Overig

De gezondheidszorg van Amerika

Veel Amerikanen vinden dat er in het land vrijwel geen gezondheidszorg is. De meeste patiënten accepteren daardoor de gebreken en gevaren die aanwezig zijn terwijl ze medische zorg ontvangen. De Verenigde Staten staat internationaal bekend om de slechte gezondheidszorg. Door het AD werd in 2017 een artikel gepubliceerd, genaamd: Zorg in de VS, om doodziek van te worden.

ObamaCare

ObamaCare zorgde ervoor dat armere Amerikanen, gehandicapte en mensen met kinderen zich via Medicaid op een betaalbare wijze konden verzekeren. Dit werd voor het grootste gedeelte gefinancierd door de overheid en private zorgverzekeraars. Echter heeft Trump dit beëindigd en hier zijn eigen alternatief voor verzonnen.

Kosten

Amerika is het land waar het meeste geld uitgeeft aan zorg. Per persoon wordt spendeert de overheid €7.870. Wanneer dit naast het Nederlandse gemiddelde van €4.600 wordt gelegd, is dit een aanzienlijk hoger bedrag. Onlangs de hoge kosten per persoon ligt de levensverwachting in de Verenigde Staten lager dan de meeste Europese landen.

Operaties en medicijnen

De overheid in Amerika laat de zorginstanties vrij om zelf de kosten te bepalen. Dit zorgt ervoor dat de medische kosten veel hoger zijn dan die van Nederland. Een ‘simpele’ bypassoperatie kost in Nederland gemiddeld rond de €14.000. Als inwoner van de Verenigde Staten kost dit je gemiddeld €70.000.

Ziekenhuisbezoek

Rustig uitzieken in het ziekenhuis is iets wat je in de Verenigde Staten ook beter niet kan doen. Waar je in Nederland €500 per dag in het ziekenhuis betaald, betaal je in de Verenigde Staten ongeveer $1500 wat kan oplopen tot $3500.

Maandelijkse premie

In Nederland zijn we gewend om ergens tussen de €100 en €120 maandelijks te betalen aan onze zorgverzekeraar. Dit is voor vele een flinke kostenpost, maar stelt in vergelijking met Amerika niks voor. De Amerikanen die verzekerd zijn schrijven maandelijks een gigantisch bedrag van €580 tot €870 af voor hun zorgverzekeraar.
Ook zijn er grote verschillen binnen het eigen risico. In Nederland hebben de meeste inwoners een eigen risico van rond de €400. In Amerika is dit vaak ruim €4000. Doordat het eigen risico zo absurd hoog is kan dit vaak niet betaald worden. Daarnaast rekenen veel verzekeraars nog eens een eigen bijdrage van 20% boven op het eigen risico.

Het boek: Truth About Big Medicine

In het boek van Cheryl L. Brown en John T. James  wordt een duidelijk beeld van de Amerikaanse gezondheidszorg en al haar gebreken gecreëerd door de schrijver. De schrijver geeft aan dat het tijd is voor het publiek, studenten, onderwijzers, en wetgevers om de medische misleiding en geheimhouding te herkennen.
Een grote groep Amerikaanse auteurs met ervaring in het onthullen van onveilige medische praktijken, geven aanbevelingen voor het veranderen van de huidige gezondheidszorg. Dit doen ze door een aspect van de Amerikaanse gezondheidszorg te identificeren op basis van de tekortkomingen en oplossingen voor te stellen die de schade en onrecht kunnen afnemen.
In het boek worden onder andere discussies behandeld over beeldvorming, medische hulpmiddelen, geneesmiddelen, ziekenhuispraktijken, procedures, medische wanpraktijken en nalatigheid.
“Geen enkele consument van de gezondheidszorg mag gevaren die inherent zijn aan het gebroken systeem negeren; door middel van het boek onthullen we deze gevaren en suggereren we nuttige oplossingen” – Cheryl L. Brown.

  • Text Hover