 mg *
Spijsverteringenzymen 65 mg *
Lipase 25 mg *
Amylase 20 mg *
Protease 20 mg *
YourBiology Gut+ pot achterkant label ingrediënten

Lactobacillus

De nieuwe formule van YourBiology Gut+ bevat verschillende stammen van het geslacht Lactobacillus, waaronder Lactobacillus Acidophilus, Lactobacillus Fermentum, Lactobacillus Casei, Lactobacillus Paracasei, Lactobacillus Plantarum, en Lactobacillus Rhamnosus. Lactobacillus is een cruciaal geslacht in de wereld van probiotica, bekend om zijn rol in het bevorderen van een gezonde darmflora en het ondersteunen van het immuunsysteem.

Lactobacillus stammen staan bekend om hun vermogen om te overleven en te koloniseren in het maagdarmkanaal, wat essentieel is voor hun effectiviteit. Ze zijn uitgebreid onderzocht en hebben talrijke voordelen voor de gezondheid, waaronder het bevorderen van de spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem, en het bestrijden van schadelijke bacteriën (1).

Spijsvertering
Lactobacillus-stammen, zoals Lactobacillus Acidophilus en Lactobacillus Plantarum, zijn bijzonder gunstig voor de spijsvertering. Ze kunnen helpen bij het verminderen van symptomen van prikkelbare darmsyndroom (PDS) en andere spijsverteringsaandoeningen door het bevorderen van een gezonde darmflora (2).

Vaginale gezondheid voor vrouwen
Lactobacillus Acidophilus helpt bij het voorkomen van vaginale infecties door het behouden van een zure omgeving, wat ongunstig is voor de groei van schadelijke bacteriën (3).

Immuunsysteem
Lactobacillus helpt bij het versterken van het immuunsysteem. Verschillende stammen, waaronder Lactobacillus Paracasei, hebben eigenschappen die het lichaam helpen bij het bestrijden van infecties en het verbeteren van de algehele immuunrespons (4).

Lactose-intolerantie
Lactobacillus Acidophilus kan helpen bij de afbraak van lactose, wat nuttig kan zijn voor mensen met lactose-intolerantie (5).

Bifidobacterium

In de vernieuwde formule van YourBiology Gut+ zijn meerdere stammen van het geslacht Bifidobacterium opgenomen, waaronder Bifidobacterium Lactis, Bifidobacterium Longum, Bifidobacterium Bifidum, en Bifidobacterium Breve. Bifidobacterium is een prominente speler in probiotica, bekend om zijn veelzijdige gezondheidsvoordelen, variërend van het ondersteunen van de spijsvertering tot het moduleren van het immuunsysteem.

Deze stammen zijn zorgvuldig geselecteerd om synergetisch te werken in het bevorderen van een gezonde darmflora en het ondersteunen van het immuunsysteem.

Spijsvertering
Bifidobacterium-stammen, zoals Bifidobacterium Lactis en Bifidobacterium Longum, zijn bekend om hun positieve effecten op de spijsvertering. Ze kunnen helpen bij het verminderen van symptomen geassocieerd met spijsverteringsstoornissen zoals het prikkelbare darm syndroom (6).

Immuunsysteem
Bifidobacterium-stammen spelen een rol in het versterken van het immuunsysteem. Bijvoorbeeld, Bifidobacterium Lactis is aangetoond dat het de immuunrespons verbetert en kan helpen bij het verminderen van de frequentie en duur van verkoudheid (7).

Ontstekingen
Bifidobacterium, zoals Bifidobacterium Bifidum en Bifidobacterium Breve, kan bijdragen aan het verminderen van ontstekingen in het lichaam, wat gunstig kan zijn voor mensen die last hebben van inflammatoire klachten (8).

Saccharomyces

De nieuwste toevoeging aan de YourBiology Gut+ formule is Saccharomyces Boulardii. Dit is een unieke probiotische gist die anders werkt dan bacteriële probiotica. Saccharomyces Boulardii heeft een bewezen staat van dienst in het ondersteunen van de darmgezondheid en het bevorderen van een gezond immuunsysteem.

Spijsvertering
Saccharomyces Boulardii is bekend om zijn vermogen om diarree te voorkomen en te behandelen die kan worden veroorzaakt door het gebruik van antibiotica of reizen. Het helpt bij het handhaven van de integriteit van de darmwand en ondersteunt een gezonde spijsvertering (9).

Immuunsysteem en onstekingen
Deze probiotische gist ondersteunt het immuunsysteem door het bevorderen van de productie van secretory IgA (sIgA), een belangrijk immunoglobuline dat helpt bij het beschermen van de slijmvliezen in de darm (10).

Bestrijden schadelijke organisme
Saccharomyces Boulardii kan helpen bij het bestrijden van verschillende pathogene organismen in de darm, waaronder Candida en H. pylori (11).

Prebiotische vezels

YourBiology Gut+ heeft Inuline, afkomstig uit cichorei, en Fructooligosaccharide (FOS) opgenomen als prebiotische vezels. Deze prebiotica spelen een cruciale rol in het bevorderen van een gezonde darmflora door het voeden van de gunstige bacteriën in de darm.


 • Inuline is een oplosbare vezel die helpt bij het bevorderen van de groei van gunstige darmbacteriën, wat bijdraagt aan een verbeterde darmgezondheid en spijsvertering. Het kan ook helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het ondersteunen van gewichtsbeheersing door het gevoel van volheid te verhogen (12).

 • Fructooligosaccharide (FOS) is een andere prebiotische vezel die de groei van gezonde bacteriën in de darm ondersteunt. Net als inuline, voedt FOS de gunstige darmbacteriën, wat kan helpen bij het verbeteren van de darmfunctie en het immuunsysteem (13).


Samen werken inuline en FOS synergistisch om een robuuste en veerkrachtige darmmicrobiota te ondersteunen, wat essentieel is voor de algehele gezondheid, inclusief een gezond immuunsysteem en een efficiënte spijsvertering.

Spijsverteringenzymen

In de formule van YourBiology Gut+ zijn drie belangrijke spijsverteringsenzymen opgenomen: Amylase, Protease, en Lipase. Deze enzymen spelen een cruciale rol in het optimaliseren van de spijsvertering en het maximaliseren van de absorptie van voedingsstoffen uit het voedsel dat we consumeren.

Amylase is betrokken bij de afbraak van koolhydraten en zetmeel in suikers, wat essentieel is voor de energieproductie. Protease is verantwoordelijk voor het afbreken van eiwitten in aminozuren, die cruciaal zijn voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder het opbouwen en repareren van weefsels. Lipase, aan de andere kant, faciliteert de afbraak van vetten in vetzuren en glycerol, wat bijdraagt aan een betere vetstofwisseling (14).

Deze enzymen samenwerken om een meer efficiënte en effectieve spijsvertering te bevorderen, wat kan helpen bij het verminderen van symptomen zoals opgeblazen gevoel, gasvorming en ongemak. Bovendien kunnen ze bijdragen aan een betere opname van voedingsstoffen, wat essentieel is voor de algehele gezondheid en welzijn (15).

Vitamine D3

Vitamine D3 is een waardevolle toevoeging aan deze formule, die synergetisch werkt met de probiotica om de darmgezondheid en immuunfunctie te bevorderen. Vitamine D3 helpt bij het moduleren van de darmmicrobiota en verbetert de darmbarrièrefunctie. Het speelt een rol in het verminderen van microbiële dysbiose en het verhogen van de expressie van antimicrobiële peptiden, wat bijdraagt aan een gezondere darmomgeving (16).

Beoordeling ingrediënten: 9/10

YourBiology Gut+ heeft duidelijk veel aandacht besteed aan het selecteren van hoogwaardige ingrediënten. De stammen zijn goed onderzocht en hebben een solide wetenschappelijke basis. Met een hoge dosering van 20 miljard CFU en het feit dat het niet koud bewaard hoeft te worden, is dit een topkeuze. De toevoeging van prebiotische vezels, vitamine D3 en spijsverteringenzymen is een bonus. Wij geven de ingrediënten een 9/10.

Mijn eigen YourBiology Gut+ ervaring

Voordat ik begon met YourBiology Gut+, had ik enkele kleine klachten met betrekking tot mijn darmgezondheid. Zo nu en dan had ik last van een opgeblazen gevoel en onregelmatige stoelgang. Omdat ik altijd op zoek ben naar manieren om mijn gezondheid te verbeteren, besloot ik YourBiology Gut+ een kans te geven.

Ik heb een maand lang YourBiology Gut+ gebruikt, waarbij ik dagelijks de aanbevolen dosering van 2 capsules nam. Al na een week merkte ik een duidelijk verschil. Het opgeblazen gevoel dat ik eerder vaak had, was aanzienlijk verminderd. Ook merkte ik dat mijn stoelgang regelmatiger werd. Wat me vooral opviel, was dat ik me over het algemeen fitter en energieker voelde. Natuurlijk is het altijd lastig om precies aan te wijzen welke veranderingen direct te wijten zijn aan het supplement, maar ik ben ervan overtuigd dat YourBiology Gut+ een positieve invloed heeft gehad op mijn darmgezondheid.
YourBiology Gut+ review door InfoFitness.nl

Beoordeling eigen ervaring: 9/10

Ik ben zeer tevreden over mijn persoonlijke ervaring met YourBiology Gut+. De verbeteringen in mijn darmgezondheid waren duidelijk merkbaar en het heeft enkele van de klachten die ik had, verholpen. Als de resultaten nog iets consistenter waren geweest over de gehele maand, had ik het product een 10 gegeven. Echter, op basis van mijn ervaringen verdient YourBiology Gut+ zeker een 9!

Hoe is de prijs van YourBiology Gut+?

YourBiology Gut+ wordt aangeboden in verschillende pakketten.


 • 1 potje (90 capsules 30 doseringen) kost €64,99 (€15,00 korting)

 • 3 potjes (270 capsules 90 doseringen) kost €129.99 (€109,98 korting)

 • 5 potjes (450 capsules 150 doseringen) kost €194,99 (€204,96 korting)


Het loont in dit geval dus zeker om meerdere potjes aan te schaffen waardoor je flinke kortingen krijgt. Over het algemeen is dit niet iets wat wij aanraden wanneer je een nieuw supplement probeert. Echter in dit geval, kijkend naar de selectie en dosering van de ingrediënten, onze eigen ervaringen met Gut+ en de tevredenheidsgarantie raden we in dit geval absoluut aan gebruik te maken van deze mooie actie.
Prijs en kortingen van YourBiology Gut+

Beoordeling prijs: 8/10

Gezien de kwaliteit van de ingrediënten en de hoge dosering, vinden we de prijs van YourBiology Gut+ gerechtvaardigd. De bundelaanbiedingen bieden uitstekende waarde voor uw geld. We hadden de voordelige prijs het liefst ook gezien bij de aanschaf van maar 1 potje, maar met de tevredenheidsgarantie vinden we de huidige prijzen met kortingen zeker passen bij de kwaliteit van het supplement.

YourBiology Gut+ ervaringen en reviews van klanten

YourBiology biedt een tevredenheidsgarantie, wat hun vertrouwen in het product onderstreept. Klantbeoordelingen en ervaringen die we online hebben gevonden, zijn overwegend positief, wat de effectiviteit van het product verder bevestigt.

Eindoordeel - 9/10

YourBiology Gut+ is een indrukwekkend probiotisch supplement dat is ontworpen met zorg en aandacht voor detail. De keuze van probiotische stammen, de hoge dosering en de toevoeging van prebiotische vezels, vitamine D3 en spijsverteringenzymen maken het tot een topkeuze voor diegenen die hun darmgezondheid willen verbeteren. We raden dit product aan voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig probiotisch supplement. Onze eindbeoordeling is een 9/10.

YourBiology Gut+
64.99

3 voor €129.99

 • 90 capsules
 • 10 stammen
 • 20 miljard CFU
 • Tevreden garantie
2+1 GRATIS
 • Text Hover

Referenties ▼


 1. Buck, B. L., Altermann, E., Svingerud, T., & Klaenhammer, T. R. (2005). Functional analysis of putative adhesion factors in Lactobacillus acidophilus NCFM. Applied and environmental microbiology, 71(12), 8344–8351. https://doi.org/10.1128/AEM.71.12.8344-8351.2005

 2. Satish Kumar, L., Pugalenthi, L. S., Ahmad, M., Reddy, S., Barkhane, Z., & Elmadi, J. (2022). Probiotics in Irritable Bowel Syndrome: A Review of Their Therapeutic Role. Cureus, 14(4), e24240. https://doi.org/10.7759/cureus.24240

 3. Chee, W. J. Y., Chew, S. Y., & Than, L. T. L. (2020). Vaginal microbiota and the potential of Lactobacillus derivatives in maintaining vaginal health. Microbial cell factories, 19(1), 203. https://doi.org/10.1186/s12934-020-01464-4

 4. Satish Kumar, L., Pugalenthi, L. S., Ahmad, M., Reddy, S., Barkhane, Z., & Elmadi, J. (2022). Probiotics in Irritable Bowel Syndrome: A Review of Their Therapeutic Role. Cureus, 14(4), e24240. https://doi.org/10.7759/cureus.24240

 5. Oak SJ, Jha R. The effects of probiotics in lactose intolerance: A systematic review. Crit Rev Food Sci Nutr. 2019;59(11):1675-1683. doi: 10.1080/10408398.2018.1425977. Epub 2018 Feb 9. PMID: 29425071.

 6. Arunachalam K, Gill HS, Chandra RK. Enhancement of natural immune function by dietary consumption of Bifidobacterium lactis (HN019). Eur J Clin Nutr. 2000 Mar;54(3):263-7. doi: 10.1038/sj.ejcn.1600938. PMID: 10713750.

 7. Ahmed M, Prasad J, Gill H, Stevenson L, Gopal P. Impact of consumption of different levels of Bifidobacterium lactis HN019 on the intestinal microflora of elderly human subjects. J Nutr Health Aging. 2007 Jan-Feb;11(1):26-31. PMID: 17315077.

 8. Caglar E, Kuscu OO, Selvi Kuvvetli S, Kavaloglu Cildir S, Sandalli N, Twetman S. Short-term effect of ice-cream containing Bifidobacterium lactis Bb-12 on the number of salivary mutans streptococci and lactobacilli. Acta Odontol Scand. 2008 Jun;66(3):154-8. doi: 10.1080/00016350802089467. PMID: 18568474.

 9. McFarland LV. Meta-analysis of probiotics for the prevention of antibiotic associated diarrhea and the treatment of Clostridium difficile disease. Am J Gastroenterol. 2006 Apr;101(4):812-22. doi: 10.1111/j.1572-0241.2006.00465.x. PMID: 16635227.

 10. Martins FS, Vieira AT, Elian SD, Arantes RM, Tiago FC, Sousa LP, Araújo HR, Pimenta PF, Bonjardim CA, Nicoli JR, Teixeira MM. Inhibition of tissue inflammation and bacterial translocation as one of the protective mechanisms of Saccharomyces boulardii against Salmonella infection in mice. Microbes Infect. 2013 Apr;15(4):270-9. doi: 10.1016/j.micinf.2012.12.007. Epub 2013 Jan 30. PMID: 23376166.

 11. Namkin K, Zardast M, Basirinejad F. Saccharomyces Boulardii in Helicobacter Pylori Eradication in Children: A Randomized Trial From Iran. Iran J Pediatr. 2016 Feb;26(1):e3768. doi: 10.5812/ijp.3768. Epub 2016 Jan 30. PMID: 26848376; PMCID: PMC4733292.

 12. Slavin J. Fiber and prebiotics: mechanisms and health benefits. Nutrients. 2013 Apr 22;5(4):1417-35. doi: 10.3390/nu5041417. PMID: 23609775; PMCID: PMC3705355.

 13. Dou Y, Yu X, Luo Y, Chen B, Ma D, Zhu J. Effect of Fructooligosaccharides Supplementation on the Gut Microbiota in Human: A Systematic Review and Meta-Analysis. Nutrients. 2022 Aug 12;14(16):3298. doi: 10.3390/nu14163298. PMID: 36014803; PMCID: PMC9413759.

 14. Layer P, Keller J. Lipase supplementation therapy: standards, alternatives, and perspectives. Pancreas. 2003 Jan;26(1):1-7. doi: 10.1097/00006676-200301000-00001. PMID: 12499909.

 15. Roxas M. The role of enzyme supplementation in digestive disorders. Altern Med Rev. 2008 Dec;13(4):307-14. PMID: 19152478.

 16. Abboud M, Rizk R, AlAnouti F, Papandreou D, Haidar S, Mahboub N. The Health Effects of Vitamin D and Probiotic Co-Supplementation: A Systematic Review of Randomized Controlled Trials. Nutrients. 2020 Dec 30;13(1):111. doi: 10.3390/nu13010111. PMID: 33396898; PMCID: PMC7824176.

InfoFitness gebruikt alleen bronnen van hoge kwaliteit, zoals peer-reviewed onderzoeken, om de feiten in onze artikelen te ondersteunen. In ons redactioneel proces vind je meer informatie over het controleproces en hoe de redactie van InfoFitness de inhoud nauwkeurig en betrouwbaar houdt.

Lisanne Stengers

Geschreven door


Lisanne Stengers


Lisanne Stengers is een erkende voedingsdeskundige met een passie voor alles wat met gezondheid en welzijn te maken heeft. Ze heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van individuen op hun reis naar een gezonder leven door middel van op maat gemaakte voedingsplannen en supplementadvies. Naast haar praktijkwerkzaamheden heeft Lisanne talrijke workshops en trainingen gegeven over de voordelen van natuurlijke voeding en holistische gezondheid.